Mylimųjų skaičius, kiekybė nesusijusi su moters pasitikėjimu savimi. Partnerių gausa kartais netgi liudija visai atvirkštinius dalykus  moters nepasitikėjimą savimi, menką savivertę, nesugebėjimą gyventi savarankiškai, baimę likti vienai, liguistą meilės suvokimą, troškimą būti priklausomai nuo kito asmens.

Tačiau būna, kad nepaisant patirties, senos ir dažnai neracionalios baimės vis tiek kankina mus ir apkartina pačias nuostabiausias akimirkas. Tai kokios tos baimės, kurios neleidžia džiaugtis santykiais, o nuodija mintis ir džiaugsmingą buvimą?

Nepateisinti vyro lūkesčių

Šita seksualinė baimė yra labiausiai paplitusi. Tačiau geriau bijokite tyliai, garsiai neišsakydama savo išgyvenimų antrajai pusei. Nereikėtų nuolat klausinėti, ar jam patiko, kas būtent privertė jį patirti palaimą, kokios jo kūno vietos jautriausios ir panašiai. Juk galų gale jam nusibos jums atsiskaitinėti.

O be to, jūs ne koks prietaisas su trim peiliukais, kuris turi idealiai nugremžti odą, kaip tvirtinama reklamose. Santykiuose nėra instrukcijų ir garantijų. Bandai ir dediesi į galvą.

Be to, nepamirškite, kad šita baimė (lovoje įtikti kiekvienam) gali būti ir pozityvi. Ji stumia jus įsisavinti naujas pozas, verčia rinktis neįtikėtinus eksperimentus, vysto jūsų seksualumą. O tai yra netgi labai gerai!

Jam reikia tik sekso

Anksčiau arba vėliau kiekvienai iš mūsų į galvą ateina mintys, kad partneriui greičiausiai iš mūsų tereikia tik kūniško malonumo, pramogų, jokių jausmų jis nejaučia. Būtent todėl moterys išlaiko atstumą, nenori prisileisti vyro arčiau, kol įsitikina, kad jis tikrai yra įsimylėjęs.

Dažnai būna taip, kad plevėsos įspūdį moteriai sudaręs vyras gali sulaukti atsisakymo pasimylėti, dar vienos pavydo ir įtarimų dėl neištikimybės porcijos, o tai atsiranda dėl moters nepasitikėjimo savimi ir seksualinės baimės.

Manydama, kad „visi vyrai tokie, visiems reikia tik sekso", moteris dažnai perspaudžia situaciją, netinkamai ją įvertina. Ir atstumia galbūt visai tinkamą partiją.

Ligų ir nėštumo baimė

Būtent šios dvi priežastys verčia moteris nervintis ne tik prieš seksą, bet ir netgi lytinio akto metu. Šitos baimės naudingos  jos verčia mylėtis saugiai, pagalvoti apie galimas pasekmes.

Tačiau jei viskas taip blogai, kad jums šita baimė tapo įkyri ir vietoj orgazmo jūs jaučiatės įspausta į kampą, eikite pas specialistą.

Baimė eksperimentuoti

Vidinis moters varžymasis ir nepasitikėjimas partneriu gali paskatinti eksperimentavimo lovoje baimę. Tradicinį lytinį aktą ji dar gali „atlaikyti", o štai oralinis ir analinis seksas joms tampa tolygūs mirties bausmei.

Reikia su partneriu apie tai pakalbėti ir pasistengti atsikratyti kompleksų bei baimių. Mylintis ir kantrus partneris būtinai jums padės. Ir dar vienas dalykėlis  pasistenkite nuteikti save eksperimentams, juk tai, kas jums siūloma, gali netgi labai patikti...

Baimė dėl fantazijų

Daugelis mūsų bijome atsiskleisti partneriui ir papasakoti apie pačias slapčiausias fantazijas, manydamos, kad jos kvailos ir gėdingos. Baimė, kad vyras palaikys jus iškrypėle, yra stipresnė nei troškimas pasimėgauti intymumu.

Būtinai pasikalbėkite su partneriu, aptarkite savo fantazijas ir norus, o taip pat ir baimes, tačiau padarykite tai labai subtiliai. To, kad jūs iki šiol neįgyvendinote savo fantazijų, priežastimi gali būti jūsų nepasiruošimas tam.

Beprotiškas siekis patirti orgazmą

Daugelis moterų, kad ir kiek tai bekainuotų, turi tikslą patirti orgazmą, o jeigu jos to nepasiekia, ima priskirti save frigidiškoms moterims. Baimė, kad partneris palaikys šalta nevėkšla, moterį skatina elgtis itin egoistiškai

Dėl to daugelis pernelyg įsitempia lovoje ir daro daugelį dalykų tik dėl savo malonumo, pamiršdamos apie partnerį. Galima ir kita situacija  vyras skuba, moteris pavargo arba abiejų nuotaika ne ta.

Patarimas: atsipalaiduokite ir nusiteikite nuostabiam seksui.

Baimė atrodyti nepatrauklia

Baimė sugadinti šukuoseną ir makiažą, baimė, kad prastai kvepės iš burnos arba smirdėsite prakaitu - visa tai nuteikia moteris ne visai tinkama kryptimi. Išaiškinkite sau, kad ir kaip atrodote, jūs esate graži ir patraukli vyrams, be to, sekso metu būtent natūralumas ir traukia partnerius.