Elegantiško ir mobilaus lagamino, lengvai virstančio darbo vieta, idėja Ž. Markevičiūtei kilo dalyvaujant jauniesiems kūrėjams skirtame dizaino konkurse „Ateities darbo vieta“. Jame mergina laimėjo pirmąją vietą, o konkursą organizavusi įmonė „Ergolain“ ėmėsi įgyvendinti nugalėtojos projektą.

Pristatydama „Sakvojaž“ atsiradimo istoriją, Ž. Markevičiūtė juokais spėliojo, kad baldų gamintojai greičiausiai jau yra pripratę prie keistų dizainerių sumanymų, kuriuos tenka išpildyti.

„Tai pirmasis mano sukurtas dizaino objektas, kuris neliks vien brėžiniuose. Pirmoji mano darbo su baldų gamintojais patirtis neįkainojama – gavau žinių, leidusių patobulinti šią idėją, panaudoti spalvingesnes medžiagas ir pan.“, – teigia būsima dizainerė.

Kol kas „Sakvojaž“ – vienetinis baldas, bet susidomėjimas juo auga. Pasak „Ergolain“ Dizaino skyriaus vadovės Vaidos Kandratavičiūtės, sulaukiama vis daugiau klausimų apie jo svorį, kainą ir pritaikymą biuro ar net namų erdvėje.

„Kol kas tai pirminis baldo prototipas, todėl vėliau jis galėtų būti tobulinamas konstrukciškai, parenkama skirtinga spalvinė paletė ir t.t“, – sako V. Kandratavičiūtė.

Dizaino savaitės lankytojai labiausiai domėjosi technologiniais ir konstrukciniais „Sakvojaž“ įgyvendinimo sprendimais. Tuo tarpu „HUB Vilnius“ nariams labiausiai rūpėjo patiems išbandyti naująją specialiai jų darbo erdvei sukurtą vietą, nes kaip tik „Sakvojaž“ pristatymo vakarą buvo paskelbta ir apie baigiamąjį konkurso „Ateities darbo vieta“ etapą. Jame dėl galimybės pirmiesiems užimti unikalią darbo vietą ir nemokamos trijų mėnesių „HUB Vilnius“ narystės galės varžytis visi esami ir būsimi „huber‘iai“.

Visų konkurso „Ateities darbo vieta“ dalyvių projektų ekspoziciją ir įrengtą „Sakvojaž“ darbo vietą lankytojai kviečiami apžiūrėti „HUB Vilnius“ (Šermukšnių g. 6a) iki gegužės 12 d.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)