Pateiksime kelis receptus, o jūs jau rinkitės, kuris jums priimtiniausias.

Greitutėlė uogienė

Reikės: 9 stiklinių serbentų, 3 stiklinių aviečių, 15 stiklinių cukraus, 300 g vandens.
Gaminimas. Šis receptas padės išsaugoti uogas ir daugumą vitaminų. Kitoms uogoms vandens gal ir nereikėtų, tačiau juodiesiems serbentams pravers.

Nuplautas ir paruoštas uogas nusausinkite, Pusę cukraus, tačiau visas uogas bei vandenį sumaišykite ir puode užvirkite, nuo tada uogienę virkite lygiai 5 minutes.
Nukaiskite, suberkite likusį cukrų ir maišykite, kol šis ištirps. Uždarykite stiklainius dar karštus.

Juodųjų serbentų džemas

Reikės: 1 kg cukraus, 1,25 kg juodųjų serbentų tyrės.
Gaminimas. Ant silpnos ugnies užkaiskite puodą su puse cukraus bei uogų tyre, maišykite, kol cukrus visiškai ištirps - tam reikės apie 20 minučių.
Supilkite kitą pusę cukraus, išmaišykite ir virkite maišydamos dar 15-20 minučių. Supilstykite į stiklainius ir uždarykite.

Klasikinė juodoji uogienė

Reikės: 500 g vandens, 1 kg juodųjų serbentų, 1,5 kg cukraus.
Gaminimas.
Užpilkite vandeniu cukrų puode ir palaukite, kol užvirs. Paruoštą sirupą (galite perkošti) perpilkite į emaliuotą indą, ten suberkite uogas, statykite puodą ant silpnos ugnies. Po 10 minučių uogienė bus paruošta.
Supilstykite į indelius, užsukite ir apverskite.

Originali uogienė

Reikės: 1 kg juodųjų serbentų, 1-1,5 kg cukraus.
Gaminimas.
Gerai nusausintas uogas supilkite į plastiko indą, sutrinkite grūstuvu, gerai išsukite. Galite uogas pervaryti ir per mėsmalę. Leiskite pastovėti tyrei 5-10 minučių ir išdėliokite į stiklainius.
Tada ant viršaus užberkite cukraus ir gerai užsukite.
Laikykite tokią uogienę šaldytuve, temperatūra neturi būti aukštesnė nei 1 laipsnis - taip bus išsaugotos vertingos uogų savybės.
P.S. Kitos šeimininkės išsuka uogas su cukrumi ir tada deda į šaldytuvą.