... nes žino, kaip aš vengiu tokių ceremonijų. Tačiau, manau, jis išmintingas ir sprendimą tikrai ras. O juk aš ta, kuri taip nevirškino įsipareigojimų ir vestuvių, ėmiau apie jas svajoti! Taigi, šiemet man vestuvės neišvengiamos. O kaip jums? Gal esate viena iš tų moterų, kurios atbaido vyrus?

Japonų mokslininkai išsiaiškino, kad ir kaip norėtume būti individualios ir nepakartojamos, tačiau vyrams patinka tam tikro tipo moterys.

Jie įsimyli tam tikrą moterį ir dėl jos gali atlikti drąsiausius žygdarbius. Net jei santuoka buvo nenusisekusi ar iširo ilgametis ryšys, praėjus kažkuriam laikui, vyras vis tiek įsimylės to paties tipo moterį.

Mokslininkai išsiaiškino, kad kitokio tipo moterys net nepatraukia vyrų dėmesio, nes jos jiems visiškai neįdomios. Apklausę vyrus, mokslininkai sudarė pagrindinių atgrasių moters tipų psichologinius portretus.

Turginė. Šitokia moteris neišmintinga ir neišauklėta, liaudiškai tariant, turgaus boba. Konfliktinėse situacijose su vyru ji nemoka kontroliuoti savo emocijų. Ji rėkauja, plūstasi, visiškai nenuvaldo liežuvio ir balso tono. Stačiokė, be skrupulų, įpratusi tik įsakinėti, reikalauti ir priekaištauti. Kitaip tariant, visus tik strojina. Statybininkė, ne kitaip, mėgstanti, kad kiti plytas nešiotų, o pati beveik nepajudintų nė piršto. Tačiau tingine jos irgi nepavadinsi.

Verslo moteris. Ji itin prisižiūri ir visuomet atrodo tobulai - ar darbe, ar namuose, ar kelionėje. Tokia moteris yra stipri asmenybė, tačiau, kad ir kokio patrauklaus grožio bei charakterio būtų, jai trūksta švelnumo, minkštumo, moteriškumo, įsiklausymo, supratingumo. Ji mato tik juoda ir balta, siekia, kad viskas klostytųsi, kaip ji įsivaizduoja. Ji nori viską kontroliuoti bei spręsti. Vieni vyrai tokių moterų vengia, o kitiems labai gerai būti vadovės valdžioje.

Isterikė. Tokio tipo moterį vyras rimtiems santykiams renkasi itin retai. Isterikė, beveik kaip ir turginė moteris, kels emocijų audras ir dar dėl menkiausių niekų. Sunkiai sugyvenamas tipas.

Moteris-magnetas. Ji mėgsta būti dėmesio centre, renkasi triukšmingas kompanijas ir nesibaigiančius pokalbius. Ji nuolat pastebima vyrų, susilaukia dėmesio, komplimentų. Tai tikras magnetas, be to, dar ir labai moteriška. Ramiems vyrams, tyleniams tokia moteris patinka, o štai temperamentingi bei aktyvūs ereliai vengia pažinčių su tokiu gyvsidabriu, kad ir koks jis dailus būtų.

4 tipus įvardijo japonai. O aš dar pridėčiau moterį-rūpintojėlę. Kuri labai greitai įsmunka į vyro gyvenimą ir rūpinasi juo lyg vaiku, nori sukti bendrą šeimos lizdą, gaminti valgyti, palydėti į darbą, pasitikti iš jo. Kur nori būti visada šalia kaip mobilusis telefonas. Vyrai bijo tokių moterų, nes jos paralyžiuoja vyro savarankiškumą bei potenciją.

Psichologai pataria moterims, kurioms sunku susirasti antrąją pusę, ypač kruopščiai save išanalizuoti, pažvelgti iš šalies ir blaiviai įvertinti savo tipą. Gal per daug vadovaujate? O gal jums trūksta lankstumo? Ar verta įžiebti konfliktą dėl atostogų plano?

Jei sunku pačios save vertinti, pasidomėkite aplinkinių, kokią jus mato. Beje, geriausia draugė visada pasakys teisybę. Todėl ji ir yra geriausia... Paprašykite jos vertinimo. Galite išgirsti įdomių dalykų...