1. Slėpti savo kūną

Jei laisvo vyro paklaustumėte, kaip jis žiūrėtų į nuogą moterį, vaikščiojančią po namus, jis greičiausiai iškeltų nykštį, jo akys žybteltų. Tačiau jeigu to paties paklaustumėte vedusio, jis greičiausiai atsakytų, kad net ir pats tobuliausias kūnas nusibosta, nebejaudina, jei jį nuolat matai prieš akis nepridengtą.

Vyrai pageidautų, kad atrodytų seksualiai, tačiau ne per daug ir ne visą laiką. Ir tai nereiškia, kad jūs turėtumėte susisukti į paklodę nuo galvos iki kojų, nes vyras jūsų gėdijasi, jam jūsų kūnas atrodo nebegražus, nebepatrauklus. Ne. Vyrui reikia vaizduotės, dirgiklių. O kai nuolat mato žmoną tokią, kad nesiskiria, ji miegamajame ar svetainėje, tai nuogybės to geidulio nepažadina. Vyras turi moters pasiilgti, o kai nuogumo daug, jis nebeturi pauzių poilsiui, atokvėpiui, jaučia lyg moteris į jį žiūrėtų kaip į darbinį arklį. Toks pabrėžtinas seksualumas gali vyrui netgi sukelti erekcijos problemų. O tame, sutikime, jau nieko romantiško nėra.

Išeitis. Paradoksalu, kad moterys neleidžia sau išeiti į gatvę nepasidažiusios ir nesusitvarkiusios, tačiau namie dažnai atrodo taip, kaip atsikėlė. Jokių pastangų. Netgi kokį drabužį kai perka ar ketina seną išmesti, sako, kad čia „bus tinkamas po namus trinti". Lyg namai būtų šachta ar statybvietė - dulkina, murzina, kvapelis nekoks. Bet juk pati namus būna išblizginusi idealiai kaip opearcinėje! Tai jeigu darbe norite atrodyti dailiai, nes gerbiate kolegas, tai kodėl negerbiate savo artimiausio žmogaus, su kuriuo dalijatės lova?

Nebūkite tokia trumparegė, nes toks požiūris gali atsigręžti prieš jus pačias. Tvarkinga ir graži apranga namuose - būtina. Tai įpareigoja ir vyrą atrodyti

2. Pravers elementarus drovumas

Net jei vyras žino, kokių dalykų jums reikia per mėnesines, nebūtina jų eksponuoti. Įsivaizduokite, lyg į jūsų namus užsuktų svečias. Juk puolate kampų kuopti, nuo kėdžių rinkti drabužius ir kabinti juos į spintą, slėpti tualete savo higienos priemones. Nesvarbu, kad tai žmogiška ir visi žino, kaip atrodo moteriškos intymios higienos dalykėliai, tačiau viena - žinoti, o kita - rodyti.

Taigi ir jūsų nuosavam vyrui to nebūtina matyti, net jei jis mielai eina į vaistinę pirktų tų dalykėlių, jei jūs netikėtai keliomis dienomis anksčiau susirgote. Taip pat nešvarūs apatiniai ar kiti gyvenimiškos prozos priedėliai visai nestiprina abipusio supratimo. Tokie ženklai - vienas svarbiausių poros seksualumo žudikų. Kai aistros audros nuslopsta, kai jausmai plaukia tolygiai, būtent buitinis netvarkingumas ir paprastumas (blogąja prasme) santykių atmosferą subanalina.

Išeitis. Kuo mažiau fiziologinių smulkmenų: rakinėti dantis, gadinti orą, praustis ir maudytis neuždarius vonio kambario durų. Taip, mes žmonės, ne belyčiai angelai, tačiau nebūtina visko žinoti ir matyti. Tas pats galioja ir vyrui. Jei jus erzina kažkokie jo įpročiai, jums rinktis, kaip tai vertinti - susitaikyti ar pasakyti, kas nepatinka ir kad jaučiate nepagarbą jūsų atžvilgiu.

3. Neužkrauti savo problemų

Kam kitam pasipasakoti, jei ne savo mylimam ir artimam žmogui, ar ne? Ir jei viską pasakosite kaip kunigui, taip, vyras išklausys, petį pasiūlys atsiremti, ašarą jums nubrauks, bet ar būtina viską išlieti? Neužkraukite visomis smulkmenomis partnerio - gerbkite vienas kitą. Jis jūsų gyvenime yra ne tam, kad spręstų jūsų problemas. Rinkitės, ką sakyti, kada paprašyti pagalbos ar patarimo.

Išeitis. Išties sudėtinga galvoti apie seksualumą, kai įmonėje reikalai prastėja, kai esi atsakingas už kitų žmonių gerovę. Geriausia išeitis - bendri poros prisiminimai, įdomios pokalbių temos. Teatras, koncertai, kinas - tai irgi ne banalybė. Jie padeda atsiriboti nuo kasdienybės, išvalo smegenis, pripildo sielą naujų išgyvenimų. Abu gavę emocijų dozę turėsite kuo dalintis, apie ką kalbėtis. Kai tokių bendrų išgyvenimų bus daugiau, pokalbių apie buitį ir darbines problemas bus vis mažiau.

Ir dar - pamėginkite vakare paskaityti vienas kitam vaikišką knygelę. Tie prisiminimai vėl pagimdys švelnumą, meilumą.

4. Neužgniaužti nuoskaudų

Slepiamos nuoskaudos, įsižeidimai - gal netgi didesnis sekso žudikas nei buitinis paprastumas. Emocijų proveržis atsėlina nepastebimai ir ištrykšta taip, kad sunaikina artimumo galimybę iki nulio. Paskui taip ir nutinka - sekso nėra, likime draugai. Sutikite, nelengva mylėtis su žmogumi, kuris jūsų nesiklauso, neprisimena jums svarbių datų, vis dar skambinėja buvusiai draugužei. Bet jeigu einate į miegamąjį, viskas nuoskaudas palikite už kambario durų. O jei matote, kas nepavyksta, tos nuoskaudos jus ėda, geriau pasikalbėkite. Nepasitenkinimas santykiais veda link atšalimo ir skyrybų.

Išeitis. Įsitikinkite, kad eidama gulti, negalvojate apie vyrą nieko blogo. Išmokite atskirti grūdus nuo pelų: pirma santykių aiškinimasis (vyrai nemėgsta, nes galvoja, kad tai konfliktas ir kritiką priima kaip priekaištus, kaip moters rodomą nepasitenkinimą juo kaip žmogumi) bei dialogas, o jau išsiaiškinus ir priėmus tam tikrus sprendimus - romantiškas susitaikymas (ir gal net seksas, bet nebūtinai tą akimirką).

5. Paisyti deramo atstumo

Aristokratai ne veltui miegodavo atskirai - jie norėjo išlaikyti asmeninę erdvę. Pagaliau atsikėlus ryte pamatyti tokį partnerį - traiškanotą, susivėlusį, su pagalvių įspaudais veide - nėra žaviausias momentas.

Tačiau šiais laikais žmonės miega drauge, nes taip įprasta, pagaliau neturi tokių erdvių, kad galėtų įsirengti kelis miegamuosius kambarius. Nors kitoms poroms taip ir patogu, ir artima - juk per darbus, per intensyvų gyvenimo būdą jie ir taip mažai laiko praleidžia drauge, tai dar ir miegos atskirai.

Išeitis. Nereikėtų miegojimo drauge taip sureikšminti, kai labai aistringų santykių, didelės meilės požymio. Mantra „Aš negaliu be tavęs" yra ydinga. Geriau jau - „Aš galiu be tavęs, tačiau su tavim man geriau, o tau - irgi"; sutikite, toks požiūris pakylėja santykius į visai kitokį lygmenį.