Neseniai mokslininkai atliko tyrimą ir išsiaiškino, kad buvę santykiai vyrų atmintin įsirėžia gana ilgam.

Buvo apklausta 2000 savanorių vyrų. 26 procentai jų reguliariai sapnuoja kurią nors iš savo buvusių mylimųjų. Tačiau tyrėjai iškart puola raminti merginų, kurios baiminasi, kad vyrai ne tik svajoja apie savo buvusias mylimąsias, bet dar ir susitikinėja su jomis.

Psichologai tokią gilią vyrų atmintį aiškina tuo, jog šie kitaip yra paveikūs įspūdžiams nei moterys. Jų smegenyse viskas nusėda giliau, todėl jie netgi naktimis sapnuoja tai, kas nutiko dieną. O moterys, aplankančios juos erotiniuose sapnuose, iš dalies yra tos, su kuriomis jiems tenka bendrauti - kolegės, kaimynės, giminaitės ar netgi buvusios bendramokslės iš mokyklos ar universiteto laikų.

Taigi vyrų „seksualinė sapnų aprėptis" yra platesnė ir įvairiapusiškesnė. Moterys yra linkusios koncentruotis ties esamais santykiais, todėl dažnai jų sapnų herojai - dabartiniai mylimieji. Tą patvirtino trečdalis apklaustų moterų.

Tačiau, pasirodo, ir joms nesvetimos erotinės fantazijos. Tik jų sapnų meilužiai paprastai  - išgalvoti personažai, kurių moterys nei pažįsta, nei kada nors yra su jais bendravusios. Beje, itin dažnai į moterų erotinius sapnus braunasi pramogų pasaulio žvaigždės - dainininkai, aktoriai. Apie tai prisipažino beveik 20 procentų dailiosios lyties atstovių.

Tačiau vyrų ir moterų sapnams būdingas ir vienas bendras dalykas - jie labai dažnai sapnuoja problemas, kurias sprendė dienos metu. Todėl kolegos - nuolatiniai sapnų herojai.