Šis baltas padažas tinka prie mano mėgstamiausių produktų! Makaronų, picos, žuvies, mėsos. Juo galima pagardinti salotas ir net sumuštinius.

Ingredientai:

2 šaukštai sviesto
1 stiklinė plaktos grietinėlės
dvi česnako skiltelės
sauja tarkuoto parmezano sūrio (galite naudoti ir kelis šaukštus lydyto tepamo sūrelio)
petražolių
žiupsnelis kalendrų
ar kitų žalumynų
druskos ir pipirų pagal skonį
Kepsnys su baltuoju padažu

Gaminimas:

Ištirpinkite sviestą. Atsargiai maišydami supilkite grietinėlę.

Pagardinkite druska ir pipirais. Kai padažas užvirs, mediniu šaukštu maišykite 5 minutes, kol pradės tirštėti.

Įdėkite į padažą tarkuoto sūrio, smulkintų prieskoninių žolelių. Svarbu gerai viską išmaišyti!

Baltas grietinėlės padažas idealiai tinka ne tik su makaronais. Juo galima gardinti mėsos patiekalus. Pabandykite juo pakeisti jūsų įprastą pomidorų padažą. Šeima liks maloniai nustebusi.

Mėsos kukuliai, krevetės, virtos daržovės - viskas bus daug skaniau su šiuo ypatingu sūrio padažu!
Žuvis su baltuoju padažu