Kartais smulkmenos būna iš tiesų reikšmingos. Ta gali būti veidrodis, paveikslas, šviestuvas ar netgi augalas. Gal norite sušvelninti sienas, pašviesinti kambarį, įnešti šilumos į svetainę. Taigi jums – dizainerių patarimai, kurie įkvėps.

1. Mažus kambarius dažykite švelniomis, šviesiomis spalvomis, tada kambarys atrodys erdvesnis.

Mažame kambaryje dideli langai, švelnios spalvos sienos ir veidrodžiai ne tik atspindi pro duris ir pro langus patenkančią natūralią šviesą, bet veidrodžiai sukuria optinę erdvės iliuziją ir kambarys atrodo didesnis, nei yra iš tiesų. Tamsesnės spalvos vizualiai kambarį mažintų. Net jei būtų daug natūralios šviesos ir kabotų veidrodžiai, tamsesne spalva nudažytas kambarys atrodytų mažesnis.

2. Dekoratyviniai veidrodžiai iš karto suteikia kambariams šviesumo.

Veidrodžiais galima vizualiai praplėsti mažą erdvę. Didesniems kambariams ar patalpai, kurioje mažai natūralios šviesos, priešais langus pakabinti veidrodžiai akimirksniu suteiks daugiau šviesos. Dekoratyviniais veidrodžiais galima užpildyti sienas.

3. Nebijokite maišyti raštų, tekstūrų, senų ir naujų, brangių ir pigių daiktų.

Tikrai nėra blogai sudėti šeimos relikvijas šalia modernios sofos. Visi geri interjero dekoratoriai pasakys, jog svarbiausias namų dekoravimo aspektas – tai, kas atspindi jus, jūsų asmenybę, stilių.

Senovinis senelio stalas pasakoja praeities istoriją. Moderni sofa, kuri iš karto krito į akį, pasakoja dabarties istoriją, na, o praeitis ir dabartis gali kuo puikiausiai egzistuoti kartu.

Tas pats pasakytina apie meną. Galbūt nenorėsite kabinti šalia Salvadoro Dali ir Monet paveikslų, tačiau nėra priežasčių, kodėl jie negalėtų kabėti viename kambaryje. Kilimai, pagalvėlės, įvairios spalvos, raštai... jie suteiks kambariams šilumos ir spalvų.

4. Užtiesalai gali būti patogūs.

Iš baldų užtiesalų dažnai pasišaipoma, tačiau be reikalo. Juos keičiant galima atspindėti metų laikus, jie gali būti rafinuoti. Užtiesus sofą nereikės baimintis, kad žmonės ją išteps ar apipils.

Užtiesalai – idealus variantas vaikų mėgstamiems kambariams. O baltu užtiesalu užtiesta sofa suteiks kambariui kasdieniškumo, patogumo, o tuo pačiu – lengvos, rafinuotos elegancijos.

5. Pintos dėžės.

Pintos dėžės – ekonomiškas ir elegantiškas būdas daiktams sudėti. Į dėžes galima sudėti knygas, žurnalus, žaislus, rankšluosčius, antklodės ir dar daug ką. Į mažas dėžes virtuvėje ant spintelių galite sudėti vaisius ir daržoves.

6. Galima atnaujinti namus su senais daiktais.

Visi turime senų, dėžėse laikomų daiktų, apie kuriuos senokai pamiršome. Namams reikia aksesuarų. Užuot skubėję į parduotuvę, pažiūrėkite, ką turite namuose. Įvairius padėklus galima uždėti ant lagaminų, padėti tarp stalų, kavos stalelių. Ant jų pastatykite žvakių, nuotraukų rėmeliuose, sukraukite knygas. Lėkštes galima pakabinti ant sienų. Paveikslėlius iš vaikiškų knygelių galima įrėminti, pakabinti vaikų kambariuose ar jų vonios kambaryje. Nepatikėsite, kiek visko turite.

7. Virtuvėje pakabinkite puodų kabyklą.

Virtuvė turi būti šilta, jauki patalpa, nes joje praleidžiame daug laiko – gaminame, valgome, bendraujame. Puodų kabykla – praktiška ir tuo pačiu elegantiška. Virtuvė turi atrodyti taip, tarsi ja nuolat naudojamasi, tad puodų kabykla tikrai sudarys tokį įspūdį. Tai ne tik gražu (kabyklų būna įvairiausių), bet ir atsilaisvins vietos spintelėse kitiems daiktams. Juk vietos daiktams sudėti niekada nebūna per daug.

8. Kuo daugiau augalų.

Kiekviename kambaryje pastatykite didelių ar mažų augalų vazonuose. Augalai – nebrangus būdas papuošti patalpas, suteikti joms spalvų, gyvumo. Be to, augalai valo orą, sugeria teršalus, kenksmingas dujas.

9. Knygų lentynas galite nudažyti arba apklijuoti tapetais.

Spalvos suteiks kambariams gyvumo. Kartais pakanka ryškesnės spalvos, ir kambarys atrodo visiškai naujai. Bene pigiausias ir paprasčiausias būdas atsinaujinti – šį bei tą nudažyti kita spalva. Knygų lentynos – puiki pradžia, juk jos nėra didelės.

10. Kilimėliai sušvelnins medines grindis.

Kilimai, kilimėliai suteikia patalpoms šilumos, spalvų, asmeniškumo. Medines grindis lengva prižiūrėti, tačiau joms stinga patogumo, šilumos, ypač vėsiais metų laikais. Nedideli kilimėliai – gražu ir funkcionalu. Galima parinkti kelis raštus, kelių rūšių, bet tos pačios spalvos medžiagas. Galimybės beribės. Būna ir medvilninių, skalbiamų kilimėlių – kas sakė, kad namai, kuriuose yra vaikų, negali būti elegantiški?
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)