Labiausiai, nemeluosiu, jaudino mintis, ar jam paklus ši, pirmąsyk rudenį rengiama, „Mados infekcija“. Ar išvysime ką nors naujo, kitokio nei esam įpratę? Ar festivalio ūgtelėjimas iki dviejų – pavasario ir rudens – lietuviškųjų mados „minisavaičių“ įpūs naujų vėjų į šalies kultūrinį gyvenimą ir bus tautos įvertintas?

Palikęs pastarąją retoriką išspręsti laikui, nuskubėjau į paskutines valandas iki festivalio pradžios skaičiuojantį Šiuolaikinio meno centrą. Pakako vos kelių žingsnių jame, kad suvokčiau, jog kam jau kam, bet „Mados infekcijos“ organizatoriams tikrai nesvetimas yra legendinės mados reformatorės Coco Chanel propaguotas gyvenimo kredo: „In order to be irreplaceable, one must always be different...“ (angl. Tam, kad būtum nepakeičiamas, kaskart privalai būti vis kitoks).

Kuo ši „Mados infekcija“ kitokia, kol kas neatskleisiu, nenorėdamas sugadinti dalies malonumo tiems mados aistruoliams, kurie nusprendė savo akimis pamatyti tai, ką šįsyk jiems parengė mūsų mados fiestos organizatoriai.

Vidurdienį būriai savo paskutinio šanso „praplaukti“ rudeninės „Infekcijos“ podiumu besitikinčių modelių rinkosi į specialiai svečių iš užsienio kolekcijų pristatymams surengtą modelių atranką. Jų, panašu, neišgąsdino net daug apkalbų sulaukusio ir festivalio intriga tapusio stiklinio podiumo baimė. O jis šįkart iš ties „ledinis“ tiek estetine, tiek ir slidumo prasme... (teko ir pačiam išbandyti!).

Repeticijose tvyrančios keistai ramios nuotaikos ir sklandus darbų grafikas rodo, kad rudeninės nuotaikos ir orai, regis, neišmušė „Mados infekcijos“ organizatorių iš jiems įprastų vėžių – akivaizdu, kad festivaliui pasiruošta kruopščiai. Kiekvieno modelio žingsnius palydi, debiutantus padrąsina ir vaikščiojimo podiumu subtilybių pamoko turbūt ne vienos iš „Infekcijose“ dalyvaujančių modelių autoritetas – festivalio siela, visuomet ekspresyvi ir elegantiška, griežta, bet teisinga prodiuserė Renata Mikailionytė.

Vakarėjant šurmulys pamažu ima persikelti į festivalio užkulisius, kur modelių įvaizdį pradėjo ruošti stilistai, grimo bei šukuosenų meistrai. Šioje vietoje, deja, turiu jau ir trumpam atsisveikinti bei suskubti pasirūpinti ir būsimu savo, kaip modelio, įvaizdžiu vienam iš šiandien jūsų teismui pateikiamų kolekcijų pristatymų. Kuriam? Leisiu sau nutylėti.

Sodraus ir įkvepiančio jums vakaro, ir iki greito susitikimo,

„Mados Infekcijos“ blogeris Artūras Kačiulis

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją