Seksas ir maistas: valgyti ar nevalgyti? Niekas nekelia klausimo, ar nesimylėti. Esmė - ar lašiniams, agurkėliams, grietinėlei ir šokoladui vieta lovoje?

Būti sočiam ir noras daugintis - pagrindiniai žmogaus instinktai. Duonos ir žaidimų! Kokios orgijos senovėje apsieidavo be maisto? Upės vyno, kalnai mėsos, padėklai vaisių... Čia pat valgoma, mėgaujamasi ir čia pat mylimasi.

„Tu tokia skani, aš tave taip labai myliu, kad net galėčiau suvalgyti" - toks pareiškimas glosto širdį, tačiau kvepia kanibalizmu. Tačiau mes ne apie žmogienos valgymą, o apie kryptį sekse - splošingą, kaip suvienijami du malonumai vienu metu - seksas ir maistas. Tačiau tai nereiškia, kad vyras jus pamylės šuniuko pozą, dantyse laikydamas kaulą. 

Splošingas (sploshing) dar yra vadinamas WAM (angl. wet and messy - šlapias ir purvinas) fetišu. Terminas atsirado prieš kelis dešimtmečius nuo žurnalo „Splosh!", kuris publikavo murzinų ir šlapių modelių nuotraukas, pavadinimo.

Dabar terminas splošingas įgavęs kitokią prasmę. Žmonės patiria susijaudinimą, jausdami įvairiausios tekstūros ir temperatūros maistą ant savo kūno (arba maistą valgydami nuo partnerio kūno). Tačiau tai nereiškia, kad užsipurškiate grietinėlės ant savo krūtų ir jau drėkstate. Tiesiog valgymas ir seksas - tai du persipinantys procesai, suteikiantys malonumo.

Tačiau vilkas Raudonkepuraitės bobutę prarijo ne dėl to, kad ši uogienės sluoksniu buvo išsitepusi ar apsidėjusi šviežiai keptomis bandelėmis su lašinukais - greičiausiai iš meilės maistui ir absoliutaus nepasotinamumo.

Taigi - apie maistą ir seksą. Greičiausiai šį tekstą skaitantys porą dešimtmečių drauge gyvenantys sutuoktiniai tik šypteli. Koks dar maistas? Pas mums viskas atskirai - pirma cepelinai, o paskui - seksas! Arba seksas, o po to valgymas, nes labai daug išeikvojęs energijos nori pasistiprinti.

Tiesa, dar tie sutuoktiniai būtinai primins, jog tokie gastronominiai kūniški žaidimai įdomūs tik santykių pradžioje - kai nori labiau pažinti partnerį, nustebinti, surengti mažytę šventę. O patogi lova su nauju čiužiniu ir ledukas, tirpstantis mylimosios bamboje, visai nesiderina. Na, ledukas čia būtų švariausiu atveju, o jei kokios braškės su grietinėle? Taigi limpa paskui, po perkūnais! Turi meilės guolyje kaip kokiam morge dar ir polietileną pasitiesti, apie viską pagalvoti.

Tačiau gastronominių aistruolių niekas neišbaidys. Tik jis ne visiems žmonėms mielas. Pavyzdžiui, jis nepatiks:
- preciziškiems tvarkos ir švaros maniakams,
- tiems, kuriems nepatinka valgyti lovoje,
- tiems, kurie itin gerbia maistą ir mano, kad jis turi būti ten, kur priklauso, - lėkštėje,
- besilaikantiems dietos,
- higieną iškeliantiems aukščiau už naujovių išmėginimą, kitokį patyrimą.

Jei maisto ir sekso ryšį neigiate, sau prieštaraujate. Pasimatymas restorane su vyru - irgi tam tikra užuomina į malonumus. Malonumas valgyti, stebėti, kaip žmogus valgo, mintyse įsivaizduoti jo lūpas ant savo kūno, žiūrėti, kaip vyras taršo karką ir suglaudžia riebaluotas lūpas bučiniui... Oi, įsijaučiau: pirmajame pasimatyme toks rimtas patiekalas - netinkamas pasirinkimas, kaip ir žirniai su spirgučiais ar spagečiai su sūriu.

Dažna scena filmuose - koks nors maisto trupinėlis ant moters lūpų, vyras pasilenkia jo nulaižyti ar seksualiai perbraukia grubia nykšio oda per putlias ir švelnias moters lūpas. Žinokite, vyrus irgi veikia valganti moteris. Tikrai valganti, o ne stumdanti salotos lapą lėkštėje su trimis žirneliais. Jos apetitas rodo sveikumą. O štai užuominos ape dietas, savikritika "ne, deserto nevalgau - ir taip stora" ne itin žavi vyrą.

Sekso ir maisto ryšio nebereikia įrodinėti. Juk kiek egzistuoja patarimų, kaip maistu pagerinti spermos skonį, kaip sužadinti geismą afrodiziakais, kaip pagerinti potenciją. Žodžiu, maistas ir seksas labai glaudžiai susiję. Vyras, kemšantis greitai maistą, valgantis tik mėsą, bus medžiotojas, pritvinkęs testosterono. Toks moterį paims, nugalės, greitai ją pamylės. Kaip valgo, taip ir mylisi - girdėta?

Su meile pagamintas maistas veikia palankiai sveikatą, savijautą ir, žinoma, lytinį pajėgumą. Štai kodėl ir šeimoje gyvenant reikėtų skirti dėmesio maistui, jo kokybei. Taigi splošingas tinka ne tik draugystės pradžioje ir jaunoms poroms padūkti.

Romantiška versija
Čia jau įmanoma viskas: šampanas ir vonia, braškės ir plakta grietinėlė, ledai ir šokoladas. Vyrams gal ir nelabai patinka šios ceremonijos, tačiau žino, kad moterys dievina tokias šventes - su rožių žiedlapiais, tauriu gėrimo lašeliu, riedančiu karštu, besirangančiu kūnu, maitinimu iš rankos. Esmė - ne pats maistas, o kas vyras dievina jos kūną ir nori paragauti kartu su visais desertais.

Žaisminga versija
Galimas aštresnis variantas - nutepenti tortu partnerio kūną, gal netgi pasidrabstyti kokiais kremo pyragaičiais. Tik nelabai įsivaizduoju šio veiksmo miegamajame. Turbūt duše, kur po ragavimo ir nusipraustumėte.

Egzotiška versija
Patiekti maistą ant savo kūno - rimtas iššūkis jam. Reikia žinoti, kas mylimajam patinka. Tarkim, sušiai, vaisių smeigtukai. Maistas turi būti lengvas, nes paskui nesinorės mylėtis. Beje, po valgio turi praeiti bent 20-30 minučių, kad pareitumėte prie kūnų susiliejimo.

Kodėl nerašau apie vyrą? Na, jo kūnas jaudina, tačiau maistas ant plaukuoto paviršiaus ne itin įkvepiančiai atrodo. Medus ant krūtinės - tai ne gėlytės ant pievos. Nebent galite pasirinkti ananaso griežinėlius ir sumauti ant jo šlagbaumo. Makaronų ant ausų nekabinkite - gali prilipti. Be to, moters odos paviršiuje žymiai daugiau nervinių galūnių nei vyro (jis turi vieną nervingą ir ne visada paklusnią galūnę), todėl moterį itin jaudina įvairūs eksperimentai, kūno tyrinėjimai. Per naujus potyrius gimsta nauji pojūčiai. Vyras, juos suteikęs, tampa artimesnis, labiau prie jo prisirišama.

Gastronominių, kaip ir bet kurių lovos žaidimų esmė - kad abiem būtų malonu ir jaudinama. Net jei po meilės akto pasijusite gerokai praalkę, jus suvienys bendra nuodėmė - elementarių sumuštinių raitymas. Nemėgstate valgyti lovoje, nes erzina trupiniai? Galima abiem susisupti į antklodę ir atsisėdus balkone, stebėti dangų. Ir valgyti.

Psichologai tvirtina, kad maistas ir seksas vienu metu itin suaktyvina malonumo centrus. O kas gyvenime svarbiausia? Tikrai ne kančios paieškos, ar ne?