Galiu pasakyti tik tiek, kad tokį Advento kalendorių pagaminsite per 1,5-2 valandas, o užims jis visai nedaug vietos namuose. Kuo ypatingas? Tai tarsi du viename: tirpstant dienoms, kalendoriaus detalės taps eglutės puošmena.

Ko prireiks? Kepimo popieriaus, siūlų, 24 veltinių (ar popierinių) dekoracijų, 24 ledinukų ar saldainių, kelių popieriaus lapų ir šratinuko.

Kaip pasidaryti? Svarbu išsiaiškinti, kam šis kalendorius skirtas – vaikui ar suaugusiajam. Tai padiktuos palinkėjimų ar brangių akimirkų tematiką.

Ant popieriaus juostelių surašykite palinkėjimus ar tos numatytos dienos šmaikščias įžvalgas, tarsi tam tikrus darbus, nurodymus. Pavyzdžiui: „Nueik prie lango, pasirąžyk, nužvelk viską aplinkui ir pasakyk garsiai – Aš laimingas“, „Paskambink mamai ir pasakyk, kokia ji tau brangi ir graži“, „Atsiversk mūsų kelionių albumą iš Prahos ir žiūrėk, gurkšnodamas imbiero arbatą“, „Pasiklausyk kompakto, kurį tau įrašiau gimtadienio proga. Pskambink man 16 val.“, „Nusipirk ledų ir skanauk su aviečių uogiene“, „Nustebink mylimąją (-ąjį)" ir pan.

Tinka sentencijos, įsimintiniausios bendro gyvenimo akimirkos. Sudėkite visus šilčiausius jausmus, kurdama tuos 24 užrašus. Jei kalendorių kursite vaikams, tiks maži darbeliai ar užduotys - lapeliuose gali būti nurodymas surasti namuose po pagalve kažką mielo, tarp knygų – kažką plono, stalčiuose – kažką valgomo. Žodžiu, kaip diena, taip staigmena. Kalendorius - tarsi nuorodų skrynutė, kur ieškoti tų mažyčių staigmenų.

Tikiu, kad jums fantazijos tikrai užteks (ir vietos namuose; o gal kai kurios staigmenos pasislėps močiutės palto kišenėje ar dėdės automobilyje?). Tokiu atveju kalendorių pagaminsite greičiau, tačiau reikės geros vadybos ir organizacinių sugebėjimų visas dovanėles suslėpti ir išvežioti. Žodžiu, palieku jums nuspręsti, koks tas kalendorius bus.

Taigi turite 24 palinkėjimus. Tada iš kepimo popieriaus sukarpykite 24 kvadratėlius. Jei norite, kad tie palinkėjimai būtų tam tikra seka, reikės taip ir pažymėti: 1, 2, 3... iki 24. Taip pat skaičius surašykite ir ant veltinių (ar popierinių) dekoracijų (man pavyko nusipirkti angelų ir snaigių). Reikės sekti, kad nesumaišytumėte palinkėjimų!

Taigi imkite ledinuką ar apvalų saldainį, dėkite šalia susuktą palinkėjimą ir suvyniokite į kepimo popieriaus kvadratėlį. Suformuokite krepšelį, suriškite ir papuoškite dekoracija su atitinkamu skaičiumi. Taip padarykite 24 krepšelius.

Juos sudėkite į skrynutę ir įteikite tam, kuriam šią dovaną ruošėte. Aš skrynios pernai neturėjau, tai sudėjau prisiminimus į maišelį, o paskui perdėjau į gilią lėkštę.

Na, o kai krepšeliai bus išvynioti, veltines dekoracijas kaupkite arba iš karto kabinkite ant eglutės (jei ją anksti puošiate). Taip kasdien dienų mažės, o dekoracijų ant eglės daugės.

Tikiuosi, jog idėja patiko. Smagaus švenčių laukimo!