Apie tai, ką kiekvienam reikėtų žinoti, pasakoja seksologė Tara Ford.

1. Medikai sako – galima

„Jei moteris jaučiasi gerai, tuomet puiku, galima mėgautis seksu visą mėnesį, be pertraukų, – sako T. Ford. – Tai natūralu ir saugu abiem partneriams.“ Kad neišteptumėte patalų, ji rekomenduoja pasiteisti rankšluostį ar mylėtis duše. Krešulių baimintis nereikia – tai senos kraujo ląstelės, tai visiškai normalu.

2. Tau gali net labai patikti

Moteris jaudina skirtingi dalykai. Jei menstruacijos skausmingos, sekso tikrai nesinorės. Bet kitas seksas per menstruacijas netgi labiau jaudina. Pirmą dieną estrogeno ir testosterono lygis žemas, trečia dieną ima didėti. „Kai kurios moterys šiuo metu greičiau susijaudina ir yra jautresnės, be to, išskyros gali pasitarnauti kaip lubrikantas, – teigia T. Ford. Beje, kai kurių tyrimų duomenimis, orgazmai gali sušvelninti spazmus per menstruacijas.

3. Taip pat ir tavo partneriui

Moterys neturėtų galvoti, kad partneriui nemalonu menstruacijos. T. Ford teigimu, sekso per menstruacijas nenori dažniau moterys nei vyrai. Poros skirtingos, tad jei tau rūpi partnerio nuomonė – paklausk jo iš anksto.

4. Galima pasistengti, kad būtų švariau

Kad neišteptumėt patalų, galima naudoti moterišką prezervatyvą. Arba net ir vyriškas prezervatyvas tiks – bent jau partneriui bus daugiau švaros. Per menstruacijas tinka poza, kai moteris guli ant nugaros – tada bus mažiau išskyrų. Na o menstruacijų pabaigoje išskyrų irgi mažiau.

5. Yra variantų

Jei intymios sueities per menstruacijas nesinori, yra kitų būtų patirti malonumą. „Galima įsidėti tamponą, o dėmesys gali būti skiriamas klitoriui“, – sako T. Ford. Partnerį galima stimuliuoti ranka arba oraliniu būdu.

6. Nepamiršk apsaugos

Mylintis per menstruacijas galima pastoti. „Kartais menstruacijos trunka ilgiau nei savaitę, kartais ovuliacija gali iš dalies sutapti su menstruacijomis, – sako T. Ford. – Be to, spermatozoidai išlieka gyvybingi nuo 3 iki 5 dienų. Jei vartojate kontraceptines piliules, nėra ko baimintis, priešingu atveju reikia nepamiršti apsaugos.“

Jei partnerio gerai nepažįsti, patartina nepamiršti ir barjerinės apsaugos – gimdos kaklelis šiuo laikotarpiu labiau atviras, tad didesnė infekcijos rizika.