Tad kai trokštate patirti didįjį O, negalima pasitikėti patarimais, kurie nėra nieko verti. Todėl vietoj to, kad prašytume ekspertų patarimų apie seksą, mes paprašėme jų atskleisti, ką jie iš tikrųjų daro lovoje, kad patirtų orgazmą. Nes jei seksologas nežino kaip patirti protą atimantį orgazmą, ar beverta su juo kalbėtis?

1. Bučiniai

„Tai labai paprasta, tačiau būtina...tai įprotis kas rytą pabučiuoti vyrą prieš jam išeinant iš namų. Tyrimai parodė, kad tai (ir bučinys prieš miegą) yra naudinga bet kokiems santykiams, be to, tai yra puikus būdas išsaugoti meilę ir ryšį, kai kažkam daugiau neturite laiko. Kitaip tariant, tai išsaugo intymumą, be to, tai padeda mums labiau reaguoti į kitus veiksmus lovoje“, – seksologė Yvonne K. Fulbright.

2. Pirmyn į sekso žaislų parduotuvę

„Pastebėjau, kad vienas geriausių būdų, pagerinančių mano seksualinį gyvenimą – nauji produktai. Su jais procesas pasidaro įdomesnis, o tai yra svarbu, jei norime, kad mūsų seksualinis gyvenimas būtų ekspansyvus ir teikiantis daug pasitenkinimo. Be to, partneriai labai susijaudina, norėdami išbandyti kažką naujo, nepriklausomai nuo to, ar tai būtų naujas lubrikantas (skirtas ne tik sausumui ir diskomfortui pašalinti!), ar tai, kaip vibracijas pajus jų kūnai“, – seksologė Emily Morse, svetainės Sex with Emily savininkė.

3. Padėkite sau

„Netgi jei turite partnerį, nepamirškite masturbuotis. Dažnai mėgaukitės solo seksu – jis gerai veikia sveikatą ir nuotaiką, be to, jis yra labai malonus“, – knygos apie seksą autorė Joan Price.

4. Apsitvarkykite 

„Sukurkite aplinką, kurioje nejaustumėte streso ir kuri užkirstų kelią visiems įmanomiems išoriniams dirgikliams. Aš susitvarkau, išjungiu televizorių, telefono garsą, kompiuterį ir net gi nusuku laikrodį, kad nematyčiau laiko. Tai paskatina išsiskirti laimės hormonus endorfinus, pavyzdžiui, dopaminą, kuris skatina mūsų malonumų ir atlygio centrą smegenyse“, – knygos „NeuroLoveology, the Power to Mindful Love and Sex“ autorė Ava Cadell.

5. Nesusikoncentruokite į savo orgazmą

„Juk svarbu ne vien orgazmas. Būdama seksologe, nuolat jaučiu stiprų spaudimą miegamajame būti roko žvaigžde/sekso deive. Mano partneris ir aš renkamės senąją mokyklą: glamonėjamės arba padarome vienas kitam jausmingą masažą. Juk liesti savo partnerį begale skirtingų būdų yra itin intymu. Pamėginkite ištirti jo kūną savo malonumui. Žinoma, ir seksas sukelia panašius jausmus, tačiau jie yra šiek tiek kitokie. Be abejo, visas šias veiklas gali sekti nuostabus, orgazmą suteikiantis seksas, tačiau aš būnu patenkinta ir be to. Visada ramina, kad galite mėgautis seksu ir patirti malonumą, nesvarbu, ar tai bus orgazmas“, – seksologė ir santykių ekspertė Megan Stubbs.