Šiandien – energijos, ekstazės, malonumo diena. Šventę raginama švęsti visame pasaulyje: nuo Aliaskos iki Zimbabvės. Šventės iniciatorius biseksualas Aleksas Hirka teigia, kad šią dieną verta dovanoti seksualias dovanas, lyg būtų Valentino diena, ir parodyti daug intymaus dėmesio savo mylimajam.

Mes prisidedame prie tarptautinės šventės ir jums dovanojame 10 intriguojančių faktų apie orgazmą, kurių tikriausiai nežinojote.

1. Pasirodo, esama pasaulyje žmonių, kurie yra alergiški orgazmui, jie net kenčia nuo priepuolių.

2. Meilė padidina tikimybę, kad orgazmas bus suvaidintas, nes moterys labai stengiasi dėl antrosios pusės laimės.

3. Žemesnio ūgio moterys dažniau patiria orgazmą nei aukštos (viskas fiziologiškai paaiškinama: taip yra dėl mažesnio atstumo tarp klitorio ir makšties).

4. Nustatyta, kad su raumeningais ir didelėmis kūno apimtimis galinčiais pasigirti vyrais moterys dažniau patiria orgazmą.

5. Dauguma moterų skundžiasi, kad orgazmą patiria ne tik retai, bet ir labai trumpai. Štai viena Sietlo gyventoja tuo mėgavosi... daugiau kaip tris valandas! 

6. Orgazmas skatina protinę veiklą. Orgazmo metu suaktyvėja kraujo tekėjimas į smegenis, po organizmą išnešiojamas deguonis, o visa tai susiję su mūsų atmintimi. 

7. Terminas „orgazmas“ iš graikų kalbos reiškia „aistringą degimą“. 

8. Orgazmo metu aktyviai dirba 500 mūsų organizmo raumenų, o tai reiškia, kad tai labai naudinga mūsų sveikatai ir atstoja rytinę mankštą.

9. Manoma, kad yra ir daugkartinis orgazmas, kurį sugeba patirti apie 17 proc. moterų! Jų čempione pripažinta damutė, sugebėjusi patirti 134 orgazmus per vieną valandą! 

10. Vokiečių mokslininkai nustatė, kad vyrų orgazmo trukmė per visą gyvenamą yra maždaug 9 valandos, o moters žymiai mažesnė - 1,4 valandos. Jie teigia, kad vyro orgazmas yra labiau naudingas ir reikalingas iš reprodukcinės pusės, nes jo metu išsiskiria sperma. Štai moterims „didysis O“ nebūtinas, kad jos galėtų pastoti.