„Galiu užtikrintai pasakyti, kad „Infekcijos kastinge“ dalyvaujančios merginos ir vaikinai gauna puikų mados pasaulio pradžiamokslį. Ši vieša modelių atranka yra geras startas: ji ne tik suteikia galimybę patekti ant „Mados infekcijos“ podiumo, bet ir būti pastebėtam modelių bei aktorių agentūrų atstovų, mados fotografų, o tai atveria duris į tarptautinį mados, kino ir fotografijos pasaulį“, – sakė festivalio prodiuserė Renata Mikailionytė.

Šiuos žodžius patvirtina iš Rokiškio rajono kilusios Giedrės Kiaulėnaitės istorija. Agentūros „Image Group“ atrastos merginos, kaip modelio, pirmasis debiutas įvyko būtent ant MI podiumo. Nuo tada Giedrės karjera pasuko į tarptautinį mados pasaulį, o Lietuvoje įgyta patirtis pravertė dalyvaujant užsienio mados savaitėse.

Netrukus po debiuto ant MI podiumo G. Kiaulėnaitė tapo ispanų mados namų „Balenciaga“ išskirtiniu modeliu, į fotosesijas ir interviu merginą kviečia garsiausi pasaulio mados žurnalai – nuo ispaniškojo „Harper‘s Bazaar“ iki itališkojo bei japoniškojo „Vogue“, ji pozuoja prieš visame pasaulyje žinomų mados fotografų objektyvus ir demonstruoja visame pasaulyje garbinamų mados kūrėjų drabužius. Tarp jų tokie vardai kaip amerikiečių dizaineris Marc Jacobs, Gabriele Colangelo ar kylanti Italijos mados žvaigždė Marco De Vincenzo, taip pat Italijos mados namai „Missoni“, seserų Kate ir Laura Mulleavy puoselėjamas prekės ženklas „Rodarte“ ir kiti.

Šioje atrankoje modelių žvalgosi visi festivalyje dalyvaujantys ir savo kolekcijas pristatantys dizaineriai lietuviai: Egidijus Sidaras, Sandra Straukaitė, Eglė Žiemytė, Lilija Larionova, Giedrius Šarkauskas, Diana Paukštytė, Kristina Vikøren, Laura Dailidėnienė, Lina Gudanavičiūtė, Ieva Daugirdaitė, iš „Injekcijos“ konkurso ant „Mados infekcijos“ podiumo patekę jaunieji dizaineriai labàdienà bei Eva Baliul.

Į šių metų atranką dizaineriai kvietė ir vaikinus, mat maždaug pusė visų MI kolekcijų šiemet skirtos vyrams. Dizaineriai žvalgosi ne tik jaunų vaikinų, bet ir suaugusių, vyresnių, tvirto sudėjimo vyrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)