Tai malonumas, kurio siekiame, norime, kuriuo mėgaujamės ir džiaugiamės. Jūsų dėmesiui – 15 faktų apie ORGAZMĄ (arba kelionės į palaimos viršūnę atmintinė).

1. Pasirodo, kad geras seksas ir jo metu patirtas orgazmas - puikus vaistas. Tyrimai atskleidžia, kad didysis O veikia ne prasčiau, nei vaistai nuo galvos skausmo. Orgazmo metu išsiskiria oksitocinas, medžiaga, kuri ne tik padeda atsipalaiduoti, jaustis pakylėtai, bet ir malšina skausmą. Brangios moterys, skaudančios galvos pasiteisinimas oficialiai atmetamas! Seksas viską pagydys.

2. Statistika rodo, kas daugiau nei 70 proc. moterų orgazmą patiria tik klitorio stimuliavimo metu. Dar dėdulė Zigmundas Froidas bandė įrodyti, kad yra du moters orgazmai - vaginalinis ir klitorinis. Juokėsi tada visi iš jo, tačiau šiais laikais ir vėl grįžta prie šios teorijos. Dirginant klitorį sujaudinami visiškai kiti nerviniai taškai, todėl orgazmo metu patiriami pojūčiai stipresni ir gilesni.

3. Moterų orgazmas vidutiniškai trunka 15 sekundžių, o vyrai juo mėgaujasi 5 sekundėmis ilgiau - apie 20. Nors moterų malonumo dozė trumpesnė, tačiau jos gali patirti daugkartinį orgazmą. 

4. Pasak gydytojo ir knygos „Moteriškas orgazmas" autoriaus Seimuro Fišerio, moterims patirti orgazmą trukdo pavydas ir nepasitikėjimas partneriu, kompleksai ir negalėjimas atsipalaiduoti. Jei miegate su pirmą kartą sutiktu vyru, akivaizdu, kad atsipalaiduoti ir patirti malonumą bus itin sudėtinga.

5. Prancūzai orgazmą vadina „mažąja mirtimi" (le petite mort). Galima tai interpretuoti dvejopai. Esama tokių moterų, kurios po sekso iš palaimos labai greitai nugrimzta į liūdesio liūną: melancholiškai nurimsta, atsitveria tylos siena, ašaroja ir pan. Na, o  tiesioginė prasmė labai paprasta - istorijoje žinomas ne vienas atvejis, kai orgazmo metu vienam iš besimylinčių partnerių sustoja širdis, todėl jis nualpsta arba miršta.

6. Mokslininkai teigia, kad yra vyrų, kurių susijaudinimo ir baigimo distancija neįtikėtinai trumpa. Maždaug 0,06 proc. vyriškosios lyties atstovų gali patirti orgazmą vien nuo minties apie seksą. 

7. Puikiai visi žinome, ką moterys daro tokiais atvejais, kai šalia nėra vyrų. Taip - jos masturbuojasi. Neįtikėtina, bet San Franciske kasmet net vyksta „Pasaulinė masturbiada" (masturbate-a-thon). Taip pat moterys mėgsta žaisliukus. Pat populiariausias - vibratorius. Šis silpnosios lyties džiaugsmas išrastas dar XIX a. pabaigoje (anksčiau nei dauguma buities prietaisų!) ir buvo skirtas gydyti nuo isterijos. Akivaizdu, kad šiandien jis naudojamas daug malonesniais tikslais.

8. Ką reikėtų žinoti apie spermą ir jos skonį? Svarbiausia - pasirinkite tinkamą maistą. Kava ir alkoholis spermai suteikia kartoką skonį (o tai gali ir supykinti), o ananasas, melionas bei šokoladas priduoda jai saldumo.

9. Bijote pasenti? Dažnai mylėkitės. Orgazmas - pats veiksmingiausias vitaminas nuo senatvės. Jei profilaktiškai juo užsiimsite (bent 2-3 kartus per savaitę), atrodysite geriau, gražiau ir sveikiau už tuos, kurie lovoje išdykauja tik kelis kartus per mėnesį.

10. Vyrauja nuomonė, kad orgazmą suvaidina tik moterys. Netiesa! Britų mokslininkai išsiaiškino, kad nors didįjį O dažniausiai suvaidina moterys (apie 70 proc. jų kartas nuo karto tai daro), tačiau yra ir vyrų, kuriems tai nesvetima. Tik mes niekaip neįsivaizduojame, kaip jiems tai pavyksta?

11. Kaip sekso metu pasikeičia žmogaus fiziologinė būklė? Pirmiausia - malonūs pojūčiai sukelia širdies ritmo padažnėjimą (iki 180 dūžių per minutę ir daugiau), kraujotakos padidėjimą, lūpų bei krūtinės pabrinkimą, o taip pat ir vyzdžių išsiplėtimą. Dažnai ant kūno atsiranda pavienių raudonų dėmių.

12. Pasirodo, paveldimumas ir lovos reikaluose turi įtakos. Gydytojas seksologas Timas Spektoras iš Londono atliko tyrimą ir padarė išvadą, kad moters sugebėjimas patirti orgazmą slypi genuose ir persiduoda iš kartos į kartą.

13. Jei manote, kad visiems žmonėms orgazmas atneša tik laimę, smarkiai klystate. Moterims, kurios serga nuolatinio seksualinio susijaudinimo sindromu, tai sukelia kasdienį diskomfortą ir nepakeliamus sunkumus. Per parą jos patiria apie 200 orgazmų (tam net nereikia lytinio akto). Baisiausia, kad malonumo bangos užplūsta netikėčiausiose vietose - ir darbo pokalbyje, ir parduotuvėje, ir pietų prie stalo.

14. Štai vokiečių mokslininkų atradimas papiktino intelektualiąją visuomenės dalį. Jie teigia, kad aukštąjį išsilavinimą turinčios damos orgazmą patiria gerokai rečiau nei jų bemokslės bendraamžės. 

15. Nors vieni žmonės neįsivaizduoja gyvenimo be orgazmo džiaugsmų, esama ir tokių, kuriems tai neatrastas potyris. Manoma, kad maždaug 10-12 proc. moterų niekada gyvenime nėra patyrusios orgazmo. Pavyzdžiui, Merylin Monro, kuri laikoma pasauliniu sekso simboliu, nors turėjo krūvą meilužių ir mylimųjų, tačiau niekada taip ir nesužinojo, koks yra didžiosios palaimos potyris.