Ieva Daugirdaitė, kolekcija „Archetipas“

2011 m. pabaigoje Ieva Daugirdaitė tapo konkurso „Mados injekcija“ nugalėtoja.

Archetipas, išvertus iš graikų kalbos, reiškia pirminį vaizdinį.

„Kolekcijos idėja atsigręžia į absurdišką, tačiau realų požiūrį į žmogų ir jį supančią natūralią aplinką, žmogaus bėgimą nuo jos viską aplinkui modernizuojant.

Vis dėlto, ratas apsisuka: vis tik žmogus geriausiai jaučiasi ir atsigauna natūralioje aplinkoje. Ši kolekcija yra tarsi kompromisas tarp natūralumo ir naujų technologijų, arba kitaip – gamta šiuolaikiniu požiūriu“, - pasakojo I. Daugirdaitė.

„Jean//phillip“ (Danija/ NORDIC LOOK), kolekcija 2012-2013 m. ruduo-žiema

„Jean//phillip“ pasaulis remiasi išraiškingais kirpimais, kruopščiai sukurtais papuošimais ir turtingomis, blizgiomis draperijomis. Tarsi iš tamsių dykynių, švelnaus vėjo ir sniego laukų ateinanti kolekcija yra erdvė, kurioje susiduria prabangi vilna, avių oda, nuskalbti lininiai audiniai, kašmyras ir gryna, peršviečiama medvilnė.

Laura Dailidėnienė, kolekcija „Sepia“ (2012-2013 ruduo – žiema)

„..sepia – tai rudi dažai išgaunami iš galvakojo moliusko. Jie plačiai naudojami tapyboje, fotografijoje ir dažnai aptinkama menininkų kūryboje..“

Dizainerę žavi ir įkvepia M. C. Escherio kūryba, jo grafiniai piešiniai, abstrakcijos, neįtikėtini loginiai galvosūkiai. Grafika, monochromija, ornamentai, dėmės, raštai, fragmentacija ir žymus Mėbijaus lapas įkvėpė sukurti moteriškų drabužių kolekciją „Sepia“.

Kolekcijos piešiniai ir audinių raštai taip pat buvo kuriami pagal autorės sūnaus išlankstytus origamio kūrinius.

Lina Gudanavičiūtė, kolekcija „Ar Vido gėlės?“

Tai – kolekcija apie lėles šiek tiek kitu kampu. Kaip teigia dizainerė, kolekcija yra truputį ironiška, parinkti drabužiai yra nebūdingi joms, tačiau neatsisakoma dirbtinumo, kičo elementų ir lėlėms būdingų siluetų.

Egidijus Sidaras, kolekcija „12 brolių“ (2012-2013 m. ruduo-žiema)

Vyrams skirta „Cantas“ mados namų kolekcijos dalis, anonsuojanti visos prekės ženklo kolekcijos pristatymą balandžio mėnesį. Klasikinius vyriško garderobo drabužius dizaineris sieks pateikti savaip. Pasak autoriaus, jis vėl išradinės dviratį, ir daro tai dėl savęs ir žiūrovų.

Ramunė Strazdaitė, kolekcija „Medžioklė“ (2012-2013 ruduo-žiema)

Nukritusių lapų, samanų, dumblo ar išdžiūvusio grunto spalvos, vilna, patogios kišenės ginklams sudėti: pieštukams, bloknotui, fotoaparatui. Turi visada būti pasiruošus sučiupti ir surinkti vaizdus ir ženklus.

Medžioklė – kai sutelki mintis ir jausmus, nuščiūvi, visas jusles pajungi vienam tikslui, koks jis bebūtų. Todėl medžiotojoms vis maža grobio: jas patenkins tik visas pasaulis.“

Kristina Kruopienytė, kolekcija „Jukebox“ (2012-2013 m. ruduo-žiema)

Kolekcijoje atsispindi XX a. vidurio dizaino koncepcija – grožis slypi paprastume. Tai vyrams ir moterims skirta kolekcija, kurią įkvėpė 1950-ųjų metų interjeras, baldų, daiktų, automobilių dizainas.

Pagrindinės kolekcijos spalvos – tamsios, tačiau yra ir keletas šviesių tonų bei šiek tiek ryškių akcentų. Audiniai – vilna, kašmyras, šilkas. Avalynė taip pat kurta specialiai šiai kolekcijai.

Įvaizdį kolekcijai kūrė Kęsto Rimdžiaus ir Agnės Gilytės vadovaujama stilistų komanda „Kukla Beauty Box“, jau antrus metus dalyvaujanti „Mados infekcijoje“.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją