Tačiau ne daugelis žino, kad taip pat didelę įtaką spermatozoidui pasiekti tikslą turi ir sekso poza, kurios metu bandote pradėti vaikelį.

Skaitykite 5braskes.lt ir savo išmaniajame telefone! Parsisiųskite programėles: „iPhone“;„Android“.

Visos poros turi savo mėgstamiausias sekso pozas: karučio (partnerė įsitaiso šuniuko poza, o partneris ją suima per šlaunis ir uždeda jos kojas sau ant juosmens), šuniuko pozą, moters kaubojės pozą, 69 pozą ir tt.

Tačiau ne visos malonumams sutvertos pozos tinkamos norint pastoti. Anot ekspertų, didžiausius šansus pastoti turi poros, kurios mylisi misijonieriaus poza. Taip yra todėl, kad moters vagina yra itin patogioje piltuvėlio pozoje, o varpa gali giliau įsiskverbti arčiau kiaušinėlių.

Ekspertai tikina, kad visos pozos, kurios neprieštarauja gravitacijos dėsniams, yra tinkamos pastoti. Bet jei pora turi problemų, spermatozoidų kelionę būtina palengvinti.

Jei pora pasirinks meilės pozą, kai moteris klūpo ant keturių, dubenį iškėlusi aukščiau galvos, jos šansai būti apvaisintai yra didesni. Tačiau šaukštelio poza yra skirta tik malonumui, bet ne vaikų gaminimui. Pastoti mylintis tokia poza yra labai menka tikimybė, nes įsiskverbimas į vidų yra labai negilus.

Britų biologai tvirtina, kad moteris turi daugiau šansų pastoti lytinio akto metu patyrusi orgazmą. Kelios minutės iki aukščiausio malonumo ir 45 minutės po jo moters vagina „sugeria“ daugiau spermos nei mylintis ir nepatiriant orgazmo.

Stipraus malonumo metu susitraukinėjant raumenims sukuriamas vakuumas, kurio metu sperma tiesiog susiurbiama į vidų. Todėl ir lengviau pasiekia kiaušinėlius.

Žmonių evoliuciją tyrinėjantys psichologai mano, kad orgazmas ir skirtas tam, jog moteris norėtų daugintis ir susilaukti palikuonių. Tačiau svarbu žinoti ir tai, kad norint pastoti, patirti orgazmo nebūtina. Todėl nesigriaužkite, jei kiekvienų lytinių santykių metu jums nepavyksta pakilti į aukščiausią kalniuką.