Dalinamės su Jumis keliais patarimais, kaip tinkamai dekoruoti namus, jog jie virstų jaukia ir kviečiančia grįžti erdve.

Atsisveikinkite su vasariška patalyne

Greitas triukas paruošti miegamąjį rudeniui – pakeisti vasaros sezono patalynę į tiek medžiaga, tiek spalvomis šiltesnę. Erdvę dekoruokite minkštais apklotėliais, pagalvėlėmis ir užtiesalais.

Jei jaudinatės, jog kambarį paversite per daug tamsiu, pasitelkite natūralios šviesos ir šviestuvų galimybes, kambarį gyvinkite meno kūriniais. Galbūt pats laikas įgyvendinti seniai užmanytus, bet dėl laiko trūkumo užmestus, kūrybinius polėkius? Juk dėl vyraujančios vėsos vis daugiau laiko praleidžiame namuose.

„Perrenkite“ langus

Improvizuokite raštais ir faktūromis, derinkite sunkesnę medžiagą su lengva, permatoma, pasitelkite užuolaidų aksesuarus. Šią kompoziciją galite išplėsti per visą sieną – formuodami klostes išgausite vizualiai įdomų efektą.

Kad pasiektumėte trokštamą rezultatą ir sukurtumėte tinkamą sezono įvaizdį, atidžiai rinkitės medžiagas ir spalvas. Šilta paletė, gamtos motyvus atkartojantys raštai ir natūralus pluoštas į namus įlies ne tik jaukumo, bet taip pat sukurs patogumo įspūdį.

Įsileiskite daugiau šviesos

Šviestuvai ir žvakės bet kurią erdvę gali paversti be galo jaukia. Be to, šviesa gerina kambario atmosferą. Žvakės gali tapti sprendimu, jei namuose norite daugiau spalvų ir malonių kvapų. Dar jaukiau, jei jos gamintos Jūsų pačių: suburkite šeimą ar draugus ir susikurkite vienetinių žvakių savo mylimai erdvei.

Įkurdinkite daugiau pagalvėlių ir apklotų

Smagi idėja yra derinti ir keisti dekoratyvias sofos, lovos, kėdžių pagalvėles pagal metų laikus. Rinkitės stilistiką ir spalvas, kurios įneštų rudenišką nuotaiką į Jūsų namus. Didindami baldų aksesuarų kiekį pagrindinėse erdvėse, rinkitės šiltas spalvas, „rankų darbo“ kūrinius. Rudeniškais motyvais būste taip pat gali tapti: moliniai indai, gėlės, virtuvės rankšluostėliai, moliūgai, kankorėžiai.

Apgyvendinkite malonius kvapus

Ar nenuostabu, kai po sunkios dienos grįžus namo Jus pasitinka malonus kvapas? Įgyvendinti šį tikslą padės prieskoniai, meduoliai, kvapieji aliejai. Ypatingos yra levandos: jos ne tik maloniai kvepia, tačiau turi antiseptinių ir antibakterinių savybių. Kad namuose vyrautų malonus kvapas, pakanka pakepinti vanilę ar pavirinti apelsino žieveles su cinamonu.

Pasitieskite kilimų

Kilimai įvairiose namų zonose yra gana svarbus dekoro elementas erdvei užpildyti ir jaukumui sukurti. Jie nebūtinai turi būti brangūs ir prabangūs. Įsigykite kelis kilimėlius zonoms, kurioms stinga spalvų ir jaukumo. Be to, šaltesniais rytais neteks šaltomis grindimis šlepsėti iki virtuvės užsikaisti kavos.

Norėtumėte dar daugiau šilumos? Pasitieskite kiliminę dangą. Ji lengvai paklojama, sugeria triukšmą ir maloni vaikščioti basomis. Jei seniai apie tai galvojote, ruduo yra tinkamas metas, kol neužklupo žiema.

„Kadangi vėstant orams vis daugiau laiko praleidžiame namuose, jie turi būti mieli mums patiems ir kviečiantys sugrįžti po darbų, suburti mylimus žmones. Jaukumui sukurti pakanka kelių elementų, pasižyminčių šiltomis gamtos spalvomis ir raštais, minkšta, malonia liesti faktūra. Dar labiau akcentuoti patogumui ant lovų ir sofų pamėtykite pagalvėlių“, – teigia baldų įmonės „Deinava“ vadovas Valdas Davidavičius.

Remtasi improvenet.com

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją