Vienas Amerikos santykių centras, vykdęs apklausą apie vyrų ir moterų suderinamumą lovoje, stipriosios lyties klausė: ką jie pataria kiekvienai moteriai išbandyti lovoje? Štai 10 populiariausių atsakymų.

P. S. Vyresnio amžiaus žmonės ir jaunesni šį sąrašą vertins tikrai skirtingai. Net neabejojame. Viską išmėginti norisi santykių pradžioje ar su nauju partneriu, o kai nugyveni ketvirtį ar daugiau amžiaus su mylimu žmogumi, seksas yra visai kitoks.

Taigi tų bandytinų dalykų sąrašas išėjo toks:

1. Laukinis seksas be įžangos. Žodžiu, atėjau, paėmiau, nugalėjau. Arba kitaip tariant – įėjau ir išėjau. Tokį dažnai matome filmuose: jis (vyras, vyras) įeina į kambarį, moteris puola jam ant kaklo, jis ją remią prie sienos, paskui guldo ant stalo, ant grindų, paskui ji jau jį parverčia ant lovos. Byra marškinių sagos, švaistomos į šoną kitos detalės: liemenėlė su pakietinimais, visai prie jos nepriderintos trikotažinės kelnaitės su žirneliais, vyro kojinės (priklausomai nuo aistros proveržio laipsnio ir skubos, kai kurie drabužiai gali likti ant kūno).

Kuo gerai? Nuima įtampą, gali geriau suvokti, kokia gali būti saldi staigioji palaima. Nebūtina svajoti apie aktyvų vyrą – galite ir pati pabūti plėšrios tigrės vaidmenyje. Na, reikia jausti pagal situaciją, ar vyro noras prinokęs tam. Pizos bokštas pastatytas ne per minutę, o čia juk – gyvas organizmas.

2. Kai kas nors yra kitame kambaryje. Rizika, jaudulys ir baimė, kad kažkas išgirs ar įeis, itin pagyvina (ir pagreitina) seksą. Pasikutenimas svečiuose ar tėvų namuose yra gerokai ekstremalesnis nei nuošaliame gamtos kampelyje. Kitos poros įsigudrina kaip žiogeliai sučirkšti net vaikui (jau mokyklinio amžiaus) miegant tame pačiame kambaryje (!). 

Kuo gerai? Numalšinama aistra, prisimenami studijų laikai, kai du jauni ir be pinigų ieškodavote net menkiausios progos pasiglamonėti – juk vietos tai nebuvo, kišenėse vėjai košė, meilės prieglauda tapdavo tik tėvų namų sienos. Ar bandyti tai pakartoti? Kaip jums šaus kraujas į organus, taip ir darykite. O jei seksas nutrūktų netyčia, liks prisiminimas ar ryžtas pratęsti, atėjus geresniam laikui.

3. Pasismaginimai su sekso žaisliukais. Vyrui nebūtina būti impotentu, o moteriai – nimfomane, kad būtų išmėginami sekso žaisliukai. Be jų galima gyventi, bet su jais – irgi. Tiesiog pamėginti, kas tai yra ir kokie pojūčiai apima. Vyras vibratoriumi gali jaudinti moterį, paskui smuktelėti pats vidun. 

Kuo gerai? Kai vyras komandiruotėje, moteris gali taip numalšinti aistrą. Be to, vibratorius pravers savo seksualumo tyrinėjimui, tam tikrų vietelių užčiuopimui. Gal net išsivaduosite iš drovumo ir paskui pasakysite vyrui atviriau, kaip norėtumėte būti pamylėta.

4. Oralinis seksas. Ir kunilingas, ir minetas yra kūniškų glamonių dalis. Valgyti mylimąjį ir leisti jam ragauti save – argi ne puiku? 

Kuo gerai? Liežuviu ir pirštais sukeliamas visai kitoks jaudulys partneriui. Galima patyrinėti jo kūną ir mėgautis tuo, kad kitam suteiki malonumą (kai glamonėji liežuviu intymias vietas). Drėgmė, liežuvio šiurkštumas, o dar pridėkite žaidimą mėtiniais saldainiais, skirtingomis pučiamo vėjelio srovėmis – turėsite pilną komplektą.

5. Pamėginti kelias Kamasutros pozas. Prie pagrindinių patiekalų – misionieriaus ir jodinėtojos pozos – galima visuomet sugrįžti ir įsitikinti, jog tai ir yra jūsų porai geriausia. Tačiau pamėginti kai kurias pozas iš garsiojo sekso vadovo išties verta. Čia kaip su sportu – kūnas pripranta prie vienos pozos, įprastinio krūvio ir nebereaguoja, nebetobulėja. 

Kuo gerai? Galima pamėginti tam kūnui pateikti iššūkių. O kada daugiau, jeigu ne dabar? Atminkite, kad anksčiau ir avokadas nebuvo skanus, ir moliuskų nemokėjote valgyti. Svarbu išdrįsti. Tik rinkitės saugias pozas – kad netektų laisva ir lūžusia ranka rinkti greitosios numerio.

6. Suvaidinti sceną iš erotinio filmo. Čia kūno grožis ne esmė, svarbu – žaidimas ir procesas, mėgavimasis tuo, ką darote. Scenos iš porno filmų? Ne, ne – ten jokio jausmo, tik elementarūs gabaritai ir atidirbta technika.

Kuo gerai? Padeda įsijausti į tai, kokia galbūt nesate, tačiau norite būti. Galite dejuoti, rėkti – kaip filme. Ir savo filmo herojaus prašyti visko... Beje, jo teisės – tokios pat.

7. Pažaisti vaidmenų žaidimus. Lengvo elgesio moteris ir sausas teisininkas, mokinukė ir mokytojas, seselė ir gydytojas. Nebūtina spektaklio rengti – padeda vaizduotė irsusijaudinimas, šnabždesiai į ausį: „Daktarėli, man čia skauda. Reikėtų injekcijos“ arba „Paskiepykite ir mano nuo gripo“, o jis: „vakcina baigėsi“ (kažkaip pirmasis variantas buvo viltingesnis).

Kuo gerai? Padės atsipalaiduoti, išsakyti savo norus nauju būdu, pažinti save, kokia galite būti, ir žiūrėti, ar jūsų jausmus atliepia partneris. Gebėjimas žaisti ir mėgautis procesu padės geriau suderinti seksualinį temperamentą.

8. Seksas viešoje vietoje. Jau gal ne metas dūkti matavimosi kabinoje ar lifte – su amžiumi norisi ir komforto, ne vien aistros malšinimo „čia ir dabar“. Tačiau gamtoje ar parke ant suoliuko visai įmanoma nurauti meilės seansą.

Kuo gerai? Vaikščiosite mieste su vyru ir žymėsite, kaip šuniukai, savo meilės vietas: ir čia mūsų vietelė, ir čia. Pagalvojote, kodėl užsimezga kurortiniai romanai? Iš atsipalaidavimo, noro mėgautis ir pasiryžimo rizikuoti. Veikia argumentai – „Niekas manęs nepažįsta“ ir „Kodėl gi ne“? Verta prisiminti ir čia, savoje žemėje. Tik atsargiai, kad neįkliūtumėte už viešosios tvarkos pažeidimą...

9. Aistra automobilyje. Ne tik dėl romantikos, bet ir dėl kitokių pojūčių: groja muzika, tamsu, odinės sėdynės, jūsų kūnų karštis... saulėgrąžos, tušti bambaliai. Juokauju. Tokios išdrebėtos varguoliškos meilės nereikia. Bet jei reikėtų rinktis, tai jau geriau geras seksas blogame automobilyje, nei blogas seksas gerame.

Kuo gerai? Net jei nėra labai patogu, bet seksas automobilyje – kaip tam studentui, kuris neturi vietos, kur tai daryti su mergina. Kai jau turi, tai dažniau renkiesi komfortą ir pasitenkinimą, o ne vietų ir pojūčių įvairovę. Tačiau vardan gerų laikų...

10. Seksas pajūryje. Ant smėlio, ant pušų spygliais nubarstyto tako, ant rąsto ar skruzdėlyno šalia – viskas gerai, mylėkitės. Čia kaip ir su analiniu seksu - verta pabandyti, kad pasakytum, jog tokia romantika ir pojūčių aštrumas, pamatuotas akmenukais ir spygliais visai neatitinka to jausmo, kurį išgyvenote, žiūrėdama filmus.

Kuo gerai? Galėsite kritiškiau vertinti kurortinius romanus ir apskritai romantikos, skirtos širdžiai suvirpinti, vaizdelius. Įvertinusios suprasite, kaip vis dėlto gerai mylėtis patogioje, plačioje lovoje, atsiduoti malonumui be stabdžių – vidaus ir išorės.