Dar įdomiau, kad laišką parašė moteris, vardu Gintarė (vardas pakeistas), kuriai labai parūpo viena situacija. Štai kaip viskas atrodo (kalba netaisyta):

Laba diena,

Rašau Jums tokia delikačia tema, teko padiskutuoti su vienu vyriškos gimines draugu apie gyvenimą santuokoje ir kodėl jis turi meilužę, nors lyg ir su žmona seniau buvę blogi santykiai dabar pagerėję. Pamąsčiau, kad galbūt Jums būtų įdomu parašyti straipsnį šia tema. Apačioje - jo nuomone apie gyvenimą santuokoje:

„Pati juk turbūt esi girdėjus, kaip būna, kai moteris tampa motina. Nei atrodo gražiai, nei seksas normalus. Laiko sau tiek jau neturi, viskas nudribę, išsitampę, nuo vaiko pečiai sulinkę, o kad gražiai atrodyt, reikia labai daug sau laiko skirti ir nereikia sakyt, kad pakanka tik svorį numest...

Be to, seksas po gimdymo nei vienoj poroj nepagerėja. Visada tik pablogėja. O jeigu kas sako kitaip, tai tos moterys bijo prisipažinti, kad neliktų vienos ir dar su vaiku ar vaikais. Todėl vaidina ir apsimetinėja, todel pildo vyrų įgeidžius, kol vieną dieną viskas pasidaro koktu ir nuo vyrų pačios pabėga. Kai šalia yra moteris ne motina ir moteris motina, tai, žinok, atsispirti labai sunku...

Ir ne aš vienas toks. Kiek pakalbu su savo draugais ir kolegomis, visur tos pačios problemos. Tik niekas apie tai garsiai neprisipažįsta. Niekas nesako tiesiai i akis. Ir visi gyvena dėl vaikų. O žiauriausia, kad meluojam ne tik savo žmonoms (žmonos - vyrams), meluojam vaikams, bet ilgainiui susigyvenam su melu ir meluojam patys sau - sakydami, kad viskas gerai, kad laimingi, kad viskas kaip buvę ar net geriau, o vaikai - tai tik laimė... Taip, kai į juos žiūri, tai laimė, bet tik tuo gėrėjimusi tai gyvenimas nesibaigia".

Tai ar čia tikrai tokia yra visų ta nuomonė apie šeimą, vaikus ir imtymų gyvenimą?

Linkėjimai
G

***
Taigi taigi... Ir ką atsakyti Jums, Gintare? Gal tegu geriau atsako vyrai, ištikimi 5Braškių skaitytojai? Ir tai bus ne vieno vyro nuomonė, o daugelio. Gal situaciją geriau Jums nušvies ir pačios ištekėjusios moterys - ar iš tiesų po gimdymo seksualinis gyvenimas pablogėja, ar mažiau domina seksas? Ar iš tikrųjų jaučiate, jog vyrui esate nebepatrauklios? O jei klausiate mano nuomonės, tai ji bus šališka. Manau, kad nuo vyro ir moters priklauso SANTuoka ir SANTykiai. Santykiai gal ir netenkina, bet santuokoje vis tiek vyrai gyvena ir eina į kairę. Kaip, beje, ir moterys.

Supratingas vyras tikrai nesidės eržilu ir, metams bėgant, pats kritiškai įvertins savo atvaizdą veidrodyje. Ir plaukų mažiau, ir pilvukas jau formuojasi. Tik kažkodėl dauguma vyrų mato žmonos pokyčius, o ne savo nušiurimą. O jeigu nenušiuręs, vadinasi, žmona sudaro sąlygas tokiam būti. Tik štai dėkingumo už tai nelauk, moterie, nebe tokia esi patraukli, kaip ta, kuri neturi vaikų...

Bet juk tai moteris, kuri augina JŪSŲ bendrus vaikus! Kai ta meilužė pastos, taps tokia pat motina.

Štai knygoje perskaičiau vieno herojaus pasamprotavimus (Paula - žmona, Mariana - meilužė): "Keturi vaikai su Paula, o dabar Mariana laukiasi dar vieno. Horizonte sublizgus sužieduotuvių žiedui, Mariana jau ėmė mesti meilužės odą, po kuria ryškėjo naujas epidermis, išdažytas žmonai būdingomis spalvomis. Jos tikrai gyvatės, o mes - jų aukos" ("Užsimerk, atsimerk", Colleen McCullough).

Klausimas - ką daro tie vyrai, kurie menkina savo mylimas žmonas, užuot padėję joms būti patraukliomis ir geidžiamomis moterimis? Kaip palengvina buitį ir prisideda prie vaikų auginimo, kad joms nelinktų pečiai, kad nesikauptų kilogramai?

Viskas ant tos moters pečių. Todėl jei trumpai - visuomet prisižiūrinti ir save vertinanti moteris neapsileis ir po gimdymo. Sveikas egoizmas, laiko suradimas savo poreikiams - tiesiog neišvengiamas. Vyras juk vertina pirmiausia moterį ne kaip gerą motiną, o kaip gerą žmoną - mylimąją.

Dėl seksualumo. Po gimdymo jis tik sustiprėja, kaip, beje, ir orgazmai. Save mylinti moteris įbruks vaiką vyrui į rankas ir nuvažiuos pasportuoti - dėl savęs, dėl santykių su vyru, dėl šeimos. Nesiaukos, kaip į tvartą įvesta avelė, kurios laukia paskutinės vilnos nukirpimas.

Kiek pati esu bendravusi su vyrais, tai išties jiems dažniausiai nepatinka keli aspektai - kad moteris nebesusitvarko su antsvoriu, kad neberodo iniciatyvos sekse ir vietoj flirto žeria tik priekaištus. Taip, būna jos pasiteisinimų, kad nusikala per dieną, kad yra pavargusi, kad tik apie lovą galvoja ir miegą joje, o ne apie aistringas naktis. Tačiau dar kartą sakau - ne visoms taip. Kiek žmonių - tiek nuomonių.

Lauksime jūsų, vyrai ir moterys, pasisakymų, kurie, neabejoju, bus vertingi ir padės nebūti akliems ir kurtiems santuokoje. Išgirskime vieni kitus.

Su meile,
Liucija

Jei norite ko nors paklausti, jei kažkas graužia širdį, spaudžia smegenis ar vietoj drugelių jaučiate pilve kaspinuočius, rašykite info@5braskes.lt 

Pasistengsime panarplioti Jūsų situaciją!