1. Avėkite batelius aukšta pakulne. Batelių nosis - apvali ir siaurėjanti. Jūsų kojos tuomet atrodys plonesnės, ilgesnės, seksualesnės. O bateliai su buka kvadratine nosimi ir be pakulnės koją trumpins ir storins.

2. Drabužiai su V formos iškirpte. Megztukas ar suknelė su tokia apykakle plačius pečius susiaurina, pailgina kaklą, o didelė krūtinė, palyginti su visa figūra, atrodo proporcingesnė ir dailesnė. Žemaūgėms moteris V formos iškirptė suteikia ūgio.

3. Ko atsisakyti, jei esate žema?
A. Venkite drabužių, kurie jus storintų: pūstų sijonų bei suknelių, palaidinių su raukinukais, švarkų su dideliais atlapais ir kišenėmis.
B. Rinkitės palaidines, išryškinančias figūrą ir trijų ketvirčių rankovėmis. Drabužių raštai neturi būti itin stambūs, nes kitaip jų fone jūs pradingsite.
C. Palaidinę sukiškite į sijoną - taip pabrėšite taliją ir sureguliuosite proporcijas. Vienspalvis A silueto sijonas žemaūgei moteriai pridės keletą centimetrų.

4. Nustatykite talijos liniją. Renkitės išmintingai: kelnės ar sijonas pažemintu liemeniu vizualiai suteikia ūgio; o rūbai su paaukštintu liemeniu sutrumpins viršutinę kūno dalį, tačiau ilgins kojas (net jei avėsite balerinos batelius).

5. Norite trikotažinės suknelės, tačiau ji išryškina figūros trūkumus? Siūlome ją koreguoti specialiu apatiniu trikotažu - pilvą prispaudžiančiomis ir sėdmenis pakeliančiomis kelnaitėmis, krūtinę dailiai suformuojančiomis liemenėlėmis.

6. Avėkite kūno spalvos batelius. Įžymybės žino šitą kojas ilginantį triuką. Žieminę avalynę taikykite prie matinių pėdkelnių spalvos, venkite kontrastų, sudarkysiančių jūsų kūno proporcijas.

7. Riškite aukštai plaukus. Arklio uodega, kriauklė ar kuodelis atskleis jūsų veido bruožus, pailgins veido formą. Ypač tokia šukuosena tinka apvalios veido formos moteriai.

8. Mūvėkite teisingus džinsus. Vieno tono, tiesaus silueto ar šiek tiek siaurėjantys apačioje- štai jums tinkamiausias variantas. Garinti, blukinti tik pridės keletą kilogramų - venkite tokių eksperimentų.

9.Ką vilkėti, jei krūtinė didelė?
A. Venkite megztinių ar palaidinių aukštu kaklų, golfų - jie sutelks dar didesnį dėmesį į krūtinę. Apvali apykaklė irgi nėra gera išeitis.
B. Ilgi karoliai, grandinėlių eilės dar labiau koncentruos aplinkinių žvilgsnį į krūtinę, todėl jeigu jau puošiatės, rinkitės drabužius dekoruotais petukais - žvyneliais, karoliukais. Galite į švarkelį įsisegti segę.
C. Gili V formos iškirptė paaukštins jus, atrodysite grakštesnė.
D. Drapiruotės švelniai apgaubia kūną, tačiau neprideda kilogramų. Rinkitės ampyro stiliaus sukneles.

10. Išsirinkite teisingą megztinį. Lieknoms moterims tiks aukštas kaklas ir stambios pynės, pumpurai. Žemaūgėms patartina vilkėti megztinius apvaliu kaklu ir smulkiu raštu. O didžiakrūtės dailiai atrodys, vilkėdamos megztinį gilia iškirpte.