Šiemet paroda ypatinga tuo, kad joje lankytojų laukia ne tik specialūs baldų gamintojų pasiūlymai, bet ir daug interaktyvių veiklų: įvairios dirbtuvės, užsiėmimai vaikams, gyva muzika.

Vaikai patys gaminsis sau žaislus

Mokytis ir tobulėti parodos lankytojus kvies jungtinis LITEXPO, Kauno kolegijos, UAB „Linteros“ ir asociacijos „Lietuvos mediena“ projektas – „Baldų gamybos fabrikėlis“. Jame bus gyvai demonstruojamas visas korpusinių baldų gamybos procesas - nuo projektavimo iki gatavos produkcijos.

Šalia fabrikėlio veiks žaislų gamybos dirbtuvės su prasminga akcija „Vaikai vaikams“. Kauno kolegijos Pramoninių technologijų ir dizaino katedros studentai kartu su mažaisiais parodos lankytojais gamins, klijuos, spalvins žaisliukus, kuriuos mažieji parodos lankytojai galės pasilikti sau arba padovanoti Kauno kolegijos kuruojamiems vaikų namams.
„Vaikai čia galės gaminti arkliukus, mašinėles, konstruoti laivelius, dekoruoti drugelius. Visiems susikonstravusiems medinį žaislą bus suteiktas „Meistrelio“ vardas ir įteikiamas pažymėjimas. Gal taip išsiugdysime ir būsimųjų baldų konstruotojų bei gamintojų“, - apie smagias dirbtuves mažiesiems kalba Kauno kolegijos Technologijų ir kraštotvarkos fakulteto dekanas Giedrius Pilkis. Taip pat pašnekovas teigia, kad šiemet parodoje be žaislų dirbtuvių vaikų laukia dar viena pramoga. Artėjant gražiai metų šventei – Šv. Velykoms, parodoje organizuojama „Velykinė pieva“. Tai nauja interaktyvi erdvė, kurioje bus marginami, dažomi mediniai, tekinti kiaušiniai.

Specialūs pasiūlymai ir nemokamos konsultacijos

Dauguma dalyvių yra paruošę specialius baldų pasiūlymus, kurie galios tik parodos metu. Ypač dosnūs lankytojams bus „Berry“ baldų mažmeninis tinklas ir „Magrės baldai“, dovanodami dar ir įvairių prizų.

Ieškantys interjero sprendimų, turėtų būtinai užsukti į žurnalų „Centras“, „Namas ir Aš“, „Mano namai“ redakcijų stendus, kuriuose galima bus balsuoti ir rinkti geriausius interjerus bei nemokamai gauti konsultacijas interjero tema. „TeXtilė“ ekspozicijos menininkai besidominčius parodos lankytojus specialiai konsultuos autorinių meno dirbinių, interjero puošmenų, interjero tema.

Akustinė muzika kvies atsipalaiduoti

Muzikinio klubo „Tamsta“ atstovė Ona Skernevičiūtė įsitikinusi, kad muzika vienija žmones, skatina draugiškumą vienas kitam. Vedini šios minties, pirmą kartą parodoje „Tamsta“ organizuoja muzikinį projektą ir kviečia pasimėgauti gera muzika. „TAMSTA – vieta, kur susitinka geriausi draugai. Norime praplėsti draugų ratą, pasidalinti gyvos muzikos pažinimo džiaugsmu.

Parodos lankytojus savo muzika džiugins Dagna & Andrius: Acoustic soul projektas, „4FUN“ grupė, ritmo pamoka visai šeimai su perkusistu Gediminu Laurinavičiumi. Susipažinti su muzika kvies grupės „Saulės kliošas“ vokalistė Justė Starinskaitė, kuriai akomponuos pianistas Giedrius Nakas“, - apie būsimą muzikinį projektą baldų parodoje pasakoja „Tamsta“ muzikinio klubo atstovė O. Skernevičiūtė.

Jaukūs akustiniai koncertai vyks kovo 27-29 dienomis LITEXPO restorane „AdSum“.

Paroda „Baldai" vyks kovo 26-29 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Parodoje dalyvaus 130 baldų, interjero detalių, namų tekstilės gamintojų ir prekybininkų, dizaino kūrėjų iš Lietuvos, Lenkijos, Ukrainos, Latvijos, Estijos, kurie yra pasirengę nustebinti savo lankytoją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją