Prieš porą savaičių paskelbtos maloniausiasdarbas.lt atrankos organizatoriai jau sulaukė daugiau nei 500 gyvenimo aprašymų. Daugiausia jų atsiuntė studentai ir pedagogai, o tarp netikėčiausių specialybių - tikybos mokytoja, vargonininkas, šarvuočio vadas ir skerdyklos vištų kabintoja. Darbo skelbimas paieškos sistemose buvo peržiūrėtas daugiau nei 12 tūkstančių kartų.

Viešai intymiomis temomis kalbėti nepabūgusių kandidatų gausa prieštarauja egzistuojančiam mitui, kad seksualumo tema Lietuvoje - tabu. Reklaminiu veidu ir blogeriu tapti kandidatuoja ne tik studentai. "Tikėjomės, kad dauguma projekto dalyvių bus studentai ir ką tik studijas baigę absolventai. Tačiau tokių kandidatų tik pusė. Kita dalis gyvenimo aprašymų - iš ekonomiškai aktyvių, stabilias pajamas turinčių kandidatų. Toks aktyvumas demonstruoja, kad projektas pataikė į dešimtuką, o kalbėti seksualinėmis temomis tampa drąsiau", - sako maloniausiasdarbas.lt projekto konsultantė psichologė Birutė Fun.

Dvi savaites gyvenimo aprašymus ir motyvacinius laiškus siuntę kandidatai atspindi visuomenėje bręstančius pokyčius. Didžioji dalis savo dalyvavimą motyvavo kūrybos, iššūkių ir noro pasirodyti bei tapti žinomu siekiu. Konkursą laimėjęs blogeris taip pat gali tikėtis 10 tūkstančių litų atlygio metams.

Daugelis kandidatų prisistato kaip žalingų įpročių neturintys, kūrybingi ir nebijantys iššūkių, o maloniausiasdarbas.lt projektą mato kaip galimybę išbandyti šį tą naujo.

„Suintrigavo tai, kad gavome nemažai gyvenimo aprašymų iš pedagogų. Tai rodo, kad net ir emociškai šiai temai jautri visuomenės dalis ima pasitikėti savimi ir tampa atspari dar egzistuojančiai nuomonei, jog apie intymius dalykus kalbėti nevalia", - sako E-komercijos projekto Lovebox.lt vadovas Artūras Krištopaitis.

Didžioji dalis kandidatų - 25-35 metų amžiaus, jau turintys gyvenimiškos ir darbo patirties. Išskirtiniu darbu labiausiai susidomėjo Vilniaus, Kauno ir Panevėžio gyventojai. Vyriausiajai projekto dalyvei - 56 metai. Iš 500 norinčiųjų dalyvauti kitame etape bus atrinkti 20 kandidatų. Juos vertinti galės facebook fanai ir delfi.lt lankytojai.

Dalyvauk apklausoje!