Kad įsimylėjusi širdis neužmautų rožinio maišo ant galvos, reikėtų vyrą stebėti ir daryti išvadas.

Ir ką gi? Mes labai uoliai tiriame ir dėliojame taškus: „Oi, jis pažvelgė į mano pusę, štai išlipant iš automobilio padavė man ranką, prilaikė duris, man praeinant, sumokėjo už kavą... Galbūt jis mane vis dėlto myli?

Būnam įsitikinusios, kad mus myli, tačiau kartais būna, jog nemyli. Čia tik mes norime, kad taip būtų, tik mes tikime ir ieškome įvairiausių jo meilės apraiškų. Tačiau yra tam tikri požymiai, parodantys, kad vyras įsimylėjęs.

1. Jis jaučia seksualinį potraukį

Bene svarbiausias įsimylėjusio vyro požymis yra noras kūniškai susilieti. Jei vyras nori tos moters, jei ji domina jį, tai moteris turi galimybę tapti jo mylimąja. Tačiau tai nėra garantija, kad jis tikrai yra įsimylėjęs. Juk bet kuris vyras yra sutvertas taip, kad nuolat siekia fizinio suartėjimo, nes giminės pratęsimo instinktas yra pati stipriausia žmogiška energija.

Ką jau beslėpti: kai vyras žiūri į moterį, jis praktiškai visada skenuoja ją ir spėlioja, kaip čia būtų su ja lovoje. Jo smegenyse, nepriklausomai nuo jo sąmoningumo, užsižiebia klaustukas: „Ar ji greitai pasimylėtų su manim?. Ir visas tolimesnis vyro elgesys gali būti gamtos šauksmo pasekmė. Vyras tampa medžiotoju. Be to, kuo sunkiau nukaunamas grobis, tuo stipresnis troškimas, kad jis jam priklausytų.

Mylėdamasis vyras pataikauja savo savigarbai. Seksas  jo vyriško prado įrodymas. Tačiau kartais tai būna tik būdas įveikti nepasitikėjimą savimi. Štai jis pasiekė, ko norėjo. Domėjimasis išnyksta. Vadinasi, troškimas, geismas ne visada reiškia meilę.

Tačiau ar galite pasitenkinti tik tuo, kad vyras jūsų geidžia? Žinoma, ne. Jums reikia ne tik erekcijos, bet meilės ir švelnumo. Vyrui, beje, irgi.

2. Jis ieško dvasinio artumo

Jis ilgisi jūsų draugijos, skambina, rašo, laukia po darbo, pasakoja apie save, išklauso. Jis visais įmanomais būdais stengiasi surasti kontaktą su jumis. Vieni vyrai bendrauja internetu, mobiliuoju telefonu, o kitiems būtinas tik vizualinis ir lytėjimo kontaktas. Kartais atrodo, kad toks vyras taip apraizgė jūsų gyvenimą, kad net trūksta gryno oro įkvėpti. Per didelis jo dėmesys gali netgi jus šaldyti.

Tačiau pamėginkite tokį vyro elgesį įvertinti. Jei jo pastangos nukreiptos ne tik trokštant kuo greičiau nusitempti jus į lovą? Jeigu iš tiesų jam patinka leisti su jumis laiką, tiesiog būti šalia ir viskuo dalintis? Gal ne taip ir blogai?

Pagaliau, kai įsimyli, tai ir nori pažinti žmogų, kuo daugiau su juo bendrauti. Ne visi vienodi tie vyrai. Vienas neatlips, laikys už rankos visą laiką, o kitas mylės atsargiai, droviai. Išmokite priimti kitoniškumą.

Ir jeigu jis ilgisi ne tik jūsų kūno, bet ir jūsų draugijos, jūsų sielos, dėmesio, nuomonės, vadinasi, jis tikrai jus įsimylėjęs.

3. Noriai jus įsileidžia į savo gyvenimą

Vyrai yra gana konservatyvūs, tad galimybę įsileisti moterį į savo gyvenimą, erdvę, viengungio irštvą jie laiko pasikėsinimu į jo brangiai kainuojančią laisvę. O jei jis primygtinai bando įtraukti jus į savo erdvę, tai  svarus meilės požymis.

Tačiau būkite budri: jei jis leidžia jums atlikti pertvarkymus jo bute ir tvarkyti jo išmėtytus daiktus, gaminti jam maistą arba skalbti, tai dar nereiškia, kad jis jus beprotiškai myli. Gali būti, kad jam paprasčiausiai tingisi tai daryti pačiam. Ir jūs vaidinate rūpestingąją motinėlę, tai jam labai patogu bus, nesipriešins tokiai jūsų iniciatyvai.

Ir dar - įsileisti naują žmogų į savo erdvę  tai pasitikėti juo. Juk ne kiekvienam ir jūs atidarote savo namų duris. Namai  intymi erdvė, kartais daugiau pasakanti apie žmogų, jo charakterį, pomėgius, įpročius nei ilgiausi pasakojimai.

Jis prašo jūsų pasilikti, pabūti su juo ilgiau, vėliau  netgi gyventi kartu? Puiku. Gal pamažu jūs tampate jo gyvenimo dalimi? Kvaila ir egoistiška būtų tikėtis, kad nuolat būsite jo dėmesio centre. Tačiau įsimylėjęs vyras stengsis skirti užtektinai laiko savo moteriai.

4. Jis pasirengęs aukotis

Bet kokie suartėjimai reikalauja iš mūsų pasiruošimo prisitaikyti ir kai kur nusileisti. Mums dažnai tenka kai ką aukoti dėl savo mylimųjų.

Jei vyras yra tam pasiruošęs, brangina ir gerbia jūsų nuomonę, buvimą jo gyvenime ir jus pačią, tai jis bus pasirengęs atsisakyti savo įpročių, nusistovėjusio gyvenimo ritmo. Jis bus ryžtingas, galės nesunkiai keisti netgi gyvenamąją vietą, kad tik būtų su jumis.

Tik nevertėtų jums piktnaudžiauti šiuo vyro pasirengimu aukotis. Neperlenkite lazdos, nekelkite ultimatumų ir nesakykite pasirinkimų  arba aš, arba darbas. Taip mylinti moteris nesielgia. Nes jei vyras dėl jūsų atsisakys savo verslo ar savo principinių gyvenimiškų pozicijų, savo brangaus draugų rato, tai viso to kaina gali būti neproporcinga, ypač tada, kai jūs nesugebėsite jam kompensuoti viso to praradimo (o taip ir bus, nes tai  neįmanoma). Labai rimtai pagalvokite, ar visada auka reiškia meilę.

5. Jis siekia rūpintis jumis

Nesusiekite visko su tik materialiais dalykais. Ne kiekvienam vyrui pavyksta patenkinti įvairiausius moters įsivaizduojamos gerovės poreikius, ypač dabartiniais laikais. Tačiau įvertinkite jo siekį tai padaryti.

Puiku, jei jis bando prisitaikyti prie jūsų nuotaikos, atspėti jūsų troškimus. Jis džiaugiasi kaip vaikas, jei sugebėjo suteikti jums džiaugsmo, prajuokinti, nustebinti, nuraminti, apginti. Matyti laimingą ir patenkintą savo moterį ir suvokti, kad būtent gyvenimas su juo daro ją tokią, vyrui yra didžiausias komplimentas.

6. Jis nesuteikia jums skausmo

Tai reiškia tik viena  kad jis specialiai neskaudina jūsų. Jis niekada nepasinaudos jumis, neapgaudinės ar kitaip neišduos. Tai paprasčiausiai nesuvokiama įsimylėjusiam vyrui.

Smulkūs nesusipratimai, į kuriuos mes taip dažnai patenkame dėl savo nepatyrimo ar kvailumo, čia nesiskaito. Kalbame apie tikrą žiaurumą arba patologinį grubumą, žeminimą, psichologinį smurtą, kurie griauna vidinį pasaulį, o kartais  ir kito žmogaus kūną. Kartais bjaurybės būna tokie švelnūs lovoje. Dėl šių malonumo akimirkų moteris yra pasiryžusi pamiršti netgi pažeminimą. Būkite budrios, klausykite savo intuicijos, kuri visuomet žino, kada blogai elgiamasi.

Be to, nepiktnaudžiaukite savo nuoskaudomis, kančiomis dėl niekų ir virkavimais dėl globalinių dalykų. Kai tai tampa buitinio lygio manipuliacija, vyras nebelaiko jūsų išgyvenimų tikruoju skausmu.

Tačiau nesileiskite ir apgaudinėjamos. Jei vyras abejingas jūsų nuoširdžioms ašaroms ir kančioms, bėkite nuo jo. Jis jūsų nemyli.