Ar šiuos nedidelius baltus kamuoliukus ryžtumėtės įsidėti į vaginą? Deja, daugelis dailiosios lyties atstovių tam pasiryžę, kadangi mano, kad arbatos pakelį primenantis kamuoliukas „detoksikuos“ jų gimdas.

Kaip teigia šiuos kamuoliukus pardavinėjanti internetinė parduotuvė, šiuos makšties perlus sudaro senovinės žolelės, kurios puikiai valo gimdas. Į vaginą įdėjus saują tokių rutuliukų patariama juos ten laikyti ištisas tris dienas.

Holistinis pardavėjas žada, kad „žoliniai gimdos detoksikavimo perlai“ gali išspręsti tokias dažnai pasitaikančias problemas kaip bakterinė vaginozė, mielinių infekcijos, endometriozė, nemalonus kvapas ir fibroma. Tiesa, jokių mokslinių įrodymų tam nėra.


Žolelių rutuliukai Stopkadras

Platintojai leidžia sau dar daugiau – demonstruoja šokiruojančias grafines nuotraukas, kuriose matyti moters išskyros po rutuliukų naudojimo.

Didžiausią nerimą kelia tai, kad ekspertai mano, kad šie rutuliukai iš tikrųjų gali pakenkti moters sveikatai, nes vaginoms paprasčiausiai jokios detoksikacijos nereikia. Didelius kiekius išskyrų lemia tokios problemos kai infekcijos, sudirginimas ar nepakankamas gerųjų bakterijų kiekis.

Daktarė Vanessa Mackay, kuri yra Karališkojo akušerių ir ginekologų koledžo atstovė spaudai, teigia: „Makštis sukurta taip, kad ji valosi su natūraliomis išskyromis ir jokios „detoksikacijos“ jai neturėtų reikėti. Joje yra gerosios bakterijos, kurios ją apsaugo“.