1. Jei sakote „aš tave kviečiu“, tai reiškia, kad jūs mokate. Gali pasakyti – „eime į restoraną“, tada visi mokės už save. Jei vyras pasisiūlo sumokėti už moterį, ji gali sutikti.

2. Niekada neikite į svečius pirma nepaskambinę. Jei kas užeis neįspėjęs, gali rasti jus chalatu ir plaukų suktukais. Viena britė sulaukusi netikėto skambučio į duris, stverdavo skrybėlę ir lietsargį. Jei ateidavo jai patinkantis žmogus, sakydavo, kad ką tik parėjo namo, o jei nepatinkantis ištardavo: „Kaip gaila, susiruošiau išeiti.“

3. Nedėkite mobiliojo telefono viešoje vietoje ant stalo. Jei taip darote, atrodo, kad laukiate skambučio arba jums visiškai neįdomu, kas vyksta ir esate pasirengę bet kurią akimirką nutraukti pokalbį, atsiliepdami, tikrindami paskyrą socialiniame tinklalapyje ar pan.

4. Prieš eidami vakarieniauti į restoraną, pasitikrinkite, su kokiais stalo įrankiais valgomi užkandžiai, pagrindinis patiekalas, desertas. Kaip pavalgius palikti lėkštę.

5. Vyras niekada neneša moters rankinės. Tiesa, jis gali palaikyti jos paltą, kol ji nueis į tualetą.

6. Jei su kažkuo einate ir jūsų kompanionas sutiko žmogų, kurio nepažįstate, vis tiek reikėtų pasisveikinti.

7. Dauguma žmonių galvoja, kad sušius galima valgyti tik su lazdelėmis. O iš tiesų vyrai, priešingai nei moterys, gali valgyti sušius rankomis.

8. Batai visada turi būti švarūs.

9. Venkite beprasmiškų pokalbių telefonu. Jei reikia kažką aptarti, geriau susitikite su tuo žmogumi.

10. Jei kas nors jus įžeidė, nepatartina atsakyti įžeidimu ar kelti balsą. Nenusileiskite iki tokio lygio, paprasčiausiai palikite nemandagią kompaniją.

11. Vyras turi eiti moteriai iš kairės. Vienintelė išimtis – kariškiai, nes jie turi būti pasirengę iškelti ranką pasisveikinimui.

12. Vairuotojai turėtų atsiminti, kad labai nemandagu aptaškyti pėsčiuosius.

13. Paslaptyje turi būti laikomi devyni dalykai: amžius, turtinė padėtis, šeimos nesantaikos, religija, sveikatos problemos, meilės nuotykiai, dovanos, garbė ir gėda.

14. Kine, teatre ar koncertų salėje turėtumėte eiti veidu į kėdes. Vyras eina pirmas.

15. Vyras negali liesti moters be jos leidimo. Tai reiškia, kad negalima imti jos už rankos, liesti jos pokalbio metu, imti ją už alkūnės, einant per gatvę.

16. Jei kas nemandagiai jums šūkteli „ei, tu“, neprivalote atsiliepti.

17. Auksinė taisyklė kvėpinantis – nuosaikumas. Jei vakare dar užuodžiate savo kvepalus, žinokite, kad visi nuo jų pavargo per dieną.

18. Išauklėtas vyras visada rodo pagarbą moteriai.

19. Šalia moterų vyrai gali rūkyti tik atsiklausę jų leidimo.

20. Kad ir kas būtumėte – ar kompanijos direktorius, ar vyresnė moteris, ar studentas – įėjus į patalpą turite pirmi pasisveikinti su joje esančiais žmonėmis.

21. Gerbkite korespondencijos privatumą. Tėvai neturėtų skaityti vaikų laiškų, poros neturėtų skaityti vieni kitų laiškų, ieškoti kišenėse meilės raštelių ir pan.

22. Nesivaikykite mados. Geriau apsirengti gražiai, bet nebūtinai madingai, nei vilktis netinkantį madingą drabužį.

23. Jei atsiprašote ir jums atleidžia, nebekelkite nesutarimo temos, tiesiog ateityje venkite tokių klaidų.

24. Per garsiai nesijuokite ir nekalbėkite, nespoksokite į žmones – tai nemandagu.

25. Nepamirškite dėkoti mylimiesiems, artimiesiems, draugams. Jie juk padeda jums, nes jus myli. Jauskite dėkingumą.

Kaip sakė aktorius Jackas Nicholsonas: „Galvoju apie padorumą. Kai paduoti lėkštę, nešaukti iš vieno kambario į kitą, neatidaryti durų nepasibeldus, pirma praleisti moterį. Šių paprastų taisyklių tikslas – pagerinti gyvenimą. Tai paprasta ir suprantama abipusės pagarbos kalba.“