Visą gyvenimą galvojau, kad „normalios“ poros analiniu seksu neužsiima. Mano vaizduotę blokuodavo įsitikinimas, kad tai vienos lyties porų arba tų, kurie linkę į sado-mazo pojūčius, malonumas. Ir tikrai nesitikėjau, kad nuomonę kada pakeis („surprise, surprise!”) mano pačios vyras, įtikindamas, kad geriau nei šimtą kartų pagalvoti yra vieną kartą išbandyti ir sužinoti, kaip yra iš tikrųjų.

Kodėl vyrai nori keistų dalykų?

Vyrai niekada neatsisakys to, apie ką nutyli Šv. Rašto meilės scenos... Nė vienai iš mūsų nėra paslaptis, kad dauguma jų iš prigimties sunkiau atsispiria seksualinio gyvenimo malonumams ir būdams, leidžiantiems pasiekti aukštąsias akimirkas. Bent jau panašų argumentą panaudojo maniškis, užsiminęs apie naujoves miegamajame ir metęs mano pusėn švelnų priekaištą dėl kuklumo. Atvirai apie tai kalbėti vengdavome, bet galiausiai jis man tiesiog persiuntė nuorodą į Romantika.lt, duodamas aiškią užuominą, o gal ir prašymą...

Prisipažįstu, naujovė, kuriai pritariau ne spontaniškai, greičiau iš noro suteikti malonumą savo vyrui ir iš baimės, kad miegamąjį užklups nuobodulys, buvo analinis seksas. Dabar galiu pasakyti, kaip viskas vyksta iš tiesų?

Mitas nr. 1 – skauda

Skauda, jei nežinai, ką darai! Asmeniškai neįsivaizduočiau sėkmingo bandymo, jei partneriai nebūtų tam pasiruošę ir iš anksto apie tai pasikalbėję. Todėl mano pirmas žingsnis buvo rasti patikimos informacijos. Patikimiausias šaltinis man pasirodė šis lietuviškas analinio sekso gidas: čia aprašyta viskas, ko reikia pirmam kartui, nuo ko pradėti, kokią rinktis pozą ir t.t.

Bet kuriuo atveju partneriui reikia priminti, jog analinė anga yra ypatingai jautri vieta, ir čia privalu būti šimtą kartų atsargesniems. Kita vertus, naudoti dabar plintančius „nujautrinančius“ preparatus dar pavojingiau, nes praradus pojūčius, rizikuojate vidinių audinių pažeidimais.

Priešingai nei vagina, analinė anga natūraliai nedrėksta, todėl sklandžiam ir saugiam aktui yra tiesiog būtinas kokybiškas lubrikantas. Mes su vyru pasirinkome silikono pagrindo lubrikantą. Tokie tarnauja ilgiau nei pagaminti vandens pagrindu ir yra labai švelnūs jautriai odai. Kiek teko domėtis, vandens pagrindo lubrikanto analiniam seksui reikia žymiai daugiau, nes jis greičiau įsigeria.

Mitas nr. 2 – nešvaru ir nehigieniška

Dar viena baimė, stabdžiusi mane ilgą laiką. Nors, teisybės dėlei reiktų pasakyti, jog žmogaus analinė anga (priešingai daugelio įsitikinimui) yra švari. Asmeniškai prieš analinį seksą vengiu sotesnio maisto. Taip pat būtina apsiprausti muilu ir vandeniu. O kad pašalintum bet kokį diskomfortą ir būtum visiškai atsipalaidavusi, porą valandų prieš seksą analinę angą verta praplauti specialia analinio dušo pompa.

O kaip dėl malonumo? Per analinę angą netiesiogiai stimuliuojamas G taškas, ir jau vien tai leidžia pajusti iki tol neatrastą, „gilesnį“ pojūtį. Tačiau viršūnę pasiekiau tada, kai tuo pat metu pradėjau stimuliuoti klitorį. Tai su niekuo nepalyginamas, kitoniškas, tačiau ypatingas jausmas. Bent jau tokia mano patirtis.

Prieš ateinant vyrui




Pasiruošti ir atpalaiduoti kūną padeda ir specialiai tam skirtos priemonės, pavyzdžiui, analiniai kaiščiai. Aš išsirinkau nediduką, kuris labai lengvai ir švelniai į mane įslysta. Užpakaliuko stimuliacija suteikia malonumą ir nuima kūno raumenyse susikaupusią įtampą. Su tokiu žaisliuku sukuriama ypatinga nuotaika ir pasiruošiama vyro atėjimui. Kadangi kaištukas jau atliko savo darbą, tikrai išvengsite situacijos, kuomet vyras tiesiog negali įeiti.


Analinio malonumo moralas?

Iš savo menkos patirties pasakyčiau, jog analinio malonumo moralas yra labai paprastas. Pirma, jei užsiimti analiniu seksu atrodo amoralu ar pavojinga, geriau nė nežinoti, kiek malonumo tai gali suteikti. Antra, šitas malonumas labiau nei bet kas reikalauja atidumo, jautrumo ir dėmesio antrajai pusei bei jos pojūčiams. O juk būtent šių dalykų reikia visiems sveikiems ir „moraliems“ santykiams. Kad pirmas pabandymas būtų ne tik ne paskutinis, bet ir labai malonus.