Kad ir kaip norėtųsi griebtis meilės burtų, reikia žinoti pagrindines taisykles ir įspėjimus.

Prieš pradedant burti

Pirmiausia reikia nusiraminti, gerai apgalvoti, ko norite ir tikitės iš partnerio. Meilės burtus, kaip ir visus kitus, galima naudoti tik geriems tikslams, o ne tam, kad būtų pakenkta. Jokie meilės burtai nepadės, jeigu bus bandoma pasiglemžti vyrą iš kitos moters, ypač jeigu pora yra laiminga ar susaistyta santuokos ryšiais.

Reikia žinoti, kad visi veiksmai triguba jėga grįžta prie jų šaltinio. Todėl meilės burtų geriausia imtis tuomet, kai norima pritraukti savo sielai artimą žmogų, sutvirtinti irstančius santykius ir pan.

Balionu į dangų

Tai labai paprastas meilės norų pildymo būdas, nereikalaujantis daug laiko ir pastangų. Reikia nusipirkti helio dujomis užpildytą balioną – geriausia raudonos, rausvos spalvos. Ant baliono arba popierėlio (kurį vėliau pritvirtinti prie baliono virvelės) rašikliu užrašyti savo norą ir balioną paleisti į dangų. Patogiausia tai daryti pievoje, kad aiškiai matytųsi baliono kelionė ir nebūtų pavojaus susprogti. Leidžiant balioną reikia įsivaizduoti, kaip svajonė pamažu pildosi.

Meilės norų maišelis

Tikėtina, kad meilės norai išsipildys, jeigu tai, ko trokštama, bus surašyta ant lapelių ir sudėta į nedidelį užrišamą maišelį. Į jį galima dėti ir džiovintų rožių žiedlapių, jazminų žiedų, meilę simbolizuojančių akmenukų, su mylimuoju susijusių daiktų (nuotraukų, papuošalų, plaukų sruogų ir pan.).

Norų maišelį reikia nešioti su savimi arba laikyti niekam neprieinamoje vietoje. Meilės norui išsipildžius, maišelį su visu turiniu užkasti po žeme. Žiloje senovėje buvo tikima, kad ant popieriaus surašyti norai išsipildo greičiau, jeigu lapas įtrinamas kvepiančiomis levandomis, o rašoma raudonu rašalu.

Svajonių princas

Norint sutikti svajonių princą, pirmiausia mintyse reikia susidaryti trokštamų jo charakterio savybių sąrašą, įsivaizduoti, koks tai turėtų būti žmogus ir kokie jūsų tarpusavio santykiai. Tuomet paimti tiek perlų, kiek jums metų, ir juos sudėti į nedidelį raudoną surišamą aksominį maišelį.

Ritualą pradėti per jaunatį nuolat galvojant apie siekiamą tikslą: kiekvieną naktį ant virvelės verti po vieną perlą, o naktį prieš pilnatį padaryti pertrauką.

Ritualą vėl kartoti nuo kitos jaunaties iki pilnaties, veriant po vieną perlą kasnakt, kol bus suvertas vėrinys iš tiek karoliukų, kiek jums metų. Perlų vėrinį surišti, laukti kitos jaunaties ir 14 naktų nešioti ant kaklo. Baigus ritualą, liks tik sulaukti partnerio, apie kurį svajojote.

Sudaužytą širdį išgydyti

Išblėsus meilei, širdyje lieka skausmas, užplūsta vienatvė, kartais apima nevisavertiškumo ir nepasitikėjimo jausmas. Meilės žaizdas gydyti padeda diopsidas. Tai akmuo, suteikiantis energijos, kantrybės, padedantis atgauti jėgas, skatinantis ląstelių atsinaujinimą. Pamiršti mylimąjį ir sumažinti širdies skausmą galima atliekant ritualą su jo dovanotomis gėlėmis (tinka ir džiovintos).

Į tekančio vandens srovę reikia mesti po žiedlapį ir galvoti, kad taip nuplaunamas skausmas, prisiminimai ir netrukus viskas pasikeis į gera. Panašus ritualas gali būti atliekamas ir su žvakėmis. Raudonos arba baltos žvakės liepsnoje reikia sudeginti lapelius, ant kurių surašyta tai, kas tuo metu slegia. Skyrybų ritualai veiksmingiausi per mėnulio delčią.

Ištikimybei patikrinti

Sutikus mylimą žmogų norima, kad santykiai būtų pagrįsti abipusiu pasitikėjimu. Trokštant ištikimybės verta prisiminti akmenų galias. Turkis, vadinamas laimės akmeniu, ištikimybės simboliu, įsimylėjėliams suteikia laimę. Ryškiai raudonas rubinas dovanoja abipusius jausmus ir saugo.

Nuo seno žinomas būdas, kaip patikrinti, ar partneris ištikimas. Mergina turėdavo nueiti prie mylimojo namų, uždegti žvakę ir stebėti jos liepsną. Jeigu liepsna pasvirdavo jos link – mylimasis ištikimas, jeigu ne – jis turi kitą mylimąją.

Meilės patarimai

Suradus mylimąjį vienas kitam padovanoti meilės amuletus. Tai gali būti maži maišeliai su rožių žiedais ar kitais meilės simboliais. Maišelius nešioti kuo arčiau kūno – meilės ryšys bus tvirtesnis.
Pirmąjį meilės vakarą dėvėti raudonos spalvos drabužius ar kitą šios spalvos akcentą – tuomet meilė suliepsnos aistra.

Jeigu jaučiate, kad jūsų ir partnerio santykiai atšalo, verta prisiminti pirmojo pasimatymo detales: patiekalus, gėrimus, muziką ir pan. Tai pakartojus meilė turėtų atgimti.

Neburti griaudžiant ir lyjant. Tinkamiausias metas burtams – vidurnaktis.

Meilės prietarai ir burtai

Senovėje manyta, kad žmogaus seilėse, kraujyje ir prakaite yra jo siela. Jeigu žmogus to paragaudavo, jį būdavo galima valdyti. Reikėdavo mylimajam slapčia į maistą ar drabužius įmesti savo plauką, įpilti truputį kraujo arba įberti aplaižyto cukraus.

Miegant naujoje lovoje arba svečiuose patariama visus keturis lovos kampus pavadinti vyrų, su kuriais galėtų užsimegzti meilės ryšys, vardais. Kampas, į kurį pirmiausia bus pažvelgta pabudus, nurodys vardą to, kurį įsimylėsite.

Senovėje per vestuves buvo deginama daug žvakių tikint, kad jų šviesa pašalins visą blogį, kuris gali kėsintis į sutuoktinių gyvenimą.

Netekėjusios merginos turi nešioti stipriai surištą prijuostę. Jeigu ji atsiriš ir nukris – merginą paliks jaunikis.

Mergina, norinti kuo greičiau ištekėti, turi prisiskinti šalia kelio augančių žolių, pasigaminti nuovirą ir juo išplauti galvą. Po kelių savaičių sulauks piršlių.

Radusi keturlapį dobilą, mergina jį turi prie sijono juosmens prisisiūti. Tuomet visiems vaikinams patiks.

Norint, kad vaikinas stipriai pamiltų, jam nematant į jo švarko atlapą reikia įsmeigti adatą.