Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųskite programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Pradėsime nuo Marilyn Monroe. Kaip išduoda aktorei artimi šaltiniai, panelė Monroe neįsivaizdavo nė vieno vakaro be Yardley London’s English Lavender kvapo.

Bet užkariauti tiek gerbėjų širdžių vien tualetiniu vandeniu niekam, matyt, nepavyko...
Kaip ir daugelis to meto aktorių, Marilyn buvo kosmetologo Maksymiliano Faktorowicz (Max Factor) darbų gerbėja (būtent jo paskatinta Marilyn tapo blondine), ji naudojo Max Factor raudonus lūpdų dažus, nė dienos neištverdavo be Nivea kūno pienelio, Vaseline priemonės odai bei Chanel No. 5 kvepalų. Pastaruosius ji įlašindavo į ledo vonias, kuriose maudydavosi norėdama sustangrinti odą. 

Artimi Marilyn Monroe šaltiniai pasakoja, kad gražuolė buvo odos priežiūros fanatikė, plaudavusis veidą mažiausiai keliskart per dieną, puoselėjusi odą alyvuogių aliejumi ir net (pasak liudininkų) hormoninį kremą maišiusi su pudra, kad išgautų švytinčios odos efektą.

Nuotr. AOP

Violetinių akių savininkė Elizabeth Taylor, kalbant apie kosmetiką, garsi dėl savo kvepalų White Diamonds  tai visų laikų populiariausi kvepalai, sukurti žvaigždės.

Bet iš tikrųjų, šnabždasi Holivudo gandonešiai, aktorės grožio rutina nebuvo tokia... tviskanti, kaip žurnalų viršeliai. Odos priežiūros guru Kate Somerville, kuri dirbo asmeninės žvaigždės dermatologės asistente, tikina, kad Elizabeth Taylor ir Marilyn Monroe kasdien skusdavosi veidus  taip eksfolijuodavo odą ir atsikratydavo nepageidaujamų plaukelių. Be to, Elizabeth tinkamiausią sau makiažą atrado dar vaidindama Kleopatrą  po epinės rolės ji nebesiskyrė su žaliais šešėliais ir storu juodu akių pieštuku.

Nuotr. AOP

Kembridžo hercogienė Kate Middleton nėra pirmoji karališkosios šeimos atstovė, kurios vestuvių dienos kvepalai (Kate kvepinosi Illuminum White Gardenia Petals Perfume) tapo geidžiamiausiu moterų grobiu. Monako princas Ranieris sumokėjo kompanijai Creed, kad šie jo mylimajai Grace Kelly sukurtų specialų, vestuvėms skirtą aromatą Fleurissimo.

Šiame aromate persipina bergamočių, našlaičių, Bulgariškos rožės, vilkdalgių ir kanangų aromatai. Kvepalais prekiauti kompanija pradėjo 1972-aisiais. Grace taip pat buvo Max Factor's Colorfast lūpdažio ir Lustre-Creme šampūno reklaminis veidas.

Nuotr. AOP

Gali būti, akd ne viena moteris pavydi Audrey Hepburn milžiniškų akių ir tankių lyg šluota blakstienų. Pasirodo, makiažo meistras Alberto de Rossi, besirūpinęs aktorės įvaizdžiu, žiogeliu atskirdavo kiekvieną padažytą gražuolės blakstieną. Laimei, ne visos Audrey grožio priemonės buvo tokios pavojingos. Holivudo ikona, sakoma, negalėjo apsieiti be Erno Laszlo organinio jūros purvo muilo ir Philip Kingsley Elasticizer Pre-Shampoo Treatment priemonės, skirtos plaukų priežiūrai...

Teigiama, kad ši kosmetikos priemonė buvo sukurta būtent Audrey. Beje, Oskaro laureatė buvo gana profesionali grožio mūza, mat įkvėpė ne tik Creed Spring Flower kvepalus, bet ir savo kostiumų dizainerio Huberto de Givenchy aromatą L'Interdit.

Nuotr. AOP