Taip marinuojant pomidorus, jie lieka mėsingi ir sultingi, tarsi ką tik iš sodo. Su šiuo receptu galėsite ant Naujųjų metų stalo patiekti šviežius ir sultingus pomidorus.

Jums reikės:

3 litrų stiklainio
5-6 kupinų šaukštų garstyčių miltelių
pomidorų

Marinavimas:

Sterilizuokite stiklainį kaip įprastai. Sudėkite vieną sluoksnį nuplautų ir nusausintų pomidorų. Ant jų dosniai užberkite garstyčių miltelių. Stenkitės, kad jie padengtų netgi prie stiklainio prisispaudusius pomidorus. Ant jų dėkite sekantį daržovių sluoksnį ir vėl apipilkite garstyčiomis. Stenkitės pomidorų neprispausti ir nesumaigyti.

Taip kartokite, kol stiklainis bus pilnas. Užsukite steriliu ir nusausintu dangteliu. Galite pavartyti stiklainį, kad garstyčios pasiskirstytų ant daržovių tolygiai.

Laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.

Garstyčiose esantys eteriniai aliejai slopina puvimo bakterijas, todėl pomidorai lieka švieži. Pabandykite paruošti taip dalį savo pomidorų ir įsitikinsite: šis greitas ir paprastas marinavimo būdas tikrai nenuvils!