2009 metais ji palaidojo mylimąjį, filmo „Purvini šokiai“ žvaigždę Patricką (tuomet jam buvo 57 m.), kurį įveikė kasos vėžys. O po trejų metų ji vėl įsimylėjo – juvelyrą Albertą DePrisco, su kuriuo jau daugiau nei metus jaučiasi laiminga.

Suomių šeimoje gimusi Lisa Haapaniemi (bet labiau žinoma trumpiniu Niemi) su Patricku susipažino Hiustono baleto šokių mokykloje. P. Swayze'as buvo šios mokyklos savininko bei direktoriaus sūnus (mama - šokėja). Lisai tuomet buvo 15, o Patrickui – 19 metų. Nuo tada jie ir nebesiskyrė – vestuves iškėlė 1975 metų vasarą.

Po vestuvių persikėlė į Niujorką, ten šoko, filmavosi, vaidino. Paskui Swayze'ų gyvenimas nusėdo Kalifornijoje. Jie buvo nuostabi pora, vaikų nesusilaukė, tačiau per 34-erius bendro gyvenimo metus tikrai paliko gilų įspaudą šokių ir kino istorijoje.

Praėjus porai metų po Patricko mirties, 2011-aisiais, Madame Tussauds vaškinių figūrų muziejuje buvo atidengta Lisos bei Patricko skulptūra. Šokio judesyje – veržlumas, energija, atsidavimas, šiluma, sielų bei kūnų bendrystė ir, žinoma, meilė.

Lisa, kuri yra aktorė, šokėja, choreografė, režisierė bei rašytoja, parašė ir išleido dvi knygas apie Patricko ir savo gyvenimą - The Time of My Life (2009 m. - rašė drauge su jau sergančiu vyru), Worth Fighting For (2012 m.); jos iš karto tapo bestseleriais.

57 metų Lisa po trejų metų našlystės 2012-ųjų pavasarį sutiko savo dabartinį mylimąjį – garsios juvelyrų šeimos palikuonį juvelyrą Albertą DePrisco (58 m.). Pora susipažino per bendrą draugą Lisos gimtadienio šventėje. Jie vienas kitam patiko ir pradėjo susitikinėti.

Albertas DePrisco (nuotr. dešinėje) – žiūrėkite ČIA.

Tai buvo nelengva: Albertas gyveno Pietų Floridoje, o mylimoji – Kalifornijoje. Juos skyrė beveik 8 tūkst. kilometrų, reikėjo perskristi visą žemyną. Tačiau Lisa buvo gavusi piloto licenciją dar tada, kai slaugė sergantį Patricką, kurį reikėjo skraidinti gydymo kursams. Taigi ilgą laiką Albertas skraidė pas mylimąją, tačiau vėliau ir ji nuskrisdavo pas širdies draugą nuosavu lėktuvu. Lisa greitai buvo supažindinta su Alberto tėvais, kurie labai šiltai priėmė sūnaus mylimąją.

Dabar Lisos ir Patricko draugai laukia jų sužadėtuvių ir vestuvių. Visi labai tiki, jog Patrickas iš dangaus laimina šį ryšį, juolab, kad prieš mirtį jis prašė Lisos neužsidaryti, nebūti vienai, daryti, ką ji moka geriausiai, ir skleisti meilę.

Išties nelengva po 34 metų ryšio nuo paauglystės įsileisti kitą žmogų į gyvenimą. Tačiau juk gyvenime nėra nieko svarbiau už meilę - tikrą, amžiną, besitęsiančią per kitus žmones ir užgimstanti kituose.

Patricko ir Lisos gyvenimo akimirkos:

AP, AFP, Reuters/Scanpix nuotr.