„Lietuvoje turime gausų būrį profesionalių, tarptautinio pripažinimo sulaukusių menininkų. Norėtųsi, kad jie būtų gerai žinomi ne tik meno bendruomenėje, bet ir platesnėje visuomenėje, todėl ir nusprendėme meno kūrinius eksponuoti tiesiog prekybos centre“, – sako parodos „Menas namams“ kuratorė Ramutė Rachlevičiūtė.

Jos teigimu, šia paroda siekiama supažindinti žiūrovus su skirtingų kartų geriausių Lietuvos kūrėjų darbais ir atkreipti dėmesį į meno namams idėją.

Akcentas – tekstilės kūriniai

„Vienas Lietuvos dailės išskirtinumų, kuriuo visada didžiuojamasi, tai meninės tekstilės tradicija, rankų darbo tekstilės kūriniai. Todėl pristatydama parodą pirmiausia pasakoju apie joje dalyvaujančias tekstilininkes Miną Levitan-Babenskienę ir Danguolę Brogienę“, – sako R. Rachlevičiūtė.

Anot jos, šios kūrėjos pasižymi labai skirtinga technika – M. Levitan-Babenskienės darbuose naudojamas stambesnis audimas, grubesnės medžiagos, primenančios net jūrines virves, priešingai – D. Brogienės kūriniai, išsiskiriantys precizika, subtiliais geometriniais raštais.

Visa menininkų šeima vienoje parodoje

Dar vienas parodos akcentų – menininkų Inčirauskų šeima. R. Rachlevičiūtės teigimu, vienoje parodoje pamatyti skirtinga technika kuriančių Zitos ir Romualdo Inčirauskų ir jų dukros Severijos Inčirauskaitės-Kriaunevičienės darbus yra labai reta proga Lietuvos kultūriniame gyvenime.

Parodoje „Menas namams“ R. Inčirauskas pristato dekoratyvines metalo kompozicijas, Z. Inčirauskienė – tekstilės, mišria technika sukurtus darbus, o S. Inčirauskaitė-Kriaunevičienė eksponuos itin originalios technikos – siuvinėjimo ant metalo kūrinius – interjero akcentus, šviestuvus.

Duoklė šalies dailės klasikai ir pažintis su jaunąja menininkų karta

Specialiame parodos stende „Kolekciniai darbai“ pristatomi Lietuvos dailės klasikais tituluojamų tapytojų kūriniai. Čia eksponuojami tokių iškilių menininkų kaip Aloyzo Stasiulevičiaus, Rimo Bičiūno, Algirdo Petrulio, Augustino Savicko ar Lino Leono Katino paveikslai.

Parodos kuratorė atkreipia dėmesį į jau spėjusias pripažinimo ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje sulaukti jaunosios kartos kūrėjas Moniką Furmanavičiūtę, Eglę Karpavičiūtę, Eglę Kuckaitę, kurios parodoje pristato savo naujausius kūrinius.

R. Rachlevičiūtė teigia, kad paroda yra gera proga meno žiūrovams ar jo pirkėjams vienoje vietoje susipažinti su labai plačiu Lietuvos dailės kūrėju spektru, nes bus pristatomi pagrindinių dailės šakų atstovai.

Paroda šių metų balandžio 17–27 d. vyks interjero ir baldų prekybos centre „Domus galerija“. Visus eksponuojamus kūrinius bus galima įsigyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)