Žemas estrogeno lygis

Estrogenas reikalingas ir acidofilinių bakterijų, kurios stabdo grybelio vystymąsi, augimui. Prieš menstruacijų pradžią estrogeno lygis paprastai krinta, ir grybelio kiekis ima didėti. Po menstruacijų, kai estrogeno lygis padidėja, grybelio kiekis vėl susinormalizuoja. Todėl moterys dažniau pienligės simptomus pajunta prieš menstruacijų pradžią.

Ką daryti

Jei pienligė susijusi su šiomis priežastimis, savaitę iki turinčių prasidėti menstruacijų gydytojai rekomenduoja padidinti vartojamų pobiotinių produktų, tokių kaip kefyras arba jogurtas, kiekį, o taip pat vengti saldaus maisto vartojimo.

Per daug cukraus maiste

Kaip žinia, cukrus skatina grybelio augimą. Cukraus kiekio kraujyje padidėjimas reiškia, kad mūsų organizme labai daug gliukozės, o tai svarbi pienligės vystymosi sąlyga.

Daugelis iš pirmo žvilgsnio naudingų produktų gali išprovokuoti kandidozės vystymąsi. Dideli kiekiai saldžių vaisių, sulčių ir gazuotų gėrimų, taip pat nesaldžių, bet daug angliavandenių turinčių produktų, tokių kaip duona ir kepiniai, vartojimas gali sukelti gliukozės padidėjimą organizme, ypač rytais. Jei geriate saldžią kavą, tai dar labiau apsunkina padėtį, juk kofeinas skatina greitą cukraus kiekio didėjimą.

Ką daryti

Reikia kruopščiai rinktis produktus pusryčiams, kadangi jie gali sukelti cukraus kiekį kraujyje ir skatinti pienligės atsiradimą.

Vietoje saldumynų pradžioje rekomenduojama suvalgyti nesaldų jogurtą su migdolais, cinamonu ar vanile. Tai stabilizuos cukraus kiekį kraujyje ir neleis grybeliui plėstis.

Higieniniai įklotai

Jei moteris priprato kasdien naudoti higieninius įklotus, tai gali sukelti pienligę. Įklotai sukelia susierzinimą, dėl to sumažėja odos imunitetas, o kai apsauginė sistema susilpnėja, pienligės rizika padidėja.

Grybelis mėgsta tamsias drėgnas vietas, kur nepakanka oro. Tokias sąlygas visiškai užtikrina sintetiniai įklotai.

Ką daryti

Medvilniniai apatiniai ir jokių įklotų - geriausias sprendimas. Dėl tos pačios priežasties aromatizuoti arba sintetiniai tamponai gali dirginti jautrius lytinių organų audinius, todėl reikėtų naudoti tamponus iš natūralių medžiagų be aromatizatorių.

Vaginalinė egzema

Egzema gali atsirasti ir ant išorinių lytinių moters organų. Ji sukelia chroniškus uždegimus, todėl moteriai dažnai išsivysto pienligė.

Ką daryti

Šiuo atveju reikia kreiptis į gydytojus ir gydyti vaginalinę egzemą, tuomet pavyks išgydyti ir antrinį susirgimą - pienligę.

Spermicidinės priemonės

Nonoksinolis-9 yra aktyvusis daugelio spermicidinių priemonių ingredientas. Tai ne pati švelniausia priemonė. Jis gali sukelti sudirgimą, sumažėja moters imunitetas, tuomet gali vystytis grybelinė infekcija.

Ką daryti

Spermicidai būna įvairių formų: kremai, geliai, putos, žvakutės. Kiekviena jų gali sukelti sudirgimą. Jei įtariate, kad tai pienligės priežastis, pasitarkite su ginekologe dėl kitų apsaugos priemonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)