Iš XX a. pradžioje Europoje gyvavusio mokslinio rasizmo atsiradusi sistema Japonijoje virto įsitikinimu dėl egzistuojančio ryšio tarp asmens kraujo grupės ir jo charakterio bei polinkių.

Prie šio ryšio aiškinimo išpopuliarėjimo prisidėjo aštuntajame dešimtmetyje išleistos Masahiko Nomi publikacijos. Mokslininkai savo ruožtu skeptiškai vertina šią teoriją ir atmeta šias idėjas vadindami jas prietarais ir pseudomokslu dėl aiškių įrodymų trūkumo.

Antra grupė

Antros kraujo grupės atstovai pasižymi giliai įsišaknijusia stiprybe, padedančia jiems išlaikyti ramybę krizinėse situacijose, kai visi kiti puola į paniką. Be to, šio tipo asmenys linkę vengti konfrontacijos ir nesijaučia jaukiai būdami tarp žmonių.

Šios kraujo grupės atstovai yra kuklūs ir netgi gali būti užsisklendę. Jie siekia harmonijos ir yra labai mandagūs, tačiau dažniai jaučiasi nepritampantys tarp kitų. Šio tipo žmonės labai atsakingi, taigi jei turi ką nors padaryti, būna linkę viskuo pasirūpinti patys. Šio tipo atstovai trokšta sėkmės ir yra perfekcionistai. Be to, jie yra kūrybingi, artistiškiausi iš visų, o tai turbūt yra susiję su jų jautrumu.

Trečia grupė

Trečios kraujo grupės atstovai yra praktiškiausi iš visų. Jie puiki išmano tai, ką daro. Jei šie asmenys imasi projekto, jie linkę papildomai skirti laiko tam, kad suprastų ir pamėgintų eiti tomis kryptimis, kurių kiti galbūt nepastebi. Jei šio tipo žmonės ką nors daro, visas jų dėmesys būna sutelktas į tai. Jie linkę siekti tikslo ir nuosekliai eiti iki pat pabaigos net ir tada, kai tai atrodo neįmanoma.

Šio tipo asmenys nelabai linkę bendradarbiauti, nes jie dažnai paiso savo pačių taisyklių ir laikosi tik savo idėjų. Kitaip tariant, šio tipo asmenys yra individualistai. Trečios kraujo grupės atstovai daugiau dėmesio skiria mintims nei jausmams, todėl kartais kitiems atrodo šalti ir rimti. Trečios grupės atstovai dažnai atrodo atsipalaidavę, laisvai generuojantys idėjas ir neinantys kitų jau pramintais takais.

Pirma grupė

Pirmą kraujo grupę turintys žmonės mėgsta bendrauti, yra energingi ir visuomeniški. Jie lanksčiausi iš visų kraujo grupių. Jie lengvai pradeda naujus darbus, tačiau neretai susiduria su sunkumais juos užbaigdami, mat lengvai pasiduoda. Jie gana vėjavaikiški, nėra per daug patikimi. Pirmos kraujo grupės atstovai visada sako tai, ką galvoja. Jie vertina kitų nuomonę ir mėgsta būti dėmsio centre. Be to, šie žmones ypač pasitiki savimi.

Pirmos grupės žmonių yra daugiausiai, Japonijoje tai laikoma geriausia kraujo grupe.

Ketvirta grupė

Ketvirtą kraujo grupę turinčius žmones sunku kategorizuoti. Jiems tuo pat metu gali būti būdingos priešingos savybės. Pavyzdžiui, jie yra ir drovūs, ir linkę bendrauti. Jie labai lengvai nuo vieno kraštutinumo pereina prie kito. Tai patikimi ir atsakingi žmonės, tačiau negali pakęsti, kai iš jų per daug reikalaujama. Jie mielai pasitarnauja ar padeda, kol tai neprieštarauja jų sąlygoms. Ketvirtos kraujo grupės atstovai domisi menais ir metafizika.

Kai kurios kompanijos netgi bandė padalinti savo darbuotojus į darbo grupes pagal jų kraujo grupę, tačiau niekas nenorėjo dirbti su ketvirtąja grupe.

Japonijoje ketvirta kraujo grupė laikoma prasčiausia. Japonijoje dievinamas nuspėjamumas, o iš tokių žmonių galima tikėtis bet ko. Be to, jie mėgsta nustatyti savas sąlygas ir pasilieka teisę atsitraukti, jeigu situacija netenkina jų lūkesčių. Nors šios asmenybės – kartais – garsėja jautrumu ir dėmesingumu, tačiau to nepakanka šiuos kraujo grupės trūkumams kompensuoti.

Kai kurios kompanijos netgi bandė padalinti savo darbuotojus į darbo grupes pagal jų kraujo grupę, tačiau niekas nenorėjo dirbti su ketvirtąja grupe.