Tarp dažniausiai maistui naudojamų augalinių aliejų yra saulėgrąžų, kukurūzų, alyvuogių, rapsų, sojų bei palmių aliejai. Jeigu kuris nors yra jūsų virtuvės spintelėje, galite neabejoti, jog turite ne tik ingridientą valgio gaminimui, bet ir puikų pagalbininką.

SPYNŲ SIAUBAS
Ar jūsų lauko durų spyna niekada nenori atiduoti jums namų raktų? Pamėginkite patepti savo raktus augaliniu aliejumi. Jis veiks kaip lubrikantas, nes padės raktui lengviau patekti į spyną.

PLAUKŲ DRĖKIKLIS
Galite pasinaudoti augaliniu aliejumi kaip giliai kondicionuojančia priemone savo plaukams. Paprasčiausiai paimkite pusę puodelio aliejaus ir sušildykite jį 50% galia veikiančioje mikrobangų krosnelėje, kol jis bus kiek šiltesnis, nei kambario temperatūra. Įmasažuokite augalinį aliejų į savo plaukus, išplaukite juos su šampūnu ir nuskalaukite.

MAŠINOS VALIKLIS
Nesvarbu, ar bandote atsikratyti stabdymo dulkių, kurios atsiranda ant jūsų padangų ir gaubtų, ar vabalų, purvo ar žiedadulkių, kurios visada prilimpa prie jūsų mašinos grotelių ir priekinio lango, atsisakykite specialių automobilio valiklių ir vietoj jų pasinaudokite augaliniu aliejumi. Užpilkite truputėlį aliejaus ant popierinio rankšluosčio arba skudurėlio bei pavalykite tuos paviršius. Augalinis aliejus padeda nuvalyti lipnią masę ir sukuria apsauginį automobilio sluoksnį, kuris padės, kad visoks šlamštelis neliptų prie jūsų automobilio.

NELIMPANTYS KASTUVAI
Prasidėjus visiems pavasario/vasaros sodo ir lauko darbams, galite pasinaudoti augaliniu aliejumi, kad padengtumėte savo semtuvus ir kastuvus. Tai padeda užkirsti kelią purvo kaupimuisi ant jūsų įrankių. Taip pat galite pasinaudoti šiuo patarimu ir savo žolės pjovimo mašinėlės ašmenims sutepti, kad prie jų nepriliptų žolė. Jei prispaus bėda, augalinio aliejaus apipurškimu galite taip pat padengti ir savo rankinių įrankių „darbines dalis“.

APSAUGOKITE SAVO PUODUS IR KEPTUVES
Tai gali būti ne pats novatoriškiausias patarimas, tačiau augaliniu aliejumi galite pasinaudoti tam, kad apsaugotumėte naujas keptuves. Lengvas augalinio aliejaus sluoksnis padeda apsaugoti keptuvę. Nors yra labai daug skirtingų būdų kaip tai padaryti, aš renkuosi šį: po to, kai pirmą kartą išplausite keptuvę, keptuvės paviršių ir jos šonus patrinkite augaliniu aliejumi. Dėl jos dugno nerimauti tikrai nereikia.