Kaip auga mažyliai, kurie gimė 35-tą nėštumo savaitę. Berniukas svėrė 2 940 g, mergytė buvo šiek tiek mažesnė – 2 400 g. Dvyniams tai labai geri rodikliai. Primename, kad dainininkė, pradėjusi bendrauti su Galkinu, buvo toliaregė – ji užsišaldė savo kiaušialąstes. Net Pugačiovos vyras M. Galkinas apie tai sužinojo tik vėliau.

Kaip išskirtinė pramogų pasaulio šeima auklėja savo mažylius? Kaip rašo delfi.ua, įžymybės auklėja dvynius pagal ypatingą itališką sistemą.

Ką reiškia genai

Maksimo Galkino ir Alos Pugačiovos vaikams - jau trys mėnesiai. Liza (Jelizaveta) ir Garis (Harry) vystosi puikiai. Nenuostabu - veikia tėvų genai. Juk Galkinas ir Pugačiova - vieni pačių protingiausių ir talentingiausių šou verslo atstovų. Pagal vokiečių psichologo Hanso Jurgeno Aizenko testus, Maksimo IQ yra beveik maksimalus.

Dar iki vaikų gimimo būsimas tėtis išstudijavo daug knygų apie vaiko raidą - italės Marios Montesori, šveicaro Jeano Piaget ir rusės Asios Valasinos. Apie žvaigždžių mažylių sėkmę portalui delfi.ua papasakojo šeimai artimas asmuo, norėjęs likti inkognito.

- Lizą ir Gariką aš pamačiau praėjus pusantro mėnesio po gimimo, - pasakoja pašnekovė. - Reikia prisipažinti, kad jie mane sukrėtė. Mano vaikas toks nebuvo. Paprastai vaikai tik sukakus trims mėnesiams ima apžiūrinėti žaisliukus, stebėti ryškius daiktus, kelia galvytę. O čia pusantro mėnesio Garis ėmė įdėmiai apžiūrinėti mano karolius!

Tuo tarpu Liza pagriebė barškutį, kurį padovanojo Saša Buinovas. Jis nepaprastas, padengtas specialia šiurkščios faktūros medžiaga, kad vaikui būtų patogu jį laikyti. Be to, tiek berniukui, tiek mergaitei buvo padovanota „nepargriaunamoji“ lėlė. Didžiulė, ryškiaspalvė, o dar ir skambanti - puikus vaikų judėjimo stimuliavimas. Maksimas mums pasakė, kad tokie žaislai padeda dar ir greitai vystytis kalbai. Liza, jau būdama dviejų mėnesių, sugebėjo rankute paimti mažą žaislą, nors paprastai vaikams tai pavyksta tik esant keturių mėnesių.

Dvyniai ėmė atpažinti tėvus nuo dviejų mėnesių amžiaus. Daugiau reaguoja į Maksą. Kai tik pasirodo tėtis, jie ima šypsotis ir guguoti. Garis nemėgsta, kai jį ant rankų ima mama - iškart pradeda verkti, o Liza priešingai - juokiasi. Šeimoje taip ir nuspręsta, kad Liza - mamos dukrelė, o Garis - tėčio sūnelis.

Galkinas – puikus tėvas

- Makso mes nebeatpažįstame, - tęsia šaltinis. - Jis visiškai atsidavęs vaikams. Ir tai darboholikas Galkinas, kuris niekada neatsisako koncertų! Maksimas atšaukė visas gastroles. Paskutinį kartą koncertavo Londone rugsėjį. Koncertas susilaukė stulbinamo pasisekimo. O dabar - viskas! Iki vasario - jokių koncertų. Jis kaip apsėstas skuba namo pas vaikus, net jei trumpam išvyksta su reikalais.

Vasarą viešėdami pas juos su Ala, kaskart užtikdavome Galkiną skaitantį knygas apie vaikų psichologiją. Su Ala jie ginčydavosi dėl vaikų auklėjimo. Maksas pritarė Marios Montessori nuomonei, o Pugačiova manė, kad geriau klausytis jaunos pedagogės Asios Valasinos, kuri neseniai apsigynė disertaciją apie mažylių kalbos raidos problemas. Maksimas sutuoktinę įtikino, kad jo pasirinkimas teisingas - vaikai auklėjami pagal M. Montessori metodiką (esmė - duoti vaikų pirščiukams darbo, pažinti aplinką žaidžiant).

Kaip atrodo įprasta diena?

Garsieji tėveliai mažyliams suteikė pasakišką gyvenimą. Auga mažyliai pilyje, rytus praleidžia žiemos sode su mama ir tėčiu. Be jų, dvynukai turi dvi aukles.

Pažiūrėk, kaip atrodo Pugačiovos ir Galkino pilis iš lauko - ČIA.

Pilies vidus - ČIA.

Dienotvarkė Galkino namuose dabar visiškai priklauso nuo Gario ir Lizos. Vaikai prabunda apie devintą ryto, auklės juos maitina, tuomet veža pas mamą su tėčiu, kurie rytą praleidžia žiemos sode. Jei tuo metu namie yra svečių, ten pat geriama arbata. Sode erdvu, daug gėlių, kurias mėgsta prižiūrėti Ala Borisovna. Ji žino visų savo augalų pavadinimus. Kiekvienas augalas turi savo laistytuvą. Egzotiškus eksponatus porai dažnai dovanoja draugai.

Po dvyliktos auklės išveža vaikus į kiemą, kur prie jų kartais prisijungia įžymieji tėvai. Kai ateina vonios metas, Maksas su Ala patys maudo mažylius. Ilgai prieš miegą jų nesupa. Maksimas mano, kad mažųjų žmogučių laisvės nereikia riboti. Psichologų nuomone, tai tik kenkia žmogaus smegenų vystymuisi.

Įdomu tai, kad Garis ir Liza užmiega su sesers Kristinos dainomis. Maksimas buvo skaitęs, kad vaikas nusiramina su ta muzika, kurią girdėjo dar būdamas gimdoje. O surogatinė motina nėštumo metu klausėsi būtent Orbakaitės dainų. Mažyliai dievina specialius lopšius, kuriuos iš užsienio parvežė Kristinos Orbakaitės vyras.

Vaikai jau turi savo nedidelę biblioteką. Pagal Maksimo teoriją, vaiko kalba vystosi greičiau, jei jam ne tik skaitomos knygos, bet ir duodama jas paliesti, paimti į rankas.

Dabar Makso ir Alos namuose kur kas linksmiau. Anksčiau, būdavo, atvažiuoji, kiekvienas sėdi savo kambaryje, o dabar - kitas reikalas! Centrinėje svetainėje nuolat dega didžiulis sietynas. Tai reiškia, kad visa draugiška šeima kartu.