Pūslelinės sukėlėjas – herpes virusas, kuris pažeidžia žmogaus ląstelę įsikišdamas į jos genetinius mechanizmus. Dėl to ląstelėms dalijantis virusas kartu su paveldima genetine informacija perduodamas ir naujoms ląstelėms. Būtent dėl to žmogus, kartą susirgęs pūsleline, niekada jos nebeišsigydys.

Virusą aktyvina perkaitimas, peršalimas, menstruacijos, nėštumas, alkoholis, stresas, psichiniai sunkumai, infekcinės ligos.

Maisto produktai, kurių reikėtų vengti

Svarbiausios amino rūgštys, kurios nulemia pūslelinės stiprumą ir trukmę, yra argininas, kuris palaiko herpeso virusą, ir lizinas, kuris jį slopina, rašo herpes-coldsores.com.

Argininas maitina virusą ir padeda jam išlikti. Daug arginino turi kava, šokoladas, riešutai, avižos, razinos, sėklos, viso grūdo duona, rudieji ryžiai, kokosai ir lęšiai. Taip pat reikėtų atsisakyti daug rūgšties turinčių vaisių - apelsinų ir greipfrutų. Reikėtų vengti perdirbto maisto ir gaiviųjų gėrimų kaip kola.

Maisto produktai, kuriuos reikėtų valgyti

Lizinas slopina herpeso virusą ir padeda išvengti tolesnių jo proveržių. Daug lizino turi sūris, vištiena, kiaušiniai, žuvis, pienas, bulvės, jautiena, ėriena, alaus mielės, jogurtas, avokadai, papajos, mangai, abrikosai, obuoliai, figos, burokėliai.

Brokoliuose, kopūstuose ir Briuselio kopūstuose yra medžiagos, vadinamos indolu – 3 –karbinolu, kuris taip pat efektyviai kovoja su herpeso virusu.

Į racioną verta įtraukti ir žaliąją arbatą, turinčią antivirusinių bei antioksidacinių savybių. Taip pat tinka dauguma ekologiškų žolelių ir baltųjų arbatų.

Valgykite daug daigų, nes jie turi daug galingų enzimų ir vitaminų.

Daržoves ir vaisius stenkitės vartoti termiškai neapdorotus, nes virtos ar keptos daržovės turi mažiau vitaminų. Šviežių daržovių ir vaisių sultys taip pat gali padaryti stebuklus su imunine sistema ir bendra jūsų sveikata.

Galima atrasti ir maisto papildų su enzimais
bei vitaminais, kurie padeda kontroliuoti herpeso viruso proveržius. Rinkitės vitaminus C, B5, B6, cinką ir magnį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)