Vyrų mada auginti veido plaukus, pasirodo, mažina jų šansus susirasti antrą pusę. Pažinčių svetainės flirtas.lt atlikta apklausa atskleidė, kad vyro ieškančioms šalies moterims barzdos nėra patrauklios. Taip tyrimo metu teigė šešios iš dešimties respondenčių.

„Barzdoti vyrai atrodo vyriškesni, daugiau pasiekę, sveikesni ir, kaip parodė mūsų tyrimas, mažiau patrauklūs moterims. Labiausiai veido plaukai patinka jiems patiems, nes tai dar viena sritis, kurioje gali konkuruoti. Tuo tarpu moterys su antrų pusių barzdomis tiesiog susigyvena, nes labiau vertina jų asmenines savybes. Ir niekada nepraranda vilties, kad pakeis savo vyrą“, – sako pažinčių ekspertas Marius Petrauskas.

Labiausiai moterims patinka nedidelės barzdelės ar kelių dienų šeriai. Už jas balsavo 25 proc. respondenčių. Kuo barzda ilgesnė, tuo mažiau moterų jos patinka. Ilgos ir vešlios barzdos patinka vos 2 proc. apklausos dalyvių.

Tačiau moterys taip pat prisipažino, kad niekada nėra susitikinėjusios su barzdotu vyru. Taip pareiškė beveik 70 proc. respondenčių.

Dar penktadalis moterų teigė, kad barzdoti vyrai santykiuose niekuo nesiskiria nuo švariai nusiskutusių. Tik kas penkioliktai moteriai barzdočiai santykiuose patinka labiau nei švariai nusiskutusieji.

Tyrimas atliktas 2016 m. rugsėjį. Jame dalyvavo 638 lietuvės, antros pusės ieškančios bent vienoje pažinčių svetainėje.