Tikrai nesu gyvenimo kelyje sutikusi moters, kuri nenorėtų atrodyti patraukliai. Ar tikrai savo išorėje teisingai dėliojame akcentus (vos neparašiau implantus...)? Kur pirmiausia užstringa vyro akys, kai sutinka naują moterį?

Vizualinis asmens skenavimas ir priėmimas – tai savotiška jo pateikta genetinė programa, leidžianti atsirinkti iš visų kandidatų patį tinkamiausią partnerį.

Gydytojų ir psichologų paskaičiavimais, vyras moters išorę įvertina per 10 sekundžių. Per tas kelias akimirkas padaro išvadą „patinka – nepatinka“ bei priima sprendimą, ar nori susipažinti artimiau. Viskas vyksta instinktų ir stimuliuojamos pasąmonės lygmenyje. O vėliau pajungiamos kitos motyvacijos: socialinė (ar iš mano aplinkos), psichologinė (ar man bus gerai ir patogu su tuo asmeniu), estetinė (ar pakankamai tvarkingas ir stilingas). Tačiau tie tolesni klausimai jau nepriklauso „meilei iš pirmo žvilgsnio“.

Psichologų ir sociologų duomenimis, vyrais pirmiausia dėmesį atkreipia į moters figūrą, ypač vietą nuo talijos iki klubų. Talijos ir klubų apimties santykis vyrui svarbus, jis asocijuojasi su vaisingumu, sveikata, gebėjimu išnešioti bei pagimdyti sveiką kūdikį.

Klubų linija yra papildoma sėdmenų (kitaip tariant – užpakaliuko) forma bei dydžiu. Kuo formos sultingesnės ir tvirtesnės, tuo moteris vyrui atrodo patrauklesnė. Ar dar kyla klausimas, kodėl vyrai varvina seilę, žvelgdami į Jennifer Lopez, Beyonce ar Sofią Vergarą? Išraiškingas užpakaliukas yra tai, ko nori!

Beje, jis kai kuriems vyrams yra netgi svarbesnis nei moters krūtinė, kurią mes pačios kažkodėl suabsoliutinome ir manome, kad vyrai pirmiausia žiūri į krūtinę. O ji - vos trečioje vietoje.
Beje, dėl tų silikoninių implantų. Jei paklaustumėte vyrų ir paskaitytumėte komentarus, tai daugumai tas dirbtinumas netgi atstumiantis. nepatrauklus. Jei krūtinė nedidelė, tačiau atrodo harmoningai visos figūros atžvilgiu (neaukšta, smulkaus sudėjimo moteris), tai ji vyrams patiks labiau nei didelė, bet nukarusi krūtinė. Be to, vyrai, lygindami ir apkalbėdami moteris, suvokia, kad normalaus dydžio krūtinė moterį netgi jaunina. Stambiakrūtės paprastai atrodo vyresnės. Tačiau argi tai trūkumas?

Kitas taikiklis, vertinant moters seksualinį patrauklumą, yra lūpos. Šis jautrus organas atsidūrė ketvirtoje vietoje. Ir vėl vyro instinktai tam gerai pasitarnauja. Jei lūpos tvirtos, sultingos, vadinasi, moteris jausminga, seksuali. O pasąmoninis vyrų troškimas priglusti prie putlių moters lūpų yra grindžiamas vyro siekiu susirasti jauną partnerę. Būtent vaikiško veido (babyface), simpatiškos moterys atrodo vyrams tokios patrauklios.

Išorinį moters patrauklumą kuriančių bruožų sąrašo penktoje vietoje atsidūrė skruostikauliai. Kuo jie nusipelno tokio dėmesio? Jie lemia veido struktūrą. Jei moteris turi kokį estetinį veido trūkumą, jį kompensuoja taisyklingos formos skruostikauliai.

Na, ir pagaliau šeštoji vieta tenka plaukams. Nei šukuosena, nei plaukų spalva ypatingos reikšmės neturi. Esmė – plaukų kokybė. Kuo jie sveikesni ir puresni, tankesni, vadinasi, tuo moteriškų hormonų lygis didesnis, tuo geresnė genetika bei medžiagų apykaita. Jei žiūrėsime pavyzdžių, tokia natūrali atranka pasirūpino tuo, jog gražiausių plaukų moterys atitektų stipriems vyrams. Pavyzdžių? Prašom - Melania Trump, Aishwarya Rai, Danijos princesė Mary... Žinoma, viskas priklauso ir nuo rasės, klimato zonos.

Dabar galime stebėtis: palaukite, o kurgi akys, mūsų sielos veidrodis?! Taip, jos labai svarbios, tačiau tiesiogiai moters seksualumo neveikia (bent jau vyrų atžvilgiu). Jos svarbios bendravimui, priėmimui, estetiniam pasitenkinimui, flirtui, bendrumo jausmo kūrimui, tačiau 10-ties sekundžių moters vertinimo tarpsnyje nefigūruoja. Į akis vyras pažiūrės, kai jau bus nuskenavęs viską, ką išvardinome aukščiau.

Taigi reziumuojant, viską galima patobulinti ir padailinti: silikonu ir botoksu paputlinti krūtis, lūpas, skruostikaulius, sėdmenis, priauginti sruogomis plaukus... Viską! Tačiau aklai tobulindamos nenusitobulinkime. Čia panašiai kaip su pozityviu mąstymu – dirbtinai sukeltas optimizmas, visokios gudrios motyvacijos, kurios neva turėtų įkvėpti, paskatinti veikti, sukelia atvirkštinę – pasipriešinimo – reakciją. Užkimba patikliausieji, o turintys savo galvą mąsto konstruktyviai ir daro išvadas.