Panašių istorijų, kai moterys nesijaučia savo gyvenimo šeimininkėmis, nes užmezgė ryšius su užimtu žmogumi, šiuolaikiniame gyvenime pasitaiko labai dažnai. Tokie ryšiai neretai tęsiasi daug metų, kol galiausiai gyvenimo situacija tampa dramatiškai nepakeliama ir sudėtinga. Iš pradžių įsimylėjėlius apima aistra, tada visa kita: romantiški jausmai, meilė, ir... Ką vėliau daryti su tokiais niekur nevedančiais santykiais?

Jeigu mes kalbame apie dviejų laisvų žmonių santykius, tada viskas aišku. Du žmonės turi galimybę sukurti tvirtą šeimą, bet ką daryti, kai santykius tenka kurti su žmogumi, kuris turi žmoną ir vaikų? Šiuo atveju tikimybė yra gerokai mažesnė ir tokios situacijos baigtis dažniausiai būna skausmingas nusivylimas. Daug moterų kenčia, nes tiki, laukia ir viliasi, o vyrai tuo pačiu metu negali imtis konkrečių sprendimų. Tada santykiai tampa labai sudėtingi ir painūs.

Kodėl ir kas moteris taip traukia prie vedusių vyrų? Pabandykime išsiaiškinti.

Kokį vaidmenį neištikimybei turi meilė ir aistra?

Pasak psichologų, meilė - tai jausmų chemija. Ir jei ateina laikas, kai mes nustojame galvoti, pamirštame apie įsipareigojimus, galima nesunkiai nuspėti, kad mūsų akis aptemdė meilė. Tačiau dažnai žmonės painioja meilę su aistra, kuri taip pat „nurauna stogą“. Kai asmuo kunkuliuoja aistra, jis yra pasirengęs padaryti neįtikėtinus dalykus. Daugeliu atvejų taip elgiasi aistros apimti vyrai.

Būtina įvertinti savo galimybes: ar meilužė partneriui gali pasiūlyti kažką išskirtinio, ko negali šeima?

Būtina pabrėžti, kad po nepilnų metų aistra virsta tikra meile arba išsikvepia ir atvėsta kaip išsiveržęs vulkanas. Tada ir paaiškėja, ar vyrai išties myli ir yra pasirengę keisti savo gyvenimą. Aistros apakinti vyrai lengvai svaidosi pažadais ir būsimo naujo gyvenimo kartu vizijomis. Tačiau nuslūgus euforijai jų akys atsimerkia ir protas suvokia, kad jie nėra pasirengę aukoti savo gyvenimo ir santuokos. Nors nutraukti aistringų nesantuokinių santykių taip pat nenori. Todėl neretai intymūs santykiai būna tęsiami be jokių įsipareigojimų. O vyrai rūpinasi savo meilužėmis ir finansiškai jas remia taip bandydami išpirkti kaltės jausmą.

Ką daryti moteriai?

Sunkiausias dalykas moteriai yra suvokti, kokius santykius ji gali turėti įsimylėjusi vedusį vyrą. Būtina įvertinti savo galimybes: ar ji partneriui gali pasiūlyti kažką išskirtinio, ko negali namuose jo laukianti šeima?

Tam, kad moterys nepatektų į panašią situaciją, būtina ugdyti savo pasitikėjimą, auginti savigarbą. Svarbu prisiminti, kad meilužės vyrams dažnai yra tiesiog būdas išlieti energiją, pasikrauti teigiamų emocijų ir adrenalino.

Bet grįžkime prie klausimo, kodėl moterys geidžia vedusių vyrų?

Kiekviena moteris trokšta užmegzti santykius su žmogumi, kuris priklausytų tik tau vienai. Tačiau nereta dailiosios lyties atstovės pretendentų šeimai sukurti ieško tarp vedusių vyrų.

Kodėl? Psichologų išvados liūdina. Kai kurios moterys taip nesąmoningai ir primityviai bando įrodyti sau ir kitiems esanti geresnė už kitas. Kad sugeba užkariauti priešo stovyklą ir atimti grobį.

Kitos merginos tiesiog ieško patogaus materialinio gyvenimo, kurį neretai užtikrinti gali šeimos vyrai. Juolab, kad vedę vyrai asocijuojasi su didesnę seksualinę patirtį turinčiais partneriais. O tokias teorijas beprotiškai jaudina išbandyti.

Neretai šeimos žmonės traukia žemos savigarbos moteris.

Ir moteris pati to net nepastebėdama įsimyli užimtą vyrą. O kai šaukštai būna po pietų, užduoda klausimą: ką daryti toliau? Kaip užbaigti tokią situaciją? Iš pradžių reikia suprasti priežastis, dėl kurių ir kilo tokios problemos. Ir tik tada ieškoti būdų, kaip ją išspręsti.

Vienas iš nesąmoningų motyvų, kuris stumia moteris į santykius su vedusiu vyru, dažniausiai yra jos baimė kurti šeimą su netinkamu žmogumi. Toks elgesys būdingas toms moterims, kurios labai nepasitiki vyriškos lyties atstovais. Moters pasąmonė sako, kad meilužis yra jau išbandytas vyras. Ir jeigu jis gyvena su ilgamete moterimi, tai reiškia, jis yra patikimas partneris kurti šeimą.

Meilužės vaidmuo kurį laiką vilioja dar ir dėl to, kad jų medžiojami vyrai jau yra išdresuoti ir išauklėti žmonų. Meilės trikampis įtraukia ir santuokos baimę jaučiančias paneles, moteris.

Neretai užimti vyrai traukia žemos savigarbos moteris. Meilužės vaidmenį pasirinkusios dailiosios lyties atstovės galvoja, kad dar nėra pasirengusios gimdyti vaikų, įsipareigoti ir viską paaukoti šeimai. Todėl jos renkasi patogius santykius, kurie nekelia jokių reikalavimų ir pakelia savivertę.

Su vedusiais vyrais susitikinėjančios moterys sulaukia daug dėmesio, yra lepinamos dovanomis, lankosi brangiuose restoranuose, keliauja po pasaulį, mėgaujasi kokybišku seksu. Taip gyvendama meilužė dar labiau įsitikina, kad toks statusas yra geresnis už žmonos, nes vyras pasirinko ją. Tokios meilės trikampio iliuzijos kurį laiką maitina aukos savigarbą. Tačiau anksčiau ar vėliau tenka skaudžiai nusivilti.