Jei turite mažą kambarį, nedažykite jo baltai, kad atrodytų didesnis. Vietoje to nudažykite sodria šilta spalva, kad jis atrodytų intymesnis ir jaukesnis. Tegu didieji kambariai bus šviesūs, o mažieji suteiks jaukumo pojūtį.

Spalvotos lubos suteiks kambariui įdomumo. Jei sienos dažytos, o lubos baltos, akis traukia baltos lubos dėl kontrasto. Kodėl gi nepasielgus atvirkščiai?

Pagal feng šui principus rinkitės vienspalvius lovos užtiesalus ir patalynę. Jei ji raštuota, venkite geometrinių, kampuotų raštų, kurie skleidžia negatyvią energiją ir trukdo poilsiui.
Jūros spalvos, nuo blyškaus akvamarino iki tamsios mėlynai žalios, atgaivina ir įkvepia. Marinistiniai atspalviai itin tinka voniai ir miegamiesiems.
Ramūs interjerai gerina nuotaiką ir ramina. Vėsi paletė puikiai tiks su daugeliu baldų; dažnai joje atsidurs pilka, viena taikiausių spalvų.
Ruda, smėlio ir kūno spalva simbolizuoja pavasarį, jaunystę, klestėjimą, šeimą, harmoniją, stiprybę, augimą ir gyvybingumą.
Klasikinę mėlyną derinkite su žalia, purpurine mėlyna bei kremine, kad sukurtumėte gaiviai modernų stilių.
Violetinė - prabangos spalva, nuo blyškios alyvinės iki sodrios purpurinės. Ši paletė gali būti egzotiška, karališka ir magiška. Naudokite strategiškai išdėstytas žvakes ir lempas kurdami prabangią atmosferą.

Dažydami didžiulius kambarius, kuriuose daug langų, naudokite šviesias spalvas. Pavyzdžiui, naudokite labai šviesią ledinę mėlyną spalvą, kad sukurtumėte erdvės įspūdį kasdieniam gyvenimui.

Pikantiški tonai, nuo čili raudonos iki ryškiai rožinės, gerai dera prie organiškų formų, senų knygų ir kelionėse pirktų suvenyrų. Šias spalvas derinkite su savo mieliausiomis kolekcijomis.

Nudažius virtuvės spinteles blizgiais dažais atsiranda dar daugiau šviesos, erdvė atrodo didesnė.

Šukavimas yra dažymo technika, kuria baldai paverčiami tikrais lobiais. Nudažykite pagrindo spalva, tuomet užtepkite papildančios ar kontrastuojančios spalvos sluoksnį. Kol dar dažai drėgni, šukomis perbraukite baldą atskleisdami pagrindo spalvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)