Štai devynios savybės, kurių turinčios moterys niekada nebūna paliktos jų vyrų:

Švara

Be dušo ryte ir vakare dar derėtų namuose nemėtyti apatinių (ypač nešvarių) ir asmeninės higienos priemonių. Patartina tepti kūną kvapniais aliejais, kad skleistumėte malonų kvapą, ir rūpintis savo oda. Stenkitės, kad vyras kuo rečiau jus matytų nesusitvarkiusią, nešvariais plaukais, nešvariais drabužiais ar apatiniais.

Tvarka

Šis punktas taip pat apima ir drabužius, kuriuos vilkime, ir tai, kaip elgiamės su aplink mus esančia erdve. Ideali žmona stengiasi visada atrodyti gerai. Net ir tada, kai ryte virtuvėje ruošia pusryčius. Žinoma, ši taisyklė neįpareigoja jos pasidaryti vakarinį makiažą prieš žengiant prie viryklės. Vis dėlto nusiprausti, susišukuoti ir apsirengti švarius drabužius būtina. Tvarka turi vyrauti ir erdvėje aplink mus. Visada būna akivaizdu, ar aplink save kuriame švarią aplinką, ar mus supa chaosas, ar po mūsų ant virtuvės stalo lieka netvarka, ar po savęs visada stalą sutvarkome. Tenka pripažinti, kad man šis punktas nėra pats lengviausias. Matyt, būtent dėl šios priežasties Dievas man atsiuntė mano vyrus, kurie vienoje vietoje palieka apelsinų žievelių, kitoje – pistacijų lukštų, o trečioje – popieriaus skiaučių.

Moteris turi galvoti apie aplinką. Ypač greitai suvoki liūdną situaciją dėl ekologijos Azijoje, kur įprotis šiukšlinti einant likęs dar nuo tų laikų, kai viskas buvo natūralu. Lėkštės iš palmių lapų išskaidomos per kelias dienas, tačiau plastikinės lėkštės ir stiklinės išgulės nepakitusios labai ilgai.

Taigi būtent Azijoje aplanko mintis, kad geriau naudoti medžiaginius ir popierinius, o ne plastikinius maišus. Kur kas geriau plauti indus, o ne naudoti vienkartinius. Tampa aišku, kad Europoje paplitęs šiukšlių rūšiavimas – tai puikus ir labai reikalingas sprendimas.

Tvarkinga moteris tvarkos laikosi ne tik savo atžvilgiu. Tokia moteris stengiasi negadinti ir ją supančios aplinkos. Ji tvarko viską, kam tik jai užtenka jėgų.

Grožis

Be asmeninės švaros ir tvarkingumo žmona turi būti dar ir graži. Tiksliau pasakius, ji turi būti graži savo vyrui, jam turi rodyti gražiausias savo sukneles ir tik jis turi matyti jos kūną. Moteris turi rinktis tokius drabužius, kurie patinka jos vyrui.

Jei vyras mėgsta raudoną spalvą, namams derėtų pirkti daugiau raudonos spalvos drabužių. Jei jam patinka išdykėliški trumpi sijonėliai, tokius ir vertėtų rinktis būnant namuose, kad džiugintumėte savo vyrą, tik jį, o ne visus pro šali praeinančiuosius.

Pakartosiu jau turbūt šimtąjį kartą, kad moters grožis skirtas jos vyrui ir tik jam. Grožio puoselėjimas tik jam vieninteliam, - tai galimybė parodyti mylimajam, kad jis yra svarbiausias asmuo jūsų gyvenime, būdas nedrumsti kitų pro šalį praeinančių vyrų ramybės ir neeikvoti be reikalo savo energijos. Juk tiek daug visko apima tas vienas paprasčiausias dalykas – vien tik savo vyrui skirtas grožis.

Vyro logikos išmanymas

Šio įgūdžio dažnai moteriai pritrūksta. Norime tyrinėti kitą žmogų, jį pažinti, mėginame jį padaryti tokį, kokio mums reikia, įterpti jį į mūsų lūkesčių paveikslą, kad jis ramiai būtų ir nesimuistytų.

Juk tiek daug metų mintyse kūrėme nuostabaus princo vaizdą, įsivaizdavome, koks jis turi būti. Jam turi patikti baletas, klasikinė muzika, jis turi valgyti dietinius ryžius, bendrauti su mano draugėmis ir giminaičiais, o staiga paaiškėja, kad jis yra realus žmogus, baletas jam kelia snaudulį, klausosi jis repo, mėgsta keptą kiaulieną ir nenori laiko leisti su mano draugėmis.

Ar derėtų jį keisti? Žinoma, kad ne! Tiesa, būtų naudinga išsiaiškinti, ką gi jis mėgsta, kokie kvapai jam patinka, kokie yra jo mėgstamiausi kvepalai, kokie aromatai jam patinka namuose, kokie namų apdailos atspalviai jį žavi labiausiai, kokia muzika jam patinka ir t.t.

Būtina susipažinti su savo vyru, su jo skoniu ir pomėgiais jų nevertinant ir išmokstant juos pritaikyti gyvenime. Pavyzdžiui, jei žinote, kad konkretus kvapas jį ramina, vakare deginkite šio kvapo smilkalą – jis grįš ir iš karto atsipalaiduos. Žinokite, kurie kvepalai žadina jo geismą ir juos naudokite tada, kai norite fizinio artumo. Viskas vyks natūraliai ir vyras bus tikras, kad būtent jis pats tai inicijavo. Išsiaiškinkite, kaip jį veikia aplinka. Jei sofa iš karto patraukia jo dėmesį ir jį migdo, vakare, kai norite nueiti į lovą anksčiau, pasodinkite jį ant sofos ir duokite stiklinę šilto pieno ar arbatos. Viskas. Nereikia kelti skandalų dėl to, kad jis vėlai eina miegoti. Mažos gudrybės bus naudingos abiem. Šiomis gudrybėmis pasinaudoti turi mokėti kiekviena žmona.

Ruošti tokį maistą, kokį mėgsta vyras

Tęskime vyro mėgstamų dalykų ir skonių temą. Dažnai mėgstame pakalbėti apie tai, ką mėgstame, ko mes pačios norime. Juk vyras mėgsta tik barščius kaip pas mamą. Vis dėlto gi nevalgysi kiekvieną dieną barščių, norisi įvairovės. Arba jei moteris mėgsta itališką virtuvę, ruošia vien tik makaronus ir lazaniją, o vyras tuo metu kenčia, nes būna išsiilgęs virtinukų ir koldūnų. Labai svarbu išsiaiškinti, ką gi mėgsta vyras. Pavyzdžiui, aš tik po šešerių metų sužinojau, kad vyras nemėgsta grikių. Manų nevalgėme, nes aš jų nemėgstu nuo vaikystės, o vyresnėliui šių kruopų valgyti negalima. Štai netikėtai paaiškėja, kad vyras iš visų kruopų mėgsta labiausiai būtent manus arba dar ryžius, bet tik su pienu. Tiek metų kartu gyvenome, o aš nė nepamanydavau, kad jis rytais norėtų gauti manų arba ryžių košės, o vietoje to jam tekdavo valgyti sumuštinius arba grikius.

Vyras bus labai dėkingas, jei žmona ims atsižvelgti ir į tai, ką valgyti mėgsta jis. Dar labiau jis bus dėkingas (net jei pats to ir nesupras), jei žmona atsižvelgs į tai, kaip tam tikri produktai veikia jo savijautą, stebės, kaip jis jaučiasi po vienokio ar kitokio patiekalo. Juk tai labai naudinga: jei žinai, kad po aštresnio maisto jis tampa aktyvesnis, pietums paruoši ką nors aštresnio arba bent jau ant stalo dedi aštraus padažo indelį. Galbūt po miltinių patiekalų vyras apsiramina ir greitai užmiega? Kodėl gi jam vakarienei nepagaminus virtinukų?

Gera žmona prieš gamindama pamąsto, kokių tikslų ketina siekti, kokios vyro būsenos jai reikėtų, ir tik tada sprendžia, ką gi ruoš vakarienei. Dar labai pravartu paprašyti kelių kulinarijos pamokų jo mamos ar močiutės tam, kad kartais galėtumėte jį išvaryti iš proto nuo mažų dienų pažįstamais skoniais.

Švarūs namai

Ideali žmona – tai, žinoma, ta, kurios namuose visada švaru, indai išplaunami iš karto po pietų, nešvarūs skalbiniai nekaupiami, skalbiami, o po to iš karto lyginami, šiukšlės išmetamos laiku. Šie įgūdžiai gamtos duoti ne kiekvienai moteriai. Kai kurios (tarp jų ir aš) šiuo atžvilgiu yra šiek tiek nuskriaustos: netvarka neerzina, daiktai išsimėto patys, o tingulys apima vos tik pamačius plautuvėje nuobodžiaujančią lėkštę.

Ką gi, užtat kitur nepagailėta, o ši sritis – visas poligonas mokymuisi. Juk svarbiausia viską daryti be fanatiškumo. Atskirkite nešvarą nuo netvarkos. Juk netvarka karaliauja bet kuriuose namuose, kur yra vaikų. Jie stato katakombas ir namus iš visko, kas tik pasitaiko po ranka. Tam tikslui naudojamos sofos pagalvėlės, kibirai ir antklodės. Žinoma, visa tai būtinai atsiduria kambario centre, trukdo vaikščioti.

Visi mes tokie buvome, turėjome lakią vaizduotę ir mėgdavome žaisti. Dabar jau esame suaugę žmonės ir visa tai mums primena šiukšlių krūvą. O juk kadaise galėdavome pasinerti į šį stebuklingą pasaulį.

Nešvara – tai jau visai kita kalba. Su ja būtina kovoti be gailesčio. Virtuvėje, vonioje, tualete ir koridoriuje jokiais būdais negalima jai suteikti progos užkariauti teritorijos. Vadovaujantis tokiu požiūriu švarą namuose palaikyti bus kur kas paprasčiau. Iš karto matysite, kur jūsų įsikišimas tiesiog būtinas, – sutaupysite nervų ir galėsite džiaugtis norimu rezultatu.

Sakyti tik tai, kas patinka vyrui

Štai dar vienas sudėtingas punktas. Ar tai iš viso yra įmanoma? Ar iš tiesų galima sakyti tik tai, kas patinka vyrui?

Šiuo klausimu būtina paisyti štai šių tabu:
žmona neturi pamokslauti vyrui;
žmona negali įžeidinėti vyro;
žmona negali nuolat priminti vyrui apie jo trūkumus;
žmona negali kritikuoti vyro;
žmona negali šaukti ant vyro.

Visais šiais atvejais tiek vyras, tiek ir moteris pradeda degraduoti.

Patartina nepamiršti apie štai šiuos patarimus:
žmona turėtų dėkoti vyrui;
žmona turėtų girti vyrą;
žmona turėtų pasakoti apie vyro nuopelnus kitiems žmonėms;
žmona turėtų leisti vyrui priimti sprendimus.

Jei žmona taip elgiasi, vyras tampa sėkmingesnis ir labiau gerbiamas žmogus. Jis gerbia savo žmoną, o žmona gauna teisę jį informuoti apie jo trūkumus. Tiesa, tai turi būti daroma ne bet kaip, o švelniai, maloniu balsu, neįkyriai, netiesiogiai, o užuominomis, iš anksto atsiprašiusi.

Jei žmona taip elgiasi, vyras negali jos nepaklausyti – tenka klausyti ir pasitaisyti. Žinoma, teisės daryti vyrui įtaką reikia nusipelnyti ir išmokti sakyti net ir pačius nemaloniausius dalykus taip, kad vyras tuo metu nejaustų diskomforto.

Paklusnumas

Labai svarbu paklusti vyrui. Neseniai man papasakojo apie vieną šeimą, kurioje žmona klausosi vyro jau daug metų. Kol automobilis šilo, jie svečiavosi ir laukė, kol pagaliau galės važiuoti namo. Periodiškai vyras nueidavo prie lango ir patikrindavo, ar automobilis dar neparuoštas.

„Jau laikas?“ – vis ramiu balsu paklausdavo žmona. „Dar anksti“, - jai atsakydavo sutuoktinis, o žmona ir toliau lyg niekur nieko gėrė arbatą. „Ruoškis, važiuojam!” – pasakė jis. Moteris iš karto atsistojo ir pradėjo ruoštis, darė tai ramiai ir be pasipiktinimo. Kiek gi energijos sutaupė ši moteris!

Mums visoms derėtų pasimokyti tokio paklusnumo. Juk paklusnumas vyrui padeda lavinti net kelias savybes. Jei moteris taip elgiasi, vyras tampa atsakingas, nes jo klausomasi, todėl jo nurodymai turi būti apgalvoti. Be to, jis tampa dosnesnis ir žmona sulaukia daugiau dovanų, nes moteris taip elgdamasi prisiima dukters vaidmenį, o juk būtent dukteris vyrai visada lepina brangiomis dovanomis ir siurprizais.

Ištikimybė kūnu ir protu

Maža saugoti fizinę ištikimybę, bet tai yra būtina. Neištikimybė nubraukia visus kitus moters privalumus. Žinoma, labai svarbu išmokti saugoti ištikimybę ir mintyse: nelyginti jo su jokiu kitu vyru, nesvajoti apie kitą nuostabų princą, negalvoti apie skyrybas, nesistengti iš jo padaryti ką nors kitą.

Kitaip tariant, turite pasirinkti šį vyrą visam gyvenimui ir sau pačiai pasisakyti: „Kito vyro man nereikia, tai man pats geriausias vyras“. Patikėkite, jis tai pajaus ir įvertins, jam tada bus lengviau stengtis dėl jūsų, jis norės dėl jūsų daryti žygdarbius. Juk kokia gi prasmė demonstruoti herojiškumą, jei pralaimėjai dar neišėjęs į kovos lauką?

Moterų fantazijos pavojingos, nes jos visada turtingesnės ir gražesnės nei realybė. Nuostabus princas moters svajonėse net ir į tualetą niekada neina, ką jau kalbėti apie tai, kad jis gali užtrukti ir grįžti vėliau iš darbo ar būti prastos nuotaikos.

Pirmoji meilė socialiniuose tinkluose skelbiamose nuotraukose atrodo beveik kaip prieš daugelį metų – tas pats žvilgsnis, tie patys kirpčiukai. Žinoma, realybėje tai jau visiškai kitas žmogus, suaugęs ir pasikeitęs. Ir tada jo nepažinojome realaus (koks gi realus suvokimas gali būti, kai tau 16 m.), o ką jau kalbėti apie dabartį. Kai atsimename tik gerus dalykus ir esame pamiršę visus blogus, svajojame apie tai, kaip gera būtų buvę kartu, jei kadaise būtų buvę vienaip ar kitaip.

Realybė visada atrodo nuobodesnė ir sudėtingesnė nei svajonės, tačiau, skirtingai nuo fantazijų, realybė egzistuoja iš tikrųjų. Gyventi realybėje – tai vienintelis būdas tobulėti ir tapti geresne asmenybe. Gyvenimas svajonėse – tai visada kelias į degradaciją, santykių griūtį, gyvenimo pokyčius į blogąją pusę. Dėl šios priežasties geriau nevertinti savo vyro tokiomis iš anksto pralaimėjimui pasmerktomis aplinkybėmis.

Štai tokiomis savybėmis pagal vedų šaltinius pasižyminti moteris gali būti rami – vyras jos niekada nepaliks. Tobulėti tikrai yra kur, tiesa?