Auksinės riešinės ir antkakliai – vieni įspūdingiausių pavasari ir vasaros aksesuarų. Šalti, skulptūriški papuošalai tarytum įrėmina grakščius modelius, pabrėždami trapumo ir masyvumo kontrastą. Tokiais dizaineriai pataria puoštis prie vienspalvių minimalistinių apdarų, tuomet labiausiai išryškėja papuošalo forma ir grožis.
"Paco Rabanne"
Kate Beckinsale
Metalines apykakles praėjusiais metais pasiūlė mados namai „Louis Vuitton“, tačiau dar ir šįmet žvaigždės jų neapleido. Garsenybės noriai renkasi metalinius papuošalus, nebijo ryškių siluetų ir grubumo.
Drąsesni tapo ir dizaineriai, 2013 m. pavasario ir vasaros kolekcijose jie nepabijojo sugretinti aukso ir sidabro spalvų. Skirtingų metalų papuošalais modelius papuošė dizaineriai Roberto Cavalli, Ricardo Tisci ir kiti. Mados namai „Givenchy“ pateikė novatorišką papuošalų versiją – integravo juos į drabužius.
"Givenchy"
"Roberto Cavalli"
Metalui neatsispyrė ir raudonojo kilimo renginiuose besilankančios gražuolės. Jos pozuoja fotografams rankose laikydamos mažas tarytum dėžutės delnines, kaustytas metalu ir inkrustuotas gausybe deimantėlių.
Kady Z
Kasdieniškesnes metalu kaustytas rankines rudeniui ir žiemai pasiūlė mados namai „Etro“, „Burberry“, „Chanel“, „Salvatore Ferragamo“, „Just Cavalli“ ir „Valentino“. Vienų apkaustai – raityti, barokinio stiliaus, kitų rankinės puoštos kniedėmis ar metalinėmis grandinėmis.
"Roberto Cavalli"
"Burberry"
Grandinėlių motyvas kartojasi ir tarp juvelyrinių gaminių. Madingiausi - stambių grandinių ar gausybės mažesnių papuošalai.