Šios dietos autorė  Nicole Ronsard, parašiusi knygą „Beyond Cellulite". Ji teigia, kad visas dienas teks griežtai atsisakyti druskos, cukraus, alkoholio, kofeino. Dar viena būtina sąlyga  išgerti per dieną ne mažiau kaip 1,5 litro vandens.

PIRMĄJĄ dieną (ir visas nelygines dienas) galima valgyti tik šviežius vaisius ir daržoves.

Pusryčiai: vaisiai ir daržovės (išskyrus bananus ir vynuoges).

Pietūs: daržovių salotos su nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus (jokių druskų ir padažų!). Galite salotas pagardinti migdolais, saulėgrąžomis, moliūgo ar sezamo sėklomis.

Vakarienė: kaip ir pietūs arba pirma vaisiai, paskui  salotos. Išbraukite iš valgiaraščio pieno produktus. Į salotas Nicole rekomenduoja dėti kviečių ar kitokių daigintų grūdų.

ANTROJI diena  valgyti tik vaisius (išskyrus bananus ir vynuoges).

KETVIRTOJI diena (ir visas lygines, išskyrus antrąją)  galima valgyti viską tą patį, kaip ir nelyginėmis dienomis. Skirtumas  dalį daržovių rekomenduojama valgyti virtas (geriausia ant garų) ir jau pridėti nedaug kruopų (ryžių, grikių, avižų arba lęšių). Galima, tačiau ne itin patariama, salotas gardinti liesu jogurtu.

Dietos pradžioje svarbu iš pradžių valgyti šviežius produktus (vaisius ir daržoves), o paskui – virtus (daržoves).

N. Ronsard pataria iš vaisių rinktis ananasus, greipfrutus, apelsinus, mandarinus, mangus, kivius, obuolius, kriaušes ir pan. Iš daržovių: agurkus, cukinijas, pomidorus, salierus.

***

Kelios taisyklės, kurios užtikrins, kad efektas būtų matomas jau po 10 dienų:

1) Kavos tirščius neškitės į vonią, ten jie dar kartą jums pasitarnaus. Mažos tirščių kruopelės ir kofeinas stimuliuoja odą ir suaktyvina kraujotaką. Juo švelniai, sukamaisiais judesiais nušveiskite odą. Šią procedūrą galite atlikti kelis kartus per savaitę.

2) Atsisakykite gazuotų gėrimų  tai pats didžiausias lygios odos priešas.

3) Norinčioms greitesnio efekto, problemines vietas patartina dažnai masažuoti. Tam, kad sujudintumėte kraujotaką. Ypač efektyvios specialios masažinės taurelės. Dar viena gudrybė  masažui verta rinktis kietesnius aliejus (sviestmedžių ar kakavos). 

4) Atsikratyti celiulito gali padėti ir kaukės-masažai su medumi. Paruošta mase išsitepkite problemines vietas ir pagulėkite 15 minučių. Išteptas vietas apvyniokite maistine plėvele - taip efektas bus dar geresnis.

5) Reguliariai mankštinkitės, sportuokite (tam tinka absoliučiai viskas: joga, dviračiai, bėgimas, plaukimas, aerobika sporto klube ir t.t.).

6) Vartokite daug skysčių (ypač vandens ir žaliosios arbatos).