Skaičiau komentaruose skaitytojų pasisakymus apie oralinį ir analinį seksą. Burna - valgymui, tiesioji žarna - tik tuštinimuisi... O ką tada atsakytų vaginalino orgazmo šalininkės? Ar patartina mylėtis, kai sergi mėnesinėmis? O gal seksas skirtas tik moters apvaisinimui, todėl tai reikėtų daryti vos porą kartų gyvenime?

Kai kuriose religijose sergančios moterys buvo izoliuojamos nuo visuomenės.

O kaip žiūrima į seksą per mėnesines šiomis dienomis?
Dar ir dabar kai kurios religijos (islamas, judaizmas) draudžia seksą, kai moteris serga. Ji tuo metu laikoma nešvaria, todėl bet koks suartėjimas su ja nepatartinas. Ši samprata tokia gaji, kad ir dabar dar yra vyrų (moterų), kurie aklai įsitikinę, kad seksas per mėnesines yra kažkas nenormalaus ir iškrypėliško.

Bet jeigu jūs su vyru nuspręsite mylėtis tomis dienomis, turėtumėte kai ką žinoti.

Sveikata. Šiuolaikinės poros gal nebeturi tokių įsitikinimų, kad serganti moteris - purvina, atgrasi. Visi atsargumai susiję su moters sveikata. Tačiau jei turite nuolatinį partnerį, tai seksas jums nekelia jokios rizikos. Užtenka laikytis elementarių higienos reikalavimų, ir viskas. Žinoma, vertėtų palaukti, kol praslinks nemaloniausios, gausiausios ir skaudžiausios dienos.

Tinkamas pasiruošimas. Moteriai itin svarbūs du momentai - estetika ir sveikata. Todėl, jeigu jau taip susiklostė aplinkybės, mylėkitės mėnesių pradžioje arba pabaigoje. Bet kokiu atveju pasitieskite rankšluostį, pasidėkite šalia servetėlių. Geriausia padėtis - moteris apačioje; tada išskyros nebus tokios gausios. Žinoma, po dušu mylėtis - irgi variantas. Tik ne vonioje! Kodėl? Dėl bakterijų ir mikrobų, kurie kraujyje kuo puikiausiai dauginasi. Kartu su krauju mėnesinių metu pasišalina gimdos gleivinės ląstelės. Jei jos sutinka trukdžių, gali pradėti tarpti už gimdos ertmės ribų. Taip galima susirgti endometrioze, kuri gali tapti nevaisingumo priežastimi.
Įsidėmėtina: endometriozė nebūtinai atsiranda dėl sekso mėnesinių metu.

Saugumas. Kad užkirstumėte kelią nemalonioms pasekmėms, mylėdamiesi naudokite prezervatyvą. Paradoksas, tačiau jei mėnesinės skausmingos, seksas gali sumažinti skausmus bei dirglumą, taip pat mėnesinės nebebus tokios gausios, anksčiau baigsis. Tačiau labai įmanoma, kad seksas gali paveikti ir priešingai, todėl geriau sekite ir klausykite savo organizmo.
Kai kurios moterys mano, kad mėnesinių metu pastoti tiesiog neįmanoma, nes kūnas kaip tik tuo metu atsisveikina su neapvaisintu kiaušinėliu. Todėl sekso metu jaučiasi labiau atsipalaidavusios, patiria daugiau malonumo. Taip, rizika pastoti mažesnė, bet ji išlieka. Todėl apsisaugojimo priemonės pravers.

Trauka. Žinoma faktų, jog kai kurios moterys mėnesinių metu nepaiso nei gėdos, nei estetikos, nes nugali gamtos šauksmas. Jos iš tiesų per mėnesines jaučia didelę seksualinę trauką.
Taip pat yra vyrų, kuriems serganti moteris nekelia pasibjaurėjimo ar užuojautos (negražu, moteriai skauda), o netgi atvirkščiai - juos tas vaizdas jaudina. Kraujas jiems asocijuojasi su nekaltybės praradimu, su moteriškumo užgimimu, su ženklu, kad ši moteris gali turėti vaikų.

Malonumas - dviejų žmonių reikalas. Taigi jeigu vyrui ir moteriai priimtini kai kurie mylėjimosi būdai (net per mėnesines), kodėl reiktų save varžyti?