Sumažinti alkoholio sukeltus negalavimus padės, jeigu: vakarėlio metu gersite daugiau vandens; prieš vakarėlį išgersite aktyvuotos anglies (anglį galite pakeisti šaukšteliu sviesto, sumaišyto su žaliu kiaušiniu); nemaišysite alkoholio su gazuotais gėrimais, kurie pagreitina alkoholio patekimą į kraują; prieš vakarėlį išgersite pieno, kuris padengia skrandžio sieneles; išgersite šaukštelį aliejaus.

O štai ir liaudiškos priemonės. Jei galite, pasidarykite pati arba paprašykite artimųjų.

* Jei galva plyšta, krečia drebulys, pykina, geriausias gydytojas – laikas. Pabūkite vienumoje ir leiskite organizmui išvalyti kraują nuo toksinų. Žodžiu, eikite miegoti!

* Jei užmigti nepavyko, eikite į dušą. Vanduo turi būti ne šaltas, o šiltas. Geriausia variantas – kontrastinis dušas. Besikaitaliojančios vandens srovės jums padės greičiau atsigauti, ne ledinis vanduo.

* Po dušo paieškokite vaistų nuo galvos skausmo, taip pat vaistinių preparatų nuo apsinuodijimo. Pagirios – ne tik galvos skausmas, bet ir organizmo apsinuodijimas toksinais.

* Alkoholis – stipri šlapimą varanti priemonė. Organizmas neteko skysčių, todėl jį sudrėkinkite. Mineralinį vandenį atskieskite citrinų sultimis ir gerkite, kiek norite.

* Nepamirškite vitamino C. Alkoholis labai sparčiai su šlapimu iš organizmo pašaliną kalį. O kalio atsargos slypi citrusiniuose vaisiuose. Todėl keli mandarinai ar apelsinai, greipfrutas padės prablaivėti.

* Jei sugebėsite išsispausti šviežių apelsinų sulčių, bus visai gerai. Sultys pakels cukraus lygį kraujyje ir palengvins pagirių simptomus. Neturite po ranka apelsinų sulčių? Gerkite pomidorų.

* Atsipeikėti padeda stiklinė kefyro, sumaišyto perpus su mineraliniu vandeniu.

* Mineralinio vandens stiklinėje ištirpinkite 2 šaukštelius citrinų sulčių ir 1 šaukštelį cukraus. Gerkite lėtai – gėrimas padės stabilizuoti cukraus lygį kraujyje.

* Bene geriausia vaistas – raugintų ar marinuotų agurkų marinatas. Gerai veikia raugintų kopūstų sultys, ne tik sriuba.

* Pykinimą sumažins imbiero šaknis. Atpjaukite 2-3 cm imbiero, užpilkite 2 puodelius vandens ir virkite ant lėtos ugnies 10 minučių. Kai arbata atvės, išspauskite į ją 1 apelsino ir 0,5 citrinos sultis, dėkite 2 šaukštus medaus. Gerai išmaišykite ir gerkite kas pusvalandį po stiklinę. Blogumas turėtų praeiti.