Tačiau daugelyje parduotuvėse siūlomų lubrikantų yra gausu konservantų, naftos ir parabenų. Kancerogenai nėra naudingi mūsų sveikatai, gali sukelti alergines reakcijas, vaisiaus vystymosi komplikacijas ir netgi vėžį.

Todėl siūlome jums išbandyti ekologišką lubrikantą, kurį pačios galite pasigaminti namuose.

Jums reikės glicerino. Tai natūrali augaluose ir gyvūnuose randama drėkinamoji medžiaga, kuri naudojama kosmetikoje kaip pagrindinis kremų, kūno prausiklių, veido valiklių ir dantų pastų ingredientas.

Namų gamybos lubrikantui jums taip pat reikės ksantano gumos. Ksantano guma yra polisacharidas, sudarytas iš cukraus, gliukozės, manozės ir gliukurono rūgšties. Plačiai naudojamas maisto ir kosmetikos pramonėje.

Šis visiškai sveikas augalinės kilmės produktas su keistu pavadinimu yra neretai naudojamas kulinarijoje. Ksantano guma naudojama norint tešlos konsistenciją padaryti lipnesnę.

Gliucerino galite nusipirkti vaistinėse. Ksantano gumos, kuri jums ateityje dar tikrai pravers virtuvėje, ieškokite kulinarijos skyrelyje.

Taigi, vieną ketvirtadalį arbatinio šaukštelio glicerino sumaišykite su žiupsneliu ksantano gumos miltelių. Viską gerai išmaišykite įpylus šiek tiek vandens. Jo reikėtų du kartus daugiau nei glicerino.

Lubrikanto tirštumą galite rinktis pačios įberdamos daugiau ksantano gumos arba įpildamos daugiau vandens.

Išbandykite šį ekologišką lubrikantą su savo išrinktuoju. Neabejojame, kad tiek jis, tiek jūs pajusite didžiulį skirtumą!