Taigi, pažiūrėkime, ko galime atsisakyti, kad ilgiau išsaugotume jaunystę.

Jei vartojate nedaug šviežių vaisių ir daržovių, organizme sumažėja vitaminų ir antioksidantų. Tai akivaizdžiai atsispindi odoje, kuri pradeda senti anksčiau laiko. Be to, šių produktų trūkumas padidina riziką susirgti onkologinėmis ligomis.

Nepiktnaudžiaukite keptu maistu. Toks sunkus maistas labai apsunkina virškinamąjį traktą. Komponentai slopina energiją, o „blogasis“ cholesterolis provokuoja širdies ir kraujagyslių ligas. Valgykite kepto maisto retai, jei norite kuo ilgiau išlikti jauna ir nesiskųsti sveikata.

Produktų, kuriuose yra B grupės vitaminų, trūkumas irgi nėra jaunystės garantas. Dauguma žmonių mėgsta batoną, baltą duoną. Šis produktas praktiškai neturi ląstelienos ir B grupės vitaminų, skirtingai nuo grūdėtos duonos. O kai organizme trūksta minėtų dalykų, sulėtėja nervų sistemos procesai bei pablogėja medžiagų apykaita. Tai pasireiškia dirglumu, ankstyvu pražilimu bei stresu. Grūdų duona padeda palaikyti raumenų ir kraujagyslių tonusą.

Per didelis gyvulinės kilmės riebalų vartojimas padidina apkrovas kasai, skatina žarnų užsikimšimą. Be to, gyvuliniai riebalai, dėl kurių padidėja cholesterolio lygis organizme, skatina aterosklerozės vystymąsi, o per gausus kaloringumas – nutukimą. Geriausias pakaitalas – augaliniai riebalai, kurie padeda išsivalyti organizmui, palankiai veikia žmogaus išvaizdą.

Žmonės, kurie trokšta jaunai atrodyti, turėtų nepiktnaudžiauti alkoholiu. Jį vartojant, organizme ima trūkti aktyvių medžiagų, kurios „suvalgomos“ neutralizuoti apsinuodijimą alkoholiu. Žodžiu, alkoholis tikrai nėra jaunystės ir sveikatos eliksyras.

Senatvė ateis anksčiau, jei organizme trūks Omega-3 riebalų rūgščių, kurių yra riebioje žuvyje, pavyzdžiui, lašišoje. Šios rūgštys užtikrina kraujagyslių elastingumą, apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Be to, jos suaktyvina protinę veiklą ir gerina odos būklę.