Jeigu užaugote ne Japonijoje, šios šalies kraujo grupių sistema jums gali atrodyti nesuprantama. Anglakalbėse šalyse pirmos ir antros grupės kraujo grupės pasitaiko dažniausiai, jų atitinkamai yra apie 44 ir 39 procentai. Trečia kraujo grupė yra reta, ją turi vos apie 10 procentų gyventojų. Ir tik 4 procentai ar dar mažiau žmonių turi ketvirtą kraujo grupę.

Tad kodėl Japonijoje trečia kraujo grupė sulaukia tiek daug dėmesio? O ketvirtoji kraujo grupė tokia nepageidautina (5BRAŠKĖS primena, kad Japonijoje kai kurios kompanijos netgi bandė padalinti savo darbuotojus į darbo grupes pagal jų kraujo grupę, tačiau niekas nenorėjo dirbti su ketvirtąja grupe. Daugiau apie charakterį pagal kraujo grupes rasite ČIA)?

Viską geriau suprasite žinodami, kad Japonijoje kraujo grupių pasiskirstymas yra kur kas tolygesnis. 30 procentų japonų turi pirmą kraujo grupę, 40 procentų – antrą, 20 procentų – trečią ir 10 procentų – ketvirtą (tai daugiau nei dvigubai daugiau nei kitur). Trečia ir ketvirta kraujo grupės yra reikšminga sistemos dalis, nes tai didelė Japonijos visuomenės dalis.

Mintis, kad kraujo grupė apsprendžia asmenybę, Japonijoje jau pamažu praranda galią. O štai Vakarai, tuo pat metu pastebėjo, kad kraujo grupes galima suskirstyti į tam tikrus tipus. Nors vakariečiai nemano, kad kraujo grupė turi įtakos žmogaus asmenybei, tačiau vis labiau įsigali įsitikinimas, kad kiekviena konkreti kraujo grupė atsirado tam tikru žmonijos istorijos laikotarpiu, todėl ją turintys žmonės turėtų maitintis taip, kaip tuo metu valgė jų protėviai – tokia, jų nuomone, yra mitybos pagal kraujo grupę esmė.

Vietoj subalansuotos mitybos pirmos kraujo grupės atstovai turėtų tarsi laukiniai šokinėti aplink laužą ir draskyti mėsos gabalus; antros grupės atstovai turėtų tapti „romūs vegetarai“; energingieji trečios grupės atstovai turėtų mėgautis ledais ir sūriais; na, o ketvirtoji grupė, kaip visada, nei šiokia, nei anokia – turėtų valgyti veganišką maistą arba pieno produktus ir visa kita, jeigu tik jiems tai tinka.

Japonijoje ir kitose Rytų Azijos valstybėse tikima, kad pagal kraujo grupę galima nuspėti žmogaus charakterį, temperamentą, o taip pat ir suderinamumą su kitais žmonėmis.

Mityba pagal kraujo dietą verta pasidomėti nebent dėl to, kad pamatytumėte žmogaus reakciją į jo naują mitybos planą.

Tačiau visai kas kita yra kalbant apie santykių suderinamumą pagal kraujo grupes.

Japonijoje ir kitose Rytų Azijos valstybėse tikima, kad pagal kraujo grupę galima nuspėti žmogaus charakterį, temperamentą, o taip pat ir suderinamumą su kitais žmonėmis. Ši sistema panaši į astrologiją, pagal kurią Zodiako ženklai vertinami kaip įtakos turintys faktoriai žmogaus gyvenime.

Iš XX a. pradžioje Europoje gyvavusio mokslinio rasizmo atsiradusi sistema Japonijoje virto įsitikinimu dėl egzistuojančio ryšio tarp asmens kraujo grupės ir jo charakterio bei polinkių.

Taigi, pagal Rytų filosofiją, antra grupė geriausiai dera su antra ir ketvirta.

Trečia kraujo grupė labiausiai suderinama su trečia ir ketvirta.

Ketvirta geriausiai dera su ketvirta, trečia, antra ir pirma.

Pirma grupė labiausiai suderinama su pirma ir ketvirta grupe.